Měšťanská beseda

Měšťanská beseda Kopeckého sady 13, Plzeň
e-mail: info@mestanskabeseda.cz telefon: +420 702 218 137
web: https://mestanskabeseda.cz/


Filmový program v novém roce odstartuje 6. ledna nová komedie Vlastníci. V podstatě „záznam“ jedné schůze majitelů bytů v postarším činžovním domě má našlápnuto stát se jednou z nejoblíbenějších komedií. O dva dny později vám bránici polechtá černá korejská komedie Parazit (8. 1.), která byla oceněna Zlatou palmou a podle mnohých ohlasů se tak stala nejzábavnějším vítězem festivalu v Cannes od dob Pulp Fiction!

„Leden v Kině Beseda: Dokonalá Helen Mirren, novinka Clinta Eastwooda a smrt autora detektivek.“

Lednový program nabízí i několik novinek. Dokonalá lež (13. 1.) přivádí na plátna herecké legendy Helen Mirren a Iana McKellena. Další legenda Clint Eastwood obohatil svou režijní filmografii o další film podle skutečné události a jeho Richarda Jewella uvidíte v Kině Beseda 16. ledna. Poslední lednová novinka Na nože (20. 1.) hodně zábavným způsobem ukazuje, jak může dopadnout vyšetřování záhadného úmrtí autora tajemných detektivních příběhů. Z českých filmů v lednu dorazí do kin pokračování Špindl 2 (15. 1.).
Jinak leden bude měsícem filmových ohlédnutí. Těšit se můžete na komedie Ženská na vrcholu (10. 1.), Ženy v běhu (23. 1.), Poslední aristokratka (18. 1.) či třeba famózní Favoritka (29. 1.). Kino Beseda znovu promítne i trháky Bohemian Rhapsody (9. 1.), Le Mans ’66 (25. 1.) a S láskou Vincent (22. 1.). Pro děti je v plánu dvojitá porce pohádky Zdeňka Trošky Zakleté pírko (11. a 18. 1.).
Až do 26. ledna si můžete pořídit výhodné abonmá na záznamy 5 baletních představení z nové sezóny Bolšoj baletu. První balet vás čeká právě 26. ledna, a to pohádkový Louskáček s hudbou Petra Iljiče Čajkovského.

Vzpomínka na Petra Hapku
Hudební tvorba Petra Hapky u nás patří k absolutní špičce. Speciální březnový koncert, který se koná 17. 3. od 19:00 hodin v Měšťanské besedě, připomene jeho písňovou tvorbu pro Hanu Hegerovou, zazní také řada skladeb pocházejících ze spolupráce s Michalem Horáčkem, i filmové melodie. Během večera s písněmi Petra Hapky vystoupí Hana Holišová, Jan Maxián, Lenka Nová, František Segrado a Jan Sklenář, které doprovodí 5členný orchestr sólistů v nastudování Petra Maláska.

23/02  /  18:00
Hop Trop přijede s orchestrem
Skupina Hop Trop je stálicí na scéně trampské hudby už plných 41 let. Což už samo o sobě je fascinující, ale kapela navíc od svého vzniku hraje stále v původním složení. Jejich písničky přijali za své trampové, vodáci a romantici se vztahem k přírodě a cestování. Na koncertě v Měšťanské besedě zahrají průřez svou tvorbou, ale i novinky, tentokrát však netradičně – doprovodí je orchestr pod vedením Karla Bečváře.

24/02  /  18:00
Co se děje se světem?
Odpověď na tuto otázku bude na konci února hledat český geolog, klimatolog, spisovatel, filosof, překladatel a proslulý popularizátor vědy Václav Cílek. V Měšťanské besedě se na tento problém podívá hned z několika propojených hledisek – Země samé, klimatu, surovin, energií i sociálních změn.

10/03  /  19:00
Věra Martinová slaví
Zpěvačka Věra Martinová se na svém jarním turné zastaví i v Měšťanské besedě, aby tu oslavila výročí svého narození. A představí i nové album, které si k narozeninám nadělí. V Plzni ji doprovodí její skupina.

28/03  /  19:00
Celebrity podle Sokola
Celovečerní stand-up comedy Ondřeje Sokola nabízí nečekaný pohled nejen do jeho soukromí, ale i do soukromí dalších umělců v České republice. Historky ze života vypráví s upřímností i s dávkou improvizace. Sám Sokol říká: „Stand–up je disciplína, kde je člověk sám za sebe, a tím pádem je to něco mezi románem na jevišti a zvláštním, odlehčeným hraním.“

30/03  /  19:00
Má vlast, jak ji neznáte
Má vlast, jak ji neznáte – pro dvacet prstů! Igor a Renata Ardaševovi a jejich unikátní čtyřruční klavírní provedení nejznámější symfonické básně Bedřicha Smetany. Nejpopulárnější dílo české romantické hudební literatury se dočkalo bezprostředně po dokončení také úpravy pro čtyřruční klavír. Pochází přímo z pera samého skladatele.

27/04  /  17:00 a 20:00
Sklepácká Besídka je tu zas!
Pásmo scének, skečů, písní a tanců, svérázný smysl pro humor a nadživotní nasazení Sklepáků – to vše slibuje již tradiční Besídka divadla Sklep v Měšťanské besedě. A kdyby to bylo pořád málo, tentokrát pro vás mají dokonce dvojitou porci – Besídka divadla Sklep je tu pro vás od 17:00 a od 20:00 hod.



↑ zpět na začátek článku ↑

Měšťanská beseda

Sledujte nás

na sociálních sítích:

Ikona Facebook  

Kontaktujte nás

PROPAGANDA s. r. o.
Záběhlická 3254 / 51
106 00 Praha 10 – Záběhlice

více kontaktních údajů