Měšťanská beseda

Měšťanská beseda Kopeckého sady 13, Plzeň
e-mail: info@mestanskabeseda.cz telefon: +420 702 218 137
web: https://mestanskabeseda.cz/
Filmový listopad se rozjede pěkně zostra – 2. listopadový den můžete sledovat putování malého židovského chlapce za 2. světové války nazvané Nabarvené ptáče (2., 11. a 23. 11.) a hned druhý den se v sále Kina Beseda zrodí šílený Joker (3. 11.). Ze zahraničních novinek se v listopadu na plátnech kin objeví Stehlík (4. 11.) sledující osudy Theodora Deckera, který ve 13 let přišel o matku při bombovém útoku v newyorském Metropolitním muzeu umění. V půlce listopadu přifrčí do Kina Beseda legendární Ford GT40, a to ve snímku Le Mans ’66 (14. 11.) mapujícím právě vznik tohoto legendárního závodního auta. Konec listopadu přinese válečný velkofilm Bitva u Midway (25. 11.) a černou komedii Parazit (28. 11.), která vyhrála Zlatou palmu a podle mnohých se stala nejzábavnějším vítězem festivalu v Cannes od dob Pulp Fiction.
 
Listopad v Kině Beseda: „Jízda s Depeche Mode, Příběh hraček počtvrté i zrození Jokera.“
 
Z českých novinek si nenechte ujít Poslední aristokratku (7., 13. a 20. 11.) s Hynkem Čermákem, Tatianou Vilhelmovou či třeba Eliškou Balzerovou. V romantické zimní komedii Ženská na vrcholu (27. 11.) vás pobaví Anna Polívková, Jana Krausová i Martin Dejdar. Nový dokument Olgy Sommerové nazvaný Jiří Suchý – Lehce s životem se prát (30. 11.) se zaměřil na život a dílo legendy české kultury. A opět můžete na plátně vidět i kultovní film Juraje Herze Spalovač mrtvol (18. 11.), který do kin zamířil digitálně restaurovaný. Během listopadu si do Kina Beseda můžete zajít i na parádní koncerty Depeche Mode: SPIRITS in the Forest (21. 11.), Andrého Rieu Smím prosit? (3. 11.) či pořádný nářez v podání Slayer The Repentless Killogy (6. 11.). Nabitý je i program pro děti. Těšit se můžou na další dobrodružství Toy Story 4: Příběh hraček (2. 11.), své si prožije i Ovečka Shaun ve filmu: Farmageddon (9. 11.), Lví král (23. 11.) a na plátna kin se vrací i Addamsova rodina (30. 11.).

Vánoční inspirace
Vánoční svátky se blíží… a ne každý je nadšený ze skoku padákem či záplavy „měkkých“ dárků. Kulturní zážitek ale ocení každý. Co takhle darovat vstupenky na koncert Lucie Bílé (29. 3.), Věry Martinové (10. 3.), Adama Plachetky (30. 5.) nebo koncertní pásmo z písní Petra Hapky (17. 3.)? Radost udělají i komedie Mikulášovy patálie (15. 3.), Drahá legrace (16. 3.), Hvězdné manýry (3. 4.) či třeba legendární Světáci (17. 5.).
 
16/12  /  19:00
Gospelové Vánoce
Letos vás na vánoční svátky v Besedě naladí pořádná gospelová show. Nate Brown totiž není žádné gospelové ořezávátko a v gospelové hudbě je opravdovým pojmem. Strhující živá vystoupení zaručují nezapomenutelný zážitek. A právě jedna taková show vás čeká 16. prosince v Měšťanské besedě, kde s ním vystoupí i uskupení One Voice.
 
27/12  /  19:00
Svátky s Fešáky
Co by to bylo za Vánoce, kdyby v Besedě nevystoupili Fešáci?! Tradiční vánoční koncert legendy české country vás samozřejmě čeká i letos. Opět zazní nejlepší písně Fešáků, Michalovy písně a také písně vánoční. Nebude chybět veselá vánoční divadelní scénka a samozřejmě koledy a jako vždy se můžete těšit i na speciálního hosta.
 
29/12  /  19:00
Nevěsty se bouří
Pět žen a jeden muž se sejdou ve svatební agentuře, aby připravili svůj velký den. Jejich touhy, očekávání a životní osudy vytvářejí vynikající základy pro bláznivou komedii na téma ženy a muži, manželství nebo svoboda. Komedie Vzpoura nevěst vás zavede do „výcvikového střediska“ pro nevěsty, kde vládne přísnou rukou Zuzana Slavíková.

09/01  /  19:00
V sauně je zábava
Své o tom vědí Lenka Vlasáková, Miroslav Etzler či Jan Dolanský, se kterými nakouknete do sauny osamělého luxusního wellness hotelu. K tomu přimíchejte tajnou pracovní a milostnou schůzku, touhu po dítěti a potřebu sponzorského daru, a dostanete brilantní komediální koktejl Plnou parou plný záměn a zmatků.

13/01  /  19:00
Beseda plná vášně
V půlce ledna bude Beseda patřit tangu. Pokud jej milujete, tak 13. ledna rozhodně zůstaňte v Plzni a nenechte si tuhle show ujít. Ojedinělá tangová show Misterio del ángel ale není jen o tanci. Hudebně-taneční obrazy umocněné zvukovým a světelným designem vás prostě dostanou…

26/01  /  19:00
Nové písně, stejná Radůza
Oblíbená písničkářka se vrací do Měšťanské besedy. Je tu nová sezóna, nové písničky, ale Radůza zůstává stále stejná. V Plzni vystoupí se svou kapelou a společně zahrají průřez Radůzinou dosavadní tvorbou. Zazní písničky z nejnovějších alb i z předchozích desek, ale také ty, které jsou zbrusu nové.
 

↑ zpět na začátek článku ↑

Měšťanská beseda

Sledujte nás

na sociálních sítích:

Ikona Facebook  

Kontaktujte nás

PROPAGANDA s. r. o.
Záběhlická 3254 / 51
106 00 Praha 10 – Záběhlice

více kontaktních údajů