Měšťanská beseda

Měšťanská beseda Kopeckého sady 13, Plzeň
e-mail: info@mestanskabeseda.cz telefon: +420 702 218 137
web: https://mestanskabeseda.cz/
V říjnu v Kině Beseda ještě budou doznívat projekce filmů od Quentina Tarantina Tenkrát v Hollywoodu (3. a 19. 10.) a Petra Kolečka Přes prsty (14. 10.), ale samozřejmě se můžete těšit i na nové snímky. Hned 2x můžete zhlédnout novinku Václava Marhoula Nabarvené ptáče (9. a 24. 10.), o které se hodně mluví i na zahraničních festivalech a byla vyslána za Českou republiku do bojů o Oscara. Z českých novinek vás ještě čeká černým humorem oplývající Národní třída (10. a 17. 10.) s Hynkem Čermákem v hlavní roli a Pražské orgie (21. 10.) Ireny Pavláskové.
 
„Říjen v Kině Beseda: Koncert Andrého Rieu, Nabarvené ptáče i nový Woody Allen."
 
Ze zahraničních premiér si nenechte ujít Jokera (16. 10.), který na filmovém festivalu v Benátkách porazil právě Nabarvené ptáče. Jemnější filmové duše jistě zajdou na novou romantickou komedii Woodyho Allena Deštivý den v New Yorku (7. 10.), v níž dva vysokoškoláci prožijí propršený den trochu jinak, než si představovali. Hudební fandové by zase měli určitě zajít na dlouho očekávaný koncertní snímek Rogera Waterse Us + Them (2. a 6. 10.). Po předchozích mimořádně úspěšných titulech míří na plátna kin i letošní koncert Andrého Rieu z jeho rodného Maastrichtu. Tentokrát v rytmu valčíku a s podtitulem Smím prosit? (28. 10.). Filmové fajnšmekry určitě nenechá chladnými premiéra snímku ikony amerického nezávislého filmu Jima Jarmusche nazvaného Mrtví neumírají (23. 10.), v níž bude zombíky kosit Bill Murray a Adam Driver.
Říjnový program Kina Beseda myslí i na dětské diváky. Nejprve je čeká nová česká pohádka Hodinářův učeň (12. 10.) se skvělým Viktorem Preissem a o týden později animovaná klasika Lví král (19. 10.) tentokrát zpracovaná pomocí nových filmových technologií.

Vášeň v Besedě
Ojedinělá tangová show vás čeká v polovině ledna v Měšťanské besedě. Pokud milujete tango, není co řešit a rychle si pořiďte vstupenky.
Misterio del ángel – Tango argentino odkrývá v příběhu anděla tajemství naší duše. Hudebně-taneční obrazy umocněné zvukovým a světelným designem vás prostřednictvím fenoménu tanga zavedou do vlastního nitra. Hudbu k projektu vytváří pětice vynikajících instrumentalistů Escualo Quintetu a skvělý perkusista Camilo Caller.

01, 15 a 29/10
Cestujte s Besedou
Oblíbený blok cestovatelských přednášek v programu Měšťanské besedy na podzim opět chybět nebude. V říjnu se můžete vydat na Srí Lanku (1. 10.), do kolumbijské džungle (15. 10.) či třeba do Kanady (29. 10.). Cestovatelské přednášky ale pokračují až do konce roku.
 
17/11  /  19:30
Opuštěná Stašová
Z lásky děláme ty nejkrásnější i nejhorší věci. Rodinná tragikomedie Skleněný zvěřinec je o každém z nás, je zrcadlem nastaveným do našich směšných rodinných kotrmelců. Opuštěná matka v podání Simony Stašové sice chce svou láskou a touhou udělat své děti co možná nejšťastnějšími, nakonec ale nadělá v rodině velikou paseku. V dalších rolích uvidíte mj. Jaromíra Noska nebo Filipa Cíla či Karla Heřmánka ml.

16/12  /  19:00
Vánoce v rytmu gospelu
Jméno Nate Brown je opravdovým pojmem v gospelové hudbě. Jeho hudební talent ho řadí mezi gospelové hvězdy a přinesl mu už nespočet cen. Strhující živá vystoupení zaručují nezapomenutelný zážitek. A právě jedna taková show vás čeká 16. prosince v Měšťanské besedě, kde s ním vystoupí i uskupení One Voice.

27/12  /  19:00
Vánoční tradice s Fešáky
Tradiční vánoční koncert legendy české country vás samozřejmě nemine ani letos.. Opět zazní nejlepší písně Fešáků, Michalovy písně a také písně vánoční. Nebude chybět veselá vánoční divadelní scénka a samozřejmě koledy a jako vždy se můžete těšit i na speciálního hosta.

12/01  /  19:00
Hotel plný nevěry
Bláznivá komedie Velké lásky v malém hotelu s Lukášem Vaculíkem v hlavní roli vypráví o tom, že ani člen vlády by si neměl nic začínat s vdanou sekretářkou. A pokud si k záletům vybere hotel, kde je i jeho manželka, a čínská obsluha mu moc nerozumí, je to přímo katastrofa.

19/01  /  19:00
Nejdůležitější místnost v divadle
Tušíte, která místnost v divadle je opravdu ta nejdůležitější? Kde se všechno probírá, posuzuje, ovlivňuje a rodí? Tím tajemným a vzrušujícím místem je Dámská šatna. Přijďte do Měšťanské besedy a 19. ledna můžete nahlédnout do osudů čtyř hereček. V hlavních rolích Daniela Kolářová, Dana Batulková, Evellyn Pacoláková a Petra Tenorová.
 

↑ zpět na začátek článku ↑

Měšťanská beseda

Sledujte nás

na sociálních sítích:

Ikona Facebook  

Kontaktujte nás

PROPAGANDA s. r. o.
Záběhlická 3254 / 51
106 00 Praha 10 – Záběhlice

více kontaktních údajů