Měšťanská beseda

Měšťanská beseda Kopeckého sady 13, Plzeň
e-mail: info@mestanskabeseda.cz telefon: +420 702 218 137
web: https://mestanskabeseda.cz/
Martin Hofmann, Filip Blažek, Milan Šteindler, Ondřej Vetchý, Ewa Farna, Magdalena Kožená či Jana Krausová a Karel Roden a spousta dalších herců a interpretů se během prvního pololetí roku 2019 představí v Měšťanské besedě. Na konci ledna se Jan Potměšil představí jako Richard III. (30. 1.) a můžete sledovat jeho krvavou cestu k moci a k trůnu. O pár dní později vás Ondřej Sokol v pořadu Celebrity (4. 2.) pozve nejen do svého soukromí, ale i do soukromí téměř všech umělců v České republice. Těšit se můžete i na koncert jedné z nejvýznamnějších skupin české rockové historie. Framus Five s Michalem Prokopem vystoupí v Besedě 6. února. V brilantní situační komedii Dokud nás milenky nerozdělí (13. 2.) vás pobaví Veronika Freimanová, Vladimír Kratina či Jana Bernášková.
 
„Jaro v Besedě: Richard III. Jana Potměšila i tatarák s Milanem Šteindlerem.“
 
Krutě upřímné představení – Tatarák na EX (14. 3.) – pro všechny, kdo ztratili iluze o světě i o životě, naservíruje Milan Šteindler. Velká zebra aneb Jak že se to jmenujete? (23. 3.) je název komedie s Ondřejem Vetchým, který se neumí normálně rozejít se svými partnerkami. O lásce (5. 4.) si na jevišti budou povídat Jana Krausová a Karel Roden. Simona Stašová a Kamil Halbich vás zase ve hře Vězeň na druhé avenue (28. 4.) ukážou, jaké to je, když se vám vše vymkne z rukou. V květnu se můžete těšit na komedii Jana Hřebejka Práskni do bot (12. 5.) a Velké lásky v malém hotelu (13. 5.) s Lukášem Vaculíkem.

Komorní turné Ewy Farne
Zpěvačka Ewa Farna se rozhodla po celý rok 2019 omezit počet venkovních vystoupení na městských akcích a festivalech v České republice a vyráží na divadelní turné s názvem Málo se známe, se kterým 14. května zavítá i do Měšťanské besedy. Ewa tak předvede své písně v komornějším prostředí, byť na energii a naléhavosti neubere, dá hodně prostoru svým vynikajícím muzikantům a posluchači si ji budou moci zároveň užít vsedě. Naskytne se proto i příhodnější prostředí pro lepší interakci mezi publikem a kapelou a vytvoření intimnější atmosféry. Předskokanem plzeňského koncertu bude zpěvačka Nelly.

02–03/02
Cestovatelský svátek
Cestovatelé a fotografové na tradičním festivalu Kolem světa představí své nejzajímavější cestovatelské zážitky ze svých expedic formou komentovaných projekcí a přednášek. V prodeji jsou již i výhodné celodenní vstupenky na sobotní či nedělní program.
 
03/02  /  18:30
Vandráci v Plzni
Herci Pavel Liška, Jan Révai a režisér Hynek Bernard si říkají Vagamundos (Vandráci) a naposledy na svých motorkách vandrovali tři měsíce po středoamerických cestách. Nenechte si ujít vyprávění Pavla Lišky a Jana Révaie o jejich dobrodružství na dvou kolech. Pokud si zakoupíte celodenní vstupenku na festival Kolem světa, máte 20% slevu na tuto přednášku.

18/02  /  19:00
Beatles živě!
Strhující výlet do hudební minulosti plné nezapomenutelných hitů pro několik generací fanoušků slavné britské kapely čeká na všechny návštěvníky koncertu skupiny The Backwards. Nový program pod názvem BEATLES – SOLO YEARS kromě největších hitů BEATLES nabídne také nejznámější songy jednotlivých členů kapely Beatles, které vznikly po rozpadu legendárního bandu.
 
04/03  /  19:00
Od okouzlení po rvačku
Scény z manželského života – to je jeden z nejupřímnějších milostných příběhů v dějinách umělecké tvorby. Uvidíte všechny polohy milostného vztahu, od okouzlení až po brutální rvačku. Je obrazem dvojice lidí, kteří nedokážou žít spolu ani bez sebe. Michaela Badinková a Michal Dlouhý v hlavních rolích divadelní adaptace slavného filmu Ingmara Bergmana.

13/03  /  19:00
Petr Spálený se vrací
Známý hudebník, skladatel, kytarista, flétnista, bubeník a zpěvák Petr Spálený se vrací na koncertní pódia. V Plzni vystoupí se svojí kapelou Apollo Band. Můžete se těšit i na hosta koncertu Milušku Voborníkovou.

16/06  /  20:00
Magdalena Kožená
Plzeň je jedním z devíti míst v celé Evropě a dvou míst v České republice, kde jedna z nejproslulejších pěvkyň současnosti Magdalena Kožená vystoupí společně se souborem Collegium 1704! V polovině června tato přední světová specialistka v interpretaci staré hudby představí v Měšťanské besedě nový hudební projekt nazvaný Zahrada vzdechů.
 

↑ zpět na začátek článku ↑

Měšťanská beseda

Sledujte nás

na sociálních sítích:

Ikona Facebook  

Kontaktujte nás

PROPAGANDA s. r. o.
Záběhlická 3254 / 51
106 00 Praha 10 – Záběhlice

více kontaktních údajů