Měšťanská beseda

Měšťanská beseda Kopeckého sady 13, Plzeň
e-mail: info@mestanskabeseda.cz telefon: +420 702 218 137
web: https://mestanskabeseda.cz/
Jediné, co je pozoruhodnější než jejich muzika, je jeho příběh. Bohemian Rhapsody popisující životní jízdu Freddieho Mercuryho uvidíte v Kině Beseda v listopadu hned 8x. Ale i další zahraniční novinky stojí za to. Romantické drama Bradleyho Coopera Zrodila se hvězda (3. a 30. 11.) skutečně jednu hvězdu objevilo – Lady Gaga, jejíž herecký výkon je prý na Oscara. Do kin se vrací kontroverzní génius Lars von Trier. Jeho novinka Jack staví dům (16. 11.) sleduje sériového vraha Jacka, pro kterého je každé zabití uměleckým dílem. Dogman (19. 11.) vás zavede na drsnou periférii, kde se milující otec musí vypořádat se surovým násilníkem, který terorizuje okolí. Na konci listopadu se Eddie Redmayne, Johnny Depp či Jude Law představí v pokračování Fantastická zvířata: Grindelwaldovy zločiny (23. 11.).
 
„Podzimní nářez: Queen, kontroverzní Lars von Trier i Johnny Depp.“
 
Z českých novinek má Kino Beseda na programu komedii Ten, kdo tě miloval (22. 11.) se Soňou Norisovou, Pavlem Řezníčkem či Hynkem Čermákem. Příběh o vášnivé lásce, basketbalu a životě ve stínu politiky Zlatý podraz (8. 11.) začíná v roce 1938, kdy se Franta na poválečném Mistrovství Evropy v basketbalu v Ženevě zamiluje do tanečnice Michelle. Toman (24. 11.) vás seznámí s osudy bezskrupulózního šéfa naší zahraniční rozvědky Zdeňka Tomana. Hovory s TGM (29. 11.) přinášejí nečekané napětí, emoce a střet dvou významných mužů z různých generací. Znovu můžete zhlédnout snímky Po čem muži touží (12. 11.), Jan Palach (15. 11.) a Úsměvy smutných mužů (1. a 19. 11.). Děti se mohou těšit na novou pohádku Když draka bolí hlava (3. 11.) a vánoční film Studia Disney Louskáček a čtyři říše (24. 11.).
Kompletní filmovou nabídku Kina Beseda najdete na www.kino-beseda.cz

Jedinečný koncert a vzácné setkání
Přijďte si 7. ledna vychutnat vzácné setkání našich předních umělců na večeru plném jemné ironie, svižného slovníku, neotřelých rýmů a skvělých instrumentálních výkonů. Jen v Měšťanské besedě uvidíte společně Bratry Ebeny s Robertem Křesťanem a Druhou trávou.
Bratři Ebenové vlastně do žádného hudebního proudu nepatří. Spojení Markovy kytary, Kryštofova klavíru či flétny, Davidova klarinetu a sopránsaxofonu vytváří ojedinělý ebenovský sound, obohacený dalšími nástroji. Robert Křesťan a Druhá tráva jsou řazeni mezi špičku na folk & country scéně nejen doma, ale i v zahraničí. Autorskou a interpretační výjimečnost Roberta Křesťana doplňuje mimořádná instrumentální zdatnost členů skupiny, a tak není divu, že Druhá tráva jako jedna z mála českých kapel pravidelně každý rok absolvuje turné po USA.
 
02/12  /  19:00
Eva zpívá v Besedě
Na začátku prosince bude Měšťanská beseda hostit jednu z nejvýznamnějších českých operních pěvkyň a sopranistek Evu Urbanovou. Na galakoncertě za doprovodu Moravského klavírního tria zazní skladby světově uznávaných skladatelů. Nenechte si ujít výjimečný hudební zážitek.
 
16/12  /  19:00
Lucie na bílo
Zpěvačka Lucie Bílá již několik let zpříjemňuje předvánoční čas svými tradičními koncerty, ze kterých dýchá láska, klid a kouzelná atmosféra blížícího se Štědrého dne. A letošek nebude výjimka. Navíc se můžete těšit na nový program nazvaný Bílé Vánoce Lucie Bílé II. Kromě skvělých písniček nebudou chybět ani hosté.

28/12  /  19:00
Poker v Besedě
Jiří Langmajer, Daniela Šinkorová či Adéla Gondíková v situační komedii Manželský poker vyloží karty na stůl – vzájemně si odhalí své zálety. A nejen to, rozhodnou se své milence poznat a pozvou si je domů. To odstartuje nejen „vražedný“ manželský poker, ale také spoustu komických situací a kanonádu slovních přestřelek.

13/01  /  19:00
Hity Jakuba Smolíka
Koncertní program Jakuba Smolíka je sestaven z největších hitů (Ave Maria, Víš, Až se ti jednou bude zdát, Říkej mi táto…) a samozřejmě i nových písní z posledního alba Vítám každý nový den.

20/01  /  19:00
Přijďte na perlorodky
Na konci ledna dorazí ve velkém stylu do Měšťanské besedy Světáci. Pobaví vás parta fasádníků, kteří se rozhodnou vzdělat v oblasti společenského chování. A budou objednávat nejen whisky s ledem, ale i perlorodky. Těšit se můžete na Lumíra Olšovského, Martina Zounara, Adélu Gondíkovou či Ivanu Andrlovou.

30/01  /  19:00
Jan Potměšil touží po moci
Cesta k trůnu a moci je lemovaná potoky krve. A ostatní? Přihlížejí, bojí se, slouží nebo pomáhají…a pak se diví. Na konci ledna v Měšťanské besedě Divadelní spolek Kašpar představí překvapivě současný historický příběh Richard III. Ctižádostivý, přes mrtvoly jdoucí, ale ironický a vlastně charismatický panovník je jednou z nejlepších postav, jakou Shakespeare napsal. A její ztvárnění Janem Potměšilem vešlo do dějin českého divadla.

↑ zpět na začátek článku ↑

Měšťanská beseda

Sledujte nás

na sociálních sítích:

Ikona Facebook  

Kontaktujte nás

PROPAGANDA s. r. o.
Záběhlická 3254 / 51
106 00 Praha 10 – Záběhlice

více kontaktních údajů