Měšťanská beseda

Měšťanská beseda Kopeckého sady 13, Plzeň
e-mail: info@mestanskabeseda.cz telefon: +420 702 218 137
web: https://mestanskabeseda.cz/
Prosincovou filmovou peckou je novinka od oscarového režiséra Paola Sorrentina. Jeho provokativní komediální drama Oni a Silvio uvidíte 5. prosince. O tři dny později je na programu Kina Beseda nenapravitelný bručoun Grinch (8. 12.), který nesnáší všechno a všechny a ze všeho nejvíc Vánoce. V nové české pohádce Čertí brko (15. a 22. 12.) se děti dovědí, co se stalo v jedné pekelné pobočce.
 
„Vánoční Kino Beseda: Nový Grinch, Black Sabbath i novinka od Sorrentina.“
 
3. prosince oslaví 70. narozeniny Ozzy Osbourne. Při této příležitosti Kino Beseda promítne záznam Black Sabbath: The End of The End (9. 12.) historicky posledního koncertu legendárních Black Sabbath. V prosinci také Kino Beseda stále pojede na vlně Queen a famózní snímek Bohemian Rhapsody tak můžete vidět ještě 3x – 7., 13. a 19. prosince. A určitě si nenechte ujít strhující výkon Lady Gaga v režijní prvotině Bradleyho Coopera Zrodila se hvězda (20. 12.).
V prosinci máte jednu z posledních šancí znovu na plátně vidět oblíbené snímky Hastrman (3. 12.), komedii Po čem muži touží (10. 12.), Úsměvy smutných mužů (12. 12.) či detektivní komedii Ten, kdo tě miloval (17. 12.).
Milovníci umění jistě ocení dokument Caravaggio – duše a krev (6. 12.) či baletní skvost Sylfida (9. 12.).
Kompletní filmovou nabídku Kina Beseda najdete na www.kino-beseda.cz

Jedinečné spojení v Besedě
Přijďte si vychutnat jedinečný koncert a vzácné setkání – jen na pódiu Měšťanské besedy uvidíte Roberta Křesťana a Druhou trávu společně s Bratry Ebeny! V pondělí 7. ledna se můžete těšit na setkání našich předních umělců na večeru plném jemné ironie, svižného slovníku, neotřelých rýmů a skvělých instrumentálních výkonů.
Bratři Ebenové vlastně do žádného hudebního proudu nepatří. Spojení Markovy kytary, Kryštofova klavíru či flétny, Davidova klarinetu a sopránsaxofonu vytváří ojedinělý ebenovský sound, obohacený dalšími nástroji. Robert Křesťan a Druhá tráva jsou řazeni mezi špičku na folk & country scéně nejen doma, ale i v zahraničí. Autorskou a interpretační výjimečnost Roberta Křesťana doplňuje mimořádná instrumentální zdatnost členů skupiny, a tak není divu, že Druhá tráva jako jedna z mála českých kapel pravidelně každý rok absolvuje turné po USA.
 
13/01  /  19:00
Hity Jakuba Smolíka
Jakub Smolík přiveze do Plzně nejen romantiku, ale také vtipné historky ze života a aktuálního společenského i politického dění. Jeho koncertní program je sestaven z největších hitů (Ave Maria, Až se ti jednou bude zdát, Říkej mi táto) a samozřejmě i nových písní z posledního alba.
 
30/01  /  19:00
Richard III. Jana Potměšila
Cesta k trůnu a moci je lemovaná potoky krve. A ostatní? Přihlížejí, bojí se, slouží nebo pomáhají…a pak se diví. Mělo to být představení jen na jediný večer u příležitosti 50. narozenin herce Jana Potměšila. Obnovená premiéra hry Richard III. ale trhá rekordy a vy ji můžete vidět na konci ledna v Měšťanské besedě.

04/02  /  19:00
Ondřej Sokol na stojáka!
Na začátku února vás v Besedě čeká celovečerní stand-up comedy známého režiséra, herce a milovníka improvizace Ondřeje Sokola. Pořad, který napsal a ve kterém hraje pouze Ondřej Sokol, nabízí nečekaný pohled nejen do Ondřejova soukromí, ale i do soukromí téměř všech umělců v České republice.

06/02  /  19:30
Legenda v Besedě
Koley Yesterday, Bitva o Karlův most či Hospoda na věčnosti – to vše zahraje Michal Prokop a kapela Framus Five v Měšťanské besedě. Framus Five s Michalem Prokopem se řadí mezi jednu z nejvýznamnějších skupin české rockové historie, takže je se 6. února na co těšit. Jejich Kolej Yesterday z roku 1984 patří ke kultovním albům a v Měšťanské besedě jistě zazní všechny hity nejen z tohoto alba.

18/02  /  19:00
Vzpomínka na Beatles
V polovině února vás v Besedě díky slovenským The Backwards čeká strhující výlet do hudební minulosti plné nezapomenutelných hitů slavné britské kapely. Nový program pod názvem BEATLES – SOLO YEARS kromě největších hitů nabídne také nejznámější songy jednotlivých členů kapely, které vznikly po rozpadu legendárních Beatles. Nenechte si ujít koncert jednoho z nejlepších Beatles revivalů na světě!

14/05  /  19:30
Ewa Farna na turné
V novém roce vyrazí na turné oblíbená zpěvačka Ewa Farna a v polovině května dorazí i do Měšťanské besedy. Nenechte si ujít její Málo se známe Tour 2019.

↑ zpět na začátek článku ↑

Měšťanská beseda

Sledujte nás

na sociálních sítích:

Ikona Facebook  

Kontaktujte nás

PROPAGANDA s. r. o.
Záběhlická 3254 / 51
106 00 Praha 10 – Záběhlice

více kontaktních údajů