Měšťanská beseda

Měšťanská beseda Kopeckého sady 13, Plzeň
e-mail: info@mestanskabeseda.cz telefon: +420 702 218 137
web: https://mestanskabeseda.cz/

První projekcí nového roku 2018 bude adaptace Shakespearovy komedie Zkrocení zlé ženy (7. 1.) vytvořená exkluzivně pro Bolšoj balet. Baletu v lednu ale nabízí Kino Beseda mnohem víc. U příležitosti 70. narozenin legendárního mistra baletu Michaila Baryšnikova promítneme 26. ledna 30minutový záznam unikátního baletního vystoupení tohoto nejslavnějšího tanečníka světa společně s tanečnicí Anou Lagunou. O tři dny později si nenechte ujít Intimissimi on Ice – celovečerní show na ledě s hvězdami jako Andrea Bocelli či Jevgenij Pljuščenko.
Lednový program nabízí i dvě filmové chuťovky. Cirkus (8. 1.) s Charliem Chaplinem můžete zhlédnout na plátně znovu po 90 letech od premiéry a klasiku všech klasik Casablancu (22. 1.) po 75 letech od premiéry.

„Nový filmový rok ve velkém stylu! Klasika všech klasik Casablanca, legendární Baryšnikov i pekelní Motörhead.“

V lednu vás čekají samé novinky. Určitě si nenechte ujít sportovní drama Borg/McEnroe (12. 1.), zmenšeného Matta Damona (24. 1.), drama Nejtemnější hodina (25. 1.) s Gary Oldmanem coby Winstonem Churchillem či trýznivé drama Tři billboardy kousek za Ebbingem (31. 1.). Z českých novinek se můžete těšit na film Filipa Renče Zoufalé ženy dělají zoufalé věci (26. 1.), komedii Špindl (10. 1.) a novou pohádku Zdeňka Trošky Čertoviny (20. 1.).
Poslední show Motörhead můžete v Kině Beseda zhlédnout 11. ledna. A stejně tak si nenechte ujít druhý díl nekorektního kabaretu Městského divadla Zlín Ovčáček miláček (19. 1.) či pompézní Earth: Den na zázračné planetě (14. 1.).
Kompletní filmovou nabídku Kina Beseda najdete na www.kino-beseda.cz

Iva Bittová představí poslední album
Houslistka, zpěvačka a herečka Iva Bittová se vrací do Plzně, aby na začátku března vystoupila se svou kapelou Čikori v Měšťanské besedě, se kterou v prosinci 2016 vydala své zatím poslední album At Home. V posledních letech Iva koncertuje více v zahraničí než v České republice, a to i v takových legendárních místech, jako je Carnegie Hall v New Yorku, Radio FM Hall v Tokiu, Le Cigale v Paříži či Wigmore Hall v Londýně, o to vzácnější její březnový koncert v Besedě bude. Čikori se představí ve složení Jaromír Honzák (kontrabas), Vladimír Václavek (kytary) a Oskar Török (trumpeta).

08/03  /  19:30
S dámami opatrně
Nikdy si nevoďte na pokoj dámskou návštěvu, může se stát, že nebude chtít odejít. V nové komedii Divadla Palace Pension pro svobodné pány vás pobaví Patrik Děrgel, Lukáš Příkazský, Marie Doležalová nebo Anna Fialová.

15/03  /  19:30
Hity Pavla Dobeše
Písničkář, textař a skladatel Pavel Dobeš je autorem stovek písní. Ty nejznámější přijede zazpívat v polovině března do Měšťanské besedy a nebude sám. Doprovázet ho bude Tomáš Kotrba.

25/03  /  19:00
Kam s nimi?
Jak ubytovat v jednom hotelu dvě vynikající umělkyně, které se ale navzájem nesnášejí a nejraději by si vjely do vlasů? Lukáš Vaculík, Adéla Gondíková či Iva Andrlová vás zaručeně pobaví ve špičkové komedii Hvězdné manýry.

19/03  /  19:00
Beatles v Besedě
Jeden z nejlepších Beatles revivalů na světě The Backwards se vrací do Měšťanské besedy a v březnu vám představí svůj zbrusu nový koncertní program. Jmenuje se Love Songs a uslyšíte průřez milostnými hity kapely Beatles, písně veselé i melancholické, pro všechny zamilované, ale nejenom pro ně.

29/03  /  19:00
Nové album, nový bubeník
Jedenáctinásobný držitel Ceny Anděl Dan Bárta se skupinou Illustratosphere aktuálně připravují páté album. Ochutnávky z něj představí na Mezi vrcholy tour 2018. Na konci března se zastaví i v Besedě v obměněné sestavě s mezinárodně uznávaným bubeníkem Martinem Valihorou.

12/04  /  19:00
Vladyka i Blažek na zabití
„Tady by se krásně vraždilo, kdyby se vedle nesebevraždilo.“ Miroslav Vladyka a Filip Blažek vás v dubnu pobaví v legendární francouzské komedii Chlap na zabití. A je se na co těšit. Hru nastudovali pod režisérským dohledem jednoho z nejtalentovanějších režisérů mladé generace Jakuba Nvoty.

26/04  /  19:00
Úsměvy Zdeňka Trošky
Známý český režisér Zdeněk Troška bude v Besedě vyprávět nejen o filmech, které všichni známe, ale i o jídle, dietách a dobrotách ve všech podobách. Samozřejmě uslyšíte i veselé zážitky z natáčení a z bujarého mládí. Večer doprovodí písničkami Simona Klímová.

↑ zpět na začátek článku ↑

Měšťanská beseda

Sledujte nás

na sociálních sítích:

Ikona Facebook  

Kontaktujte nás

PROPAGANDA s. r. o.
Záběhlická 3254 / 51
106 00 Praha 10 – Záběhlice

více kontaktních údajů