Měšťanská beseda

Měšťanská beseda Kopeckého sady 13, Plzeň
e-mail: info@mestanskabeseda.cz telefon: +420 702 218 137
web: https://mestanskabeseda.cz/
Říjen odstartuje česká novinka Po čem muži touží (1. a 8. a 10. 10.). V nové komedii vás pobaví Anna Polívková, Jiří Langmajer, Matěj Hádek či Táňa Pauhofová. A českých novinek bude v říjnu v Kině Beseda požehnaně. Dokument My a Matterhorn, Matterhorn a my (8. 10.) popisuje situaci československých emigrantů ve Švýcarsku, kam se uchýlila část našich občanů po srpnu 1968. Domestik (11. 10.) vám zase ukáže, že každá posedlost má vedlejší účinky. Vrcholový cyklista se zotavuje ze zranění, a proto spí v ložnici v kyslíkovém stanu. Jeho manželka toužící po miminku to ale vidí jinak. Toman (17. 10.) je neuvěřitelný, ale pravdivý příběh šéfa naší zahraniční rozvědky Zdeňka Tomana, který dostal zásadní úkol – sehnat peníze, které komunistům vyhrají volby.

„Říjen v Kině Beseda: Zjistíte, po čem muži touží, i jak to bylo v Československu se skateboardingem.“

Ze zahraničních novinek si nenechte ujít drama Beze stop (15. 10.), romantiku Zrodila se hvězda (19. 10.) s Bradleym Cooperem v hlavní roli, výjimečný snímek Bratři Lumiérové (21. 10.), romantickou komedii Láska bez bariér (22. 10.) či drama Střídavá péče (24. 10.).
V Kině Beseda také máte ještě poslední možnost zhlédnout snímky Hastrman (4. 10.), Chata na prodej (4. a 18. 10.), King Skate (5. 10.) či Úsměvy smutných mužů (12. 10.). Děti si s rodiči mohou do Kina Beseda zajít na Příběh koček (6. 10.), milovníci opery se mohou těšit na záznam Madame Butterfly (7. 10.) z MET a milovníci výtvarného umění na snímek Cézanne: Portréty jednoho života (18. 10.).
Kompletní filmovou nabídku Kina Beseda najdete na www.kino-beseda.cz

Dvě legendy během dvou dnů
V listopadu si v Měšťanské besedě doslova podají kliku dvě velké hudební legendy – Chick Corea a Maceo Parker.
Jedna z největších ikon současné hudby Chick Corea se může pochlubit 22 cenami Grammy a miliony fanoušků po celém světě. Ti plzeňští se mohou těšit na 14. listopadu, kdy tento legendární světoznámý klavírista vystoupí v Měšťanské besedě. A předvede v Plzni českou premiéru! V České republice Chick Corea sice již několikrát vystupoval, nicméně se svým sólovým recitálem se zde představí poprvé.
Sotva ve Velkém sále dozní tóny Chickova klavíru, bude se už sál připravovat na saxofon Macea Parkera. Legendární saxofonista, který spolupracoval mimo jiné i s Jamesem Brownem či Red Hot Chili Peppers, přijede do Měšťanské besedy hned druhý den 15. listopadu. Pokud zavítáte na koncert Macea Parkera, můžete se těšit na kombinaci jazzu a funky, která vás rozhodně nenechá v klidu. Čekají vás dvě hodiny plné hudby, ale nelze ani vyloučit, že se koncert protáhne. Maceo je totiž známý tím, že když je všechno perfektní, hudebníky z jeviště jen tak nepouští. Jeho koncerty jsou pověstné a bývají popisovány jako strhující funkové orgie.
Pokud si chcete užít obě legendy, můžete, a navíc ještě se slevou! Držitel vstupenky na koncert Chicka Corey: Solo Piano získává slevu 20 % na nákup vstupenky na koncert Maceo Parkera ke stání. Slevu lze uplatnit pouze na předprodejním místě (náměstí Republiky 41, Plzeň, nebo Měšťanská beseda, Kopeckého sady 13, Plzeň).

25/11  /  19:00
Písně Petra Hapky
Listopadový koncert nazvaný Petr Hapka a jeho potměšilí hosté mapuje hudební tvorbu právě Petra Hapky. Připomene jeho ranou písňovou tvorbu pro Hanu Hegerovou, ale také jeho spolupráci s největším tvůrčím partnerem – Michalem Horáčkem. V Plzni vystoupí Hana Holišová, Jan Maxián, Lenka Nová, Jana Lota a František Segrado. Zpěváky doprovodí 5členný orchestr sólistů v nastudování Petra Maláska.

26/11  /  19:00
Fešácká tradice
Co by to bylo za předvánoční čas, kdyby v programu Měšťanské besedy chyběl koncert Fešáků? Jako každý rok i letos se můžete těšit na tradiční vánoční koncert legendy českého country. Opět zazní nejlepší Fešácké písně, písně Michala Tučného a samozřejmě i písně vánoční. A jako vždy se můžete těšit i na speciální hosty.

02/12  /  19:00
Eva zpívá v Besedě
Na začátku prosince bude Měšťanská beseda hostit jednu z nejvýznamnějších českých operních pěvkyň a sopranistek. Na galakoncertě za doprovodu Moravského klavírního tria zazní skladby světově uznávaných skladatelů. Nenechte si ujít výjimečný hudební zážitek.

16/12  /  19:00
Lucie na bílo
Zpěvačka Lucie Bílá již několik let zpříjemňuje předvánoční čas svými tradičními koncerty, ze kterých dýchá láska, klid a kouzelná atmosféra blížícího se Štědrého dne. A letošek nebude výjimka. Navíc se můžete těšit na nový program nazvaný Bílé Vánoce Lucie Bílé II. Kromě skvělých písniček nebudou chybět ani hosté.
 

↑ zpět na začátek článku ↑

Měšťanská beseda

Sledujte nás

na sociálních sítích:

Ikona Facebook  

Kontaktujte nás

PROPAGANDA s. r. o.
Záběhlická 3254 / 51
106 00 Praha 10 – Záběhlice

více kontaktních údajů