Měšťanská beseda

Měšťanská beseda Kopeckého sady 13, Plzeň
e-mail: info@mestanskabeseda.cz telefon: +420 702 218 137
web: https://mestanskabeseda.cz/
Prosincový program Kina Beseda nabízí jeden dáreček za druhým! Rozhodně si nenechte ujít epickou výpravu do předaleké galaxie Star Wars: Vzestup Skywalkera (18. 12.), kterou v Kině Beseda uvidíte v předpremiéře! Z dalších premiér se můžete těšit na parádní film Výjimeční (11. 12.) od autorů hitů Nedotknutelní a Dokud nás svatba nerozdělí. Hvězda Hry o trůny Emilia Clarke září, baví a dojímá ve vánoční romantické komedii Last Christmas (12. 12.). V jejím příběhu se spojil autorský um herečky a oscarové scenáristky Emmy Thompson s nadčasovými písničkami George Michaela. O čtyři dny později se bude promítat snímek První zrádce (16. 12.), pravdivý příběh Tommase Buscetty, prvního člověka, který zradil mafii. Znovu si do Kina Beseda můžete zajít na Jokera (9. 12.) nebo poslední snímek Woodyho Allena Deštivý den v New Yorku (4. 12.).
 
Prosinec v Kině Beseda: „Předpremiéra Star Wars, výjimeční Výjimeční i dvojka Ledového království.“
 
Z českých novinek prosinec nabídne komedii Vlastníci (2. 12.) s Terezou Ramba, Vojtou Kotkem, Klárou Melíškovou či Kryštofem Hádkem. Poslední aristokratka (19. 12.) vás pobaví osudy českých emigrantů, kteří v restituci získají zámek po předcích. Znovu můžete vidět Pražské orgie (7. 12.), komedii Ženy v běhu (6. 12.) či černobílý epos Václava Marhoula Nabarvené ptáče (5. 12.).
Pro nejmenší návštěvníky Kina Beseda je na programu naprostá pecka – pokračování Ledové království II. (7. a 14. 12.), v němž se společně s Annou, Kristoffem, Olafem a Svenem královna Elsa vydává na nebezpečnou a pozoruhodnou cestu.
V půlce prosince vyvrcholí cyklus autorských čtení Dnes čtu já. Tentokrát bude číst Jan Novák ze své knihy Zatím dobrý. A jako vždy je součástí i projekce filmu, tentokrát Nedodržený slib (13. 12.).

Vánoční secese
Vánoce jsou už ve vzduchu a ne jinak je tomu i v Měšťanské besedě. Vánoční atmosféru si tu můžete vychutnat třeba i u šálku prémiové kávy v nově zrekonstruované kavárně, která kromě nového vzhledu získala i nové jméno – Café Beseda. Zajděte si na vydatné snídaně, vynikající polední menu či třeba jen tak posedět u dezertů, a to vše v jedinečném secesním interiéru. Ochutnejte secesní skvost v srdci Plzně.
 
19/01  /  19:00
Nejdůležitější v divadle
Tušíte, která místnost v divadle je ta nejdůležitější? Kde se všechno probírá, posuzuje, ovlivňuje a rodí? Tím tajemným a vzrušujícím místem je Dámská šatna! V neděli 19. ledna můžete v Měšťanské besedě nahlédnout nejen do divadelního zákulisí, ale hlavně do osudů čtyř hereček. V hlavních rolích Daniela Kolářová, Dana Batulková, Evellyn Pacoláková a Petra Tenorová.
 
16/02  /  19:00
Únorové šansony
V polovině února si do Měšťanské besedy můžete zajít na komorně laděný koncert věnovaný převážně francouzskému šansonu. Radka Fišarová zazpívá slavné písně z repertoáru šansoniérky Edith Piaf, ale také známé i méně známé skladby Charlese Aznavoura, Mireille Mathieu či zhudebnělé básně Jacquese Préverta.
 
03/03  /  19:00
Muži v krizi
Těžký je úděl mužů v současném světě. Postupně přicházejí o svá výsadní práva a pozice neohrožených vládců vesmíru. O tom ví své třeba Bohumil Klepl nebo Kryštof Hádek, kteří se v rolích statečných manželů scházejí v kotelně pod supermarketem a na pár hodin se stávají opět pravými chlapy – kouří, pijí pivo a koukají na fotbal. Podaří se jim tento ostrůvek svobody uhájit? To ukáže černá ironická komedie Kutloch aneb I muži mají své dny.

15/03  / 15:00
Mikuláš je zpět
Na jeviště Měšťanské besedy se vrací Mikuláš, Vendelín, Augustýn, Kryšpín a další hrdinové a vy tak můžete zažít jejich povedené příběhy v podání Divadelního spolku Kašpar. Mikulášovy patálie uvidíte v polovině března.

02/04  /  19:00
Rytmus v srdci
Na česká pódia se vrací úspěšný slovenský taneční soubor Merlin s novou irskou taneční show nazvanou Rytmus v srdci. Přináší to nejlepší ze současného moderního irského tance. Dynamická show nadchne milovníky tance poutavým příběhem, taneční virtuozitou, strhujícím rytmem a působivou výpravou.

26/04  /  19:30
Vojtek má problém
Stačí jedny zabouchnuté dveře a Yan má zase spoustu problémů. Výtvarník Yan v podání Romana Vojtka je tichý, plachý a spořádaný muž, kterého má navštívit známá pařížská krasavice Florence. Kvůli žárlivému sousedovi a řadě náhod se decentní setkání mění ve sled absurdních situací. Hra Nalevo od výtahu byla předlohou veleúspěšné francouzské komedie s Pierrem Richardem.
 

↑ zpět na začátek článku ↑

Měšťanská beseda

Sledujte nás

na sociálních sítích:

Ikona Facebook  

Kontaktujte nás

PROPAGANDA s. r. o.
Záběhlická 3254 / 51
106 00 Praha 10 – Záběhlice

více kontaktních údajů