Měšťanská beseda

Měšťanská beseda Kopeckého sady 13, Plzeň
e-mail: info@mestanskabeseda.cz telefon: +420 702 218 137
web: https://mestanskabeseda.cz/

„Přijďte do Kina Beseda na Hamleta, Zkázu krásou či digitalizovanou Obecnou školu.“

Březnový program Kina Beseda odstartuje ve velkém stylu – 2. března se totiž bude promítat záznam Shakespearova Hamleta z jeviště londýnského kulturního centra Barbican. V hlavní roli se představí oblíbený herec Benedict Cumberbatch. Hned ze dvou pohledů budete moci v sále Kina Beseda nahlédnout do života Lídy Baarové – dvakrát se bude promítat dokument Heleny Třeštíkové Zkáza krásou (3. a 16. 3.) i nový snímek Filipa Renče nazvaný jednoduše – Lída Baarová (9. a 24. 3.).

Co byste si v tomto měsíci rozhodně neměli nechat ujít, je premiéra filmu Dana Přibáně Trabantem do posledního dechu (18. a 25. 3.), snímek Já, Olga Hepnarová (30. 3.) a hlavně naprosto výjimečnou projekci digitálně upravené Obecné školy! Ta proběhne pouze 28. března, a to u příležitosti 80. narozenin Zdeňka Svěráka.

Pokračuje přehlídka Best of 2015, těch nejlepších snímků loňského roku, ze které v březnu nabízíme například Ztraceni v Mnichově (7. 3., 16 nominací na Českého lva), Saulův syn (10. 3., Zlatý glóbus pro Nejlepší zahraniční film, 1 nominace na Oscara), Room (23. 3., 1 Zlatý glóbus, 4 nominace na Oscara) či Zbrusu Nový zákon (28. 3.).

Skvělý zážitek slibuje i projekce snímku Lemmy (6. 3.) mapující tři roky v životě heavymetalové legendy Lemmyho Kilmistera, baletní záznam z Moskvy Zkrocení zlé ženy (6. 3.) či pro velký zájem přidaná projekce Florencie a galerie Uffizi (14. 3.).


Legendární Uriáši i superdiva!
V březnu vystoupí v Měšťanské besedě hvězdy světového formátu. Nejprve v úterý 22. března secesní budovu Besedy rozduní hard rocková legenda Uriah Heep. Hity jako Lady In Black, Gypsy, Easy Livin´ nebo July Morning se dodnes řadí do klenotnice světové rockové hudby, a vy nyní máte jedinečnou možnost si je poslechnout živě.
O 24 hodin později ve Velkém sále Měšťanské besedy zazpívá soulová superdiva Bettye LaVette, která byla třikrát nominována na hudební cenu Grammy. Naposledy letos za její poslední album Worthy, jehož písně jistě zazní i v Plzni. Do České republiky Královna soulu, jak se Bettye přezdívá, zavítá vůbec poprvé.

 

18 a 25/03
Film Dana Přibáně
Patrně nejznámější český cestovatel současnosti Dan Přibáň podnikl svou dosud nejnáročnější expedici – půlroční dobrodružnou výpravu po Tichomoří. Snímek o putování, během kterého žlutá trabantí sebranka urazila z australského Perthu až do thajského Bangkoku 20 000 kilometrů, můžete v Kině Beseda zhlédnout hned dvakrát!


03/04  /  19:00
Čas holin bratrů Ebenů
Kryštof, Marek a David – bratři Ebenové na plzeňském koncertu zahrají písničky z posledního alba Čas holin a i své starší hity.

 

10/04  /  19:30
Hvězdné manýry poprvé
Jak ubytovat v jednom hotelu dvě vynikající umělkyně, které se ale navzájem nesnášejí a nejraději by si vjely do vlasů? Lukáš Vaculík, Adéla Gondíková či Ivana Andrlová vás zaručeně pobaví v nové špičkové bláznivé komedii.


29/05  /  19:30
Večírek po 50 letech
Abiturientský večírek po 50 letech slibuje spoustu vzpomínání i legrace. Když na něj navíc mají dorazit Václav Postránecký, Svatopluk Skopal či Naďa Konvalinková, je jasné, že o zábavu bude postaráno. Premiéra křehké a něžné romantické komedie Stará dobrá kapela v podání Divadla Palace.


05/05  /  19:30
Speciální koncert Plavců
Zpěvák Honza Vančura, který už léta koncertuje s legendárními Plavci, si do Měšťanské besedy připravil speciální koncert s hostující Irenou Budweiserovou! Kromě ní se na pódiu objeví další excelentní spoluhráči: harmonikář a zpěvák Mário Bihári či Jakub Racek, vítěz řady evropských kytarových soutěží.


09/05  /  19:30
Šansony od Szidi
Oblíbená šansoniérka s nezaměnitelným hlasem Szidi Tobias zazpívá během svého plzeňského koncertu písně nejen ze svého posledního alba Jolanka, ale návštěvníci se mohou těšit i na známé skladby ze všech jejích šesti dosud vydaných CD.


30/05  /  19:30
Hapka žije!
Textař, básník a producent Michal Horáček přichází s dalším zajímavým koncertním projektem. Jmenuje se Na cestě 2016 aneb Hapka žije!, a mapuje především písně, které během třicetileté spolupráce vytvořili s Petrem Hapkou. Pořadem vás provede sám Michal Horáček, ale těšit se můžete i na Ondřeje Rumla, Lenku Novou či Františka Segrado.

↑ zpět na začátek článku ↑

Měšťanská beseda

Sledujte nás

na sociálních sítích:

Ikona Facebook  

Kontaktujte nás

PROPAGANDA s. r. o.
Záběhlická 3254 / 51
106 00 Praha 10 – Záběhlice

více kontaktních údajů