Měšťanská beseda

Měšťanská beseda Kopeckého sady 13, Plzeň
e-mail: info@mestanskabeseda.cz telefon: +420 702 218 137
web: https://mestanskabeseda.cz/
Dubnový program odstartuje aprílová projekce nejlepšího snímku loňského roku. Zelená kniha (1. a 17. 4.)získala 3 Oscary včetně toho pro nejlepší film, 3 Zlaté glóby včetně toho pro nejlepší film, cenu BAFTA pro nejlepší film a spoustu dalších cen. O tři dny později si do Kina Beseda můžete zajít na další parádní tříoscarový snímek loňského roku – na Romu (4. 4.). Další oscarový snímek je na programu 8. dubna, kdy se bude promítat Favoritka, která se může pochlubit 7 cenami BAFTA, ale i Oscarem a Zlatým glóbem pro nejlepší herečku v hlavní roli.
 
„Přečkejte dubnové plískanice v sále Kina Beseda: Uvidíte kupu Oscarů, teroristku Janžurovou i poslední výpravu s trabanty.“
 
Dubnové novinky nabídnou mimořádný milostný příběh inspirovaný dramatickými událostmi 20. století i zrodem ikonického architektonického skvostu – brněnské vily Tugendhat. Skleněný pokoj (10. a 22. 4.)se může pochlubit i hvězdným mezinárodním obsazením. Teroristka (18. 4.) Iva Janžurová coby učitelka v důchodu se dostane do křížku s Martinem Hofmannem a na konci dubna na plátně Kina Beseda vyrazí žluté trabanty Dana Přibáně na poslední cestu – Trabantem tam a zase zpátky (24. 4.). Znovu bude promítán film Cena za štěstí (4. 4.) o hledání obyčejného lidského štěstí a také komedie Ženy v běhu (6. a 27. 4.).
Těšit se můžete na parádní hudební jízdu s Queen v hitu Bohemian Rhapsody (7. a 18. 4.) a parádní nářez v dokumentu Metallica: Francie na jednu noc (25. 4.), z jednoho z nejzachovalejších kolbišť gladiátorů ve francouzském Nimes.
S dětmi můžete vyrazit do Finska za dobrodružstvím Putování se sobíkem (6. 4.) s komentářem Marka Ebena, v němž kamera sleduje první rok života divokého soba.
Kompletní filmovou nabídku Kina Beseda najdete na www.kino-beseda.cz

V Besedě vám ukážou sklep
Zajímá vás, zda je v Měšťanské besedě sklep? Ano, je! A samozřejmě ho můžete vidět. A nejen Sklep. 10. června si můžete prohlédnout jak herce Divadla Sklep, tak i jejich oblíbenou Besídku.
Představení je čerstvě v prodeji a jako obvykle vás čeká pásmo scének, skečů, gagů, písní a tanců. Známé sklepácké tváře přijedou s tradičním a přitom novým pořadem založeným na jejich svérázném humoru. Těšit se můžete na Davida Vávru, Milana Šteindlera či Jiřího „Fero“ Burdu a další.
 
03/06  /  19:30
Talkshow s knězem
Je to skutečně tak! V Měšťanské besedě bude „kázat“ kněz. Talkshow Zbigniewa Czendlika: Postel hospoda kostel je na programu 3. června a známý římskokatolický kněz polské národnosti bude vyprávět příběhy ze života osobního i jiného s humorem jemu vlastním. Zbigniew se s vámi rád podělí i o řešení problematiky současného světa.

19/06  /  19:30
S Lenkou Novou na zahradě
Osobitá zpěvačka s nezaměnitelným sametovým altem Lenka Nová se opět vrací do Plzně a v polovině června vystoupí na zahradě Měšťanské besedy. Zdejší pohodovou atmosféru si nebude užívat sama. Společně s ní přijede Petr Malásek. Koncert nenaruší ani nepřízeň počasí – aby Lenka, Petr a hlavně jeho klavír nezmokli, budou v případě nepříznivé předpovědi přesunuti do sálu.
 
17/07  /  20:00
Jeden Knor, jedna show
One Knor Show: Než začnu je celovečerní „představení jednoho Knora“, které vás v polovině července pobaví na zahradě Měšťanské besedy. Představení, na které se diváci chodí zasmát už od roku 2009, Miloš Knor neustále aktualizuje. I letos se můžete těšit na nové fórky a gagy.

24/07  /  20:00
Nářez s Noidem
Václav Noid Bárta to koncem července pořádně rozbalí s BekBek Clanem na zahradě Měšťanské besedy. Charismatický zpěvák s nezaměnitelným hlasem je známý z muzikálů Jesus Christ Superstar, Hamlet, Excalibur, Carmen a dalších. Spolupracoval s Michalem Pavlíčkem, Kamilem Střihavkou, Lucií Bílou nebo Martou Jandovou.

19/08  /  19:30
Nástupkyně Hany Hegerové
Říká se o ní, že je nástupkyní nejznámější české šansoniérky Hany Hegerové. A 19. srpna se můžete na zahradě Měšťanské besedy sami přesvědčit, zda se to o Szidi Tobias říká oprávněně. Ta přijede se svou kapelou a během koncertu zazní písně z nejnovějšího alba Sedmoláska, ale chybět nebudou ani oblíbené skladby z předchozích alb.

04/09  /  19:30
Improvizace pokračuje
Na začátku září vtrhnou na zahradu Měšťanské besedy Pavel Liška, Marek Daniel či Tatiana Vilhelmová a rozjedou pokračování improvizační smršti Commedia dell´arte II. Známé postavy se vrací v novém milostném příběhu plném převleků a vtipných zápletek. Tentokrát Dottore sestrojil Mechanickou ženu, která se zdá být splněním snů všech mužů.
 

↑ zpět na začátek článku ↑

Měšťanská beseda

Sledujte nás

na sociálních sítích:

Ikona Facebook  

Kontaktujte nás

PROPAGANDA s. r. o.
Záběhlická 3254 / 51
106 00 Praha 10 – Záběhlice

více kontaktních údajů