Měšťanská beseda

Měšťanská beseda Kopeckého sady 13, Plzeň
e-mail: info@mestanskabeseda.cz telefon: +420 702 218 137
web: https://mestanskabeseda.cz/
Kino Beseda bude v únoru plné Zlatých glóbů, cen BAFTA a Oscarů. 3. února totiž začíná přehlídka toho nejlepšího, co jste v loňském roce mohli vidět na filmových plátnech. Přehlídku Best of 2019 odstartuje Nabarvené ptáče (3. 2.) a na únorovém programu jsou i takové filmové pecky jako Joker (10. 2.; 2 Zlaté glóby, 11 nominací na Oscara), Parazit (17. 2.; Zlatý glóbus, 6 nominací na Oscara) a Tenkrát v Hollywoodu (24. 2.) se 3 Zlatými glóby a 10 nominacemi na Oscara.
 
„Únor v Kině Beseda: Nejlepší filmy roku 2019, vězeňská vzpoura i porce Vlastníků.“
 
Ze zahraničních novinek si nenechte ujít válečnou komedii Králíček Jojo (5. 2.) se 6 nominacemi na Oscara, v níž německý chlapec s imaginárním přítelem, idiotským Adolfem Hitlerem, objeví velké tajemství. Zábavná love story Tenkrát podruhé (12. 2.) vypráví o tom, co by se mohlo stát, kdybychom si mohli zopakovat ty nejkrásnější okamžiky. Už 11. filmové adaptace se dočkaly Malé ženy (13. 2.); tentokrát se však příběh čtyř mladých žen, z nichž každá je odhodlaná prožít život podle svého, stává nadčasovým a aktuálním.
Z českých filmů jistě zaujme thriller Amnestie (8. 2.), který přenáší na plátna největší vzpouru ve vězeňské historii Československa a spolu s ní i příběh, který odráží obrovské a rychlé změny po revoluci v roce 1989. A znovu můžete zhlédnout Staříky (15. 2.), road movie dvou starců za spravedlností, která získala 10 nominací na Českého lva, a několikrát i Vlastníky (7., 14. a 21. 2.), kteří se můžou pochlubit hned 13 nominacemi na Českého lva.
Dětský program nabízí Špiony v převleku (8. 2.) a parádní dobrodružství Sněžný kluk (15. 2.). Milovníky umění nadchne dokument o slavném španělském Museo del Prado nazvaný Prado – sbírka plná divů (9. 2.).

Takhle jste Mou vlast neslyšeli
30. března uslyšíte v Měšťanské besedě Mou vlast tak, jak jste ji ještě možná neslyšeli – v úpravě pro 20 prstů! Nejpopulárnější dílo české romantické hudební literatury Bedřicha Smetany se úpravy pro čtyřruční klavír dočkalo hned po dokončení a provedl ji sám Smetana. Klavírní úpravu cyklu Má vlast v Plzni představí duo vynikajících klavíristů Igor a Renata Ardaševovi.
 
15/03  /  15:00
Patálie Matouše Rumla
V půlce března zažijete Mikulášovy patálie. Na jeviště Měšťanské besedy se vrátí Mikuláš, Vendelín, Augustýn, Kryšpín a další hrdinové a vy tak můžete prožít jejich povedené příběhy v podání Divadelního spolku Kašpar. V hlavní roli vás pobaví Matouš Ruml.
 
17/03  /  19:00
Hosté Petra Hapky
Hudební tvorba Petra Hapky u nás patří k absolutní špičce. Speciální březnový koncert v Měšťanské besedě připomene jeho písňovou tvorbu pro Hanu Hegerovou, zazní také řada skladeb pocházejících ze spolupráce s Michalem Horáčkem i filmové melodie. Během večera s písněmi Petra Hapky vystoupí Hana Holišová, Jan Maxián, Lenka Nová, František Segrado a Jan Sklenář, které doprovodí 5členný orchestr sólistů v nastudování Petra Maláska.
 
28/03  /  19:00
Večer plný celebrit
Chcete nahlédnout pod pokličku showbyznysu? Šanci máte na konci března, kdy ve svém celovečerním stand-upu Ondřej Sokol nabízí nečekaný pohled nejen do svého soukromí, ale i do soukromí dalších umělců v České republice. Historky ze života vypráví s upřímností i s dávkou improvizace.

02/04  /  19:00
80 minut irského tance
Do Měšťanské besedy se vrací úspěšný slovenský taneční soubor Merlin s novou irskou taneční show. Dynamická show nadchne milovníky tance poutavým příběhem, taneční virtuozitou, strhujícím rytmem a působivou výpravou.

26/04  /  19:30
Vojtek v nesnázích
Stačí jedny zabouchnuté dveře a Yan má zase spoustu problémů. Výtvarník Yan v podání Romana Vojtka je tichý, plachý a spořádaný muž, kterého má navštívit známá pařížská krasavice Florence. Kvůli žárlivému sousedovi a řadě náhod se decentní setkání mění ve sled absurdních situací. Hra byla předlohou veleúspěšné francouzské komedie s Pierrem Richardem v hlavní roli.

11/05  /  19:00
Pořádná porce Javorů
Sourozenci Hana a Petr Ulrychovi spolu vystupují už 55 let, z toho 45 let se skupinou Javory. A to se sluší oslavit koncertem, na kterém zazní to nejlepší z jejich umělecké tvorby. 11. května v Měšťanské besedě zahrají a zazpívají se svojí skupinou Javory, projektem Javory Beat a zajímavými hosty, se kterými pod názvem Javory Old zahrají písně z nové reedice alba Nikola Šuhaj loupežník.
 

↑ zpět na začátek článku ↑

Měšťanská beseda

Sledujte nás

na sociálních sítích:

Ikona Facebook  

Kontaktujte nás

PROPAGANDA s. r. o.
Záběhlická 3254 / 51
106 00 Praha 10 – Záběhlice

více kontaktních údajů