Měšťanská beseda

Měšťanská beseda Kopeckého sady 13, Plzeň
e-mail: info@mestanskabeseda.cz telefon: +420 702 218 137
web: https://mestanskabeseda.cz/
Březnový program Kina Beseda nabídne to nejlepší, co jste mohli v roce 2018 vidět na plátnech kin. Várku filmů z přehlídky Best of 2018 odstartuje jeden z horkých favoritů oscarového klání Favoritka (3. 3.), který se chlubí 10 nominacemi na Oscara. Stejný počet oscarových nominací získala i novinka oscarového režiséra a scenáristy Alfonsa Cuaróna Roma (11. 3.). A promítat se budou i Úsměvy smutných mužů (4. 3.). Z českých novinek se můžete těšit na komedii Ženy v běhu, kterou Kino Beseda uvede hned pětkrát. V novém filmu Jirky Mádla Na střeše (20. 3.) uvidíte Aloise Švehlíka coby nevraživého profesora naštvaného na celý svět.
 
„Březen – do Kina Beseda vlezem! Přijďte na nejlepší filmy loňského roku.“
 
Světové novinky jsou na programu hned tři. Colette: Příběh vášně (7. 3.) je skandální příběh nekonvenční a talentované ženy, jejíž život byl stejně pikantní jako romány, kterými okouzlila pařížskou společnost v první polovině 20. století. Co jsme komu zase udělali? (13. 3.) je pokračování úspěšné francouzské komedie. Mimořádný milostný příběh inspirovaný dramatickými událostmi 20. století i zrodem ikonického architektonického skvostu – brněnské vily Tugendhat – to je snímek Skleněný pokoj (28. 3.) s hvězdným mezinárodním obsazením.
Dáme si i filmové opáčko. Můžete do Kina Beseda vyrazit na komedii Po čem muži touží (7. 3.), hudební hit Bohemian Rhapsody (9. a 18. 3.) či Zrodila se hvězda (14. a 27. 3.) s Lady Gaga.
A v programu je i něco pro fajnšmekry. Nejprve můžete navštívit podivuhodný svět Hieronyma Bosche (14. 3.) a o 10 dní později naprosto jedinečný snímek S láskou Vincent (25. 3.) o malíři Vincentovi van Goghovi.
Kompletní filmovou nabídku Kina Beseda najdete na www.kino-beseda.cz

Těšíme se na léto!
Jaro klepe na dveře a Měšťanská beseda už chystá letní program na zahradě. V červenci si ve skvělé atmosféře letního večera užijete novou show Miloše Knora s názvem Než začnu. Pořádný nářez slibuje rockový koncert charismatického zpěváka Václava Noida Bárty s kapelou BEKBEK Clan. V srpnu přinese na zahradu Besedy pohodu, živelnou radost i energii zpěvačka Szidi Tobias. Léto na zahradě zakončí v září Commedia dell’arte II. Volné pokračování prvního dílu úspěšné improvizované komedie vzniklo opět v pražské La Fabrice.
 
26/04  /  18:00
Beseda s Emilem Haklem
Jedenáct let vycházely pravidelně v časopise Čilichili sloupky Pavlač Emila Hakla. V knize Výsek z roku 2018 jsou zveřejněny ty, které si autor sám vybral. V Besedě Emil Hakl osobně a s radostí představí i své nejnovější a dosud nikde nepublikované povídky.
 
12/05  /  19:30
Hřebejk a dlaždiči
Šulin, Mudrc, Drátěnka a Volej – tahle parta řemeslníků pod režijní taktovkou Jana Hřebejka vás v polovině května zaručeně rozesměje. Zlodějská komedie Práskni do bot vás zavede na veřejné záchodky a umývárnu, které mají tito povedení řemeslníci za úkol vydlaždičkovat. Rozbíhá se ale smršť situačního humoru – každý z řemeslníků má totiž svůj sen a chtějí si ho splnit tak, že o polední pauze ukradnou paletu dlaždiček.

13/05  /  19:30
Mnoho lásky v malém hotelu
Bláznivá komedie Velké lásky v malém hotelu vypráví o tom, že ani člen vlády (Lukáš Vaculík) by si neměl nic začínat s vdanou sekretářkou. A pokud si k záletům vybere hotel, kde je i jeho manželka a čínská obsluha mu moc nerozumí, je to přímo katastrofa.

14/05  /  19:30
Ewa Farna v Besedě
Zpěvačka Ewa Farna se rozhodla po celý rok 2019 omezit počet venkovních vystoupení a vyráží na divadelní turné s názvem Málo se známe. Předvede své písně v komornějším prostředí, byť na energii a naléhavosti neubere. Předskokankou koncertu bude zpěvačka Nelly.

16/06  /  20:00
Naprosto exkluzivní koncert
Měšťanská beseda je jedním z devíti míst v Evropě a dvou míst v České republice, v nichž Magdalena Kožená představí unikátní hudební projekt Zahrada vzdechů. Tato nejproslulejší pěvkyně současnosti je považována za přední světovou specialistku v interpretaci staré hudby. Spolu s ní vystoupí soubor Collegium 1704 pod taktovkou světově uznávaného dirigenta Václava Lukse.

18/06  /  19:30
Kdo je a kdo není magor
Kdo říká, že není magor, neříká pravdu – tak by se dala shrnout hra Chvála bláznovství o dvou chovancích psychiatrické kliniky, které čeká životní výzva – začít život mimo stěny léčebny. Jejich střetávání s každodenní realitou je nejen úsměvné, ale odhaluje i touhu každého z nás po lásce a přátelství.
 

↑ zpět na začátek článku ↑

Měšťanská beseda

Sledujte nás

na sociálních sítích:

Ikona Facebook  

Kontaktujte nás

PROPAGANDA s. r. o.
Záběhlická 3254 / 51
106 00 Praha 10 – Záběhlice

více kontaktních údajů