Měšťanská beseda

Měšťanská beseda Kopeckého sady 13, Plzeň
e-mail: info@mestanskabeseda.cz telefon: +420 702 218 137
web: https://mestanskabeseda.cz/

Březnové pondělky budou v Kině Beseda patřit těm nejlepším filmům, které vznikly v loňském roce. V přehlídce Best of 2017 uvidíte filmy, které se mohou pochlubit Zlatými glóby nebo s nominacemi čekají na udílení Oscarů. Na plátně se tu setkáte s jednou z největších osobností 20. století Winstonem Churchillem stojícím před hrozbou německé invaze ve filmu Nejtemnější hodina (5. 3.). Do světa módy 50. let v Londýně vás přenese Nit z přízraků (12. 3.) o podivínském návrháři šatů. Trochu jiným příběhem o lásce a o jednom z nejpodivuhodnějších a nejromantičtějších únosů v dějinách filmu je Tvář vody (19. 3.). Válku mezi vládou a novináři o zveřejnění tajné vládní zprávy líčí Akta Pentagon: Skrytá válka (26. 3.).

„Best of 2017 neboli to nejlepší ze světa filmu v Kině Beseda.“

Březen v Kině Beseda pro vás nachystal také několik filmových novinek. O životě v sousedství Disneylandu, kde si děti užívají prázdniny, zatímco jejich rodiče divoce shání peníze na činži, vypráví americký film The Florida Project (7. 3.). V nové české komedii Věčně tvá nevěrná (9. 3.) se Saša Rašilov a Lenka Vlasáková pokusí zachránit své manželství nevěrou. Co se stane s primabalerínou, která kvůli zranění musí ukončit svou baletní kariéru, ukáže film Rudá volavka (14. 3.). Jak dopadne dospívající rebelka s citlivou uměleckou duší, která zoufale hledá kluka a smysl života, se dozvíte ve filmu Lady Bird (15. 3.). A podaří se matce s dcerou (Eliška Balzerová a Tatiana Vilhelmová) najít nemanželského syna svého náhle zemřelého manžela a otce? To prozradí Tátova volha (16. a 21. 3.).
Kompletní filmovou nabídku Kina Beseda najdete na www.kino-beseda.cz

Takový žertík vás pobaví v Besedě
Máj je lásky čas a 14. 5. vás Jan Hrušínský s Miluší Šplechtovou v roli manželského páru v Besedě přesvědčí, že o rozchodech se nemá žertovat. Uvidíte mistrně napsanou francouzskou komedii, která po své premiéře získala prestižní divadelní ceny i cenu za nejlepší francouzsky psanou hru roku 2003. A najdete v ní vše, co ke komedii patří – vtipné dialogy, přesně pointované situace i jemné gagy. Manželé Bruno a Claire jsou svými přáteli považováni za vzorový pár. Slyšeli to od nich už tolikrát, že se Claire rozhodne pro malý žertík: namluví jim, že se s Brunem rozcházejí. Pohodu, klid a pikniky na francouzském venkově je třeba trochu okořenit. Ale co když se z legrace stane vážná věc?

26/04  /  19:00
Zdeněk Troška vypráví…
Režisér oblíbených českých filmů a pohádek Zdeněk Troška přijede do Besedy rozesmát vás historkami z natáčení, ale i zážitky z bujarého mládí nebo příběhy o jídle, dietách a dobrotách.

15/05  /  19:30
Václav Neckář a jeho Bacily
Známé hity oblíbeného a charismatického zpěváka Václava Neckáře budou znít v Měšťanské besedě v polovině května. Se svou kapelou Bacily tu zazpívá písně ze své pestré hudební dráhy, od hitů 60. let, jako je například Ša-la-la-la-li nebo Stín katedrál, až po nejnovější Půlnoční.

11/06  /  19:30
Líbánky s Langmajerem
Dvojice bývalých manželů v podání Jiřího Langmajera a Ivany Jirešové se po letech setkává v drahém francouzském hotelu, kam přijeli na líbánky se svými novými a mladšími partnery. Následuje něco, co by je ani ve snu nenapadlo – opět se do sebe zamilují…

21/06  /  19:30
Lenka Nová pod širým nebem
V červnu se opět otevře zahrada Měšťanské besedy. A zavítá sem osobitá zpěvačka s nezaměnitelným sametovým altem Lenka Nová, aby tu zazpívala za doprovodu klavíru Petra Maláska.

12/07  /  20:00
Monology vagíny budou promlouvat zahradou Besedy
Už po několikáté se v Besedě můžete vydat na dojemnou i rozpustilou exkurzi do neprobádané oblasti, ve vší její složitosti a tajemnosti, jíž vás provedou Dáša Bláhová, Jitka Asterová a Michaela Sajlerová. Uslyšíte monology z dějin ženské sexuality, příběhy žen s různými osudy i různou schopností osudu čelit.

17/07  /  19:30
Pavlíček, Načeva & smyčce
Obdivovaný kytarový mág se spojil s jednou z nejslibnějších zpěvaček české a alternativní scény přelomu století. Už to slibuje jedinečný hudební zážitek, ale na zahradě Měšťanské besedy se k této dvojici navíc přidá smyčcové kvarteto!

30/07  /  20:00
Vyvěste fangle na tingltangle
Divadelní spolek Kašpar si připravil uctivý remake a znovu nastudoval hru pánů Jiřího Suchého a Jiřího Šlitra Jonáš a tingl-tangl. Mělo to jen jeden háček – kde najít ty dva svébytné pány? Ale i to mělo nakonec překvapivě snadné řešení. Přijďte si do Měšťanské besedy užít jednu z nejslavnějších her Semaforu.

↑ zpět na začátek článku ↑

Měšťanská beseda

Sledujte nás

na sociálních sítích:

Ikona Facebook  

Kontaktujte nás

PROPAGANDA s. r. o.
Záběhlická 3254 / 51
106 00 Praha 10 – Záběhlice

více kontaktních údajů