Měšťanská beseda

Měšťanská beseda Kopeckého sady 13, Plzeň
e-mail: info@mestanskabeseda.cz telefon: +420 702 218 137
web: https://mestanskabeseda.cz/

Duben je v Kině Beseda tak napěchován kvalitními filmy, že by se vám snad vyplatilo v sále i přespávat. Program odstartuje pěkně „zvostra“ – hned dvěma snímky, o kterých se hodně mluví. 2. dubna to je snímek Já, Olga Hepnarová a 2. až 29. dubna hned 6 projekcí nového trabantího cestopisu Dana Přibáně Trabantem do posledního dechu.
Tím ale nabídka českých filmů nekončí. Pobavit se můžete u Teorie tygra (4., 11. a 29. 4.) s Jiřím Bartoškou a Eliškou Balzerovou v hlavních rolích a určitě byste si neměli nechat ujít ani Zkázu krásou (1. a 14. 4.) popisující osudy Lídy Baarové.

„Duben – v Kině Beseda budem! A s námi trabanty Dana Přibáně i Olga Hepnarová.“

V dubnu vás také čekají hned dva filmové cykly. Přehlídka nejlepších filmů loňského roku Best of 2015 servíruje jeden oscarový snímek za druhým.  4. dubna se můžete ve filmu  Revenant Zmrtvýchvstání na vlastní oči přesvědčit, zda si Leonardo DiCaprio Oscara zaslouží. Saulův syn (13. 4.), který se může pochlubit Oscarem pro nejlepší zahraniční snímek, vás zavede do prostředí vyhlazovacího tábora Osvětim. Nejlepší film roku 2015, Spotlight, Kino Beseda promítá 25. dubna a o tři dny později je na programu další oscarový výherce – Osm hrozných režiséra Quentina Tarantina.
Druhá přehlídka proběhne první týden v dubnu – Ozvěny Febiofestu (6.–8. 4.) nabídne 6 snímků, včetně Carol v hlavní roli s Cate Blanchett. A to nejlepší na konec! 27. dubna Kino Beseda promítne celovečerní film Lagerfeld – důvěrné, který vás zavede do nitra výjimečného muže a ikony světového módního průmyslu. 

Léto v Besedě
Letní program na zahradě Měšťanské besedy pomyslně odmávnou 21. června pánové Jiří Lábus a Oldřich Kaiser v originální úpravě klasického Dona Quijota. Z divadel se můžete těšit na komedii s Petrem Nárožným V Paříži bych tě nečekala, tatínku (24. 7.), již tradiční Komiky, s.r.o. (3. 8.) či na letní speciál Divadelního spolku Kašpar Romeo a Julie (8.–9. 8.) upravený na míru pro zahradu Besedy.
Na letní zahradu samozřejmě patří i hudba. Letos opět nebudou chybět zahraniční studentské orchestry, proběhnou dva „oslavné“ koncerty – k výročí 40. sezóny skupiny Asonance (27. 6.) a k 25. výročí skupiny Druhá tráva (19. 7.) – a vrcholem beze sporu bude na začátku srpna recitál Radky Fišarové.

09/05  /  19:30
Best of Szidi
Oblíbená šansoniérka Szidi Tobias vystoupí na začátku května v Měšťanské besedě. Během koncertu zazpívá písně nejen ze svého posledního alba Jolanka, ale dojde i na oblíbené skladby ze všech jejích šesti dosud vydaných CD.

26/05  /  19:30
Čechomor pro dobrou věc
Jako každý rok i letos v Měšťanské besedě nemůže chybět dobročinný koncert kapely Čechomor. Výtěžek koncertu s názvem „Čechomor hraje pro Pomocné tlapky“ putuje ve prospěch společnosti, která se zabývá chovem a výcvikem asistenčních psů. Přijďte si poslechnout oblíbenou českou kapelu a podpořte dobrou věc.

29/05  /  19:30
Květnová premiéra
Abiturientský večírek po 50 letech se neobejde bez vzpomínek ani bez legrace. Když na něj navíc mají dorazit Václav Postránecký, Svatopluk Skopal či Naďa Konvalinková, je jasné, že o zábavu bude postaráno. Nenechte si ujít premiéru něžné romantické komedie Divadla Palace Stará dobrá kapela.

30/05  /  19:30
Písně Petra Hapky
Textař, básník a producent Michal Horáček přichází s dalším koncertním projektem, který mapuje především písně, které během třicetileté spolupráce vytvořili s Petrem Hapkou. Pořadem vás provede sám Michal Horáček, ale těšit se můžete i na Ondřeje Rumla, Lenku Novou či Františka Segrada.
 
31/05  /  19:30
Na Vaše riziko!
Kdysi úspěšná francouzská šansoniérka přijíždí do Anglie převzít dům po svém právě zesnulém otci. Dědictví je ovšem poněkud komplikované. Je s ním totiž spojeno věcné břemeno – postarší bručoun a milovník češtiny. V poutavém psychologickém příběhu, který má za sebou už 150 repríz, excelují Chantal Poullain a Jiří Schmitzer.
 
21/06  /  20:00
Lábus, Kaiser, Quijote
Klasika, jak ji neznáte. Osobitá úprava klasického příběhu z dílny legendární dvojice Lasica + Satinský v podání českých hereckých hvězd Jiří Lábus a Oldřich Kaiser. Přijďte se podívat, jak vyhlášení improvizátoři naloží na zahradě Měšťanské besedy s textem Cervantesova románu Don Quijote.

 

↑ zpět na začátek článku ↑

Měšťanská beseda

Sledujte nás

na sociálních sítích:

Ikona Facebook  

Kontaktujte nás

PROPAGANDA s. r. o.
Záběhlická 3254 / 51
106 00 Praha 10 – Záběhlice

více kontaktních údajů