Měšťanská beseda

Měšťanská beseda Kopeckého sady 13, Plzeň
e-mail: info@mestanskabeseda.cz telefon: +420 702 218 137
web: https://mestanskabeseda.cz/
Jeden z nejdojemnějších i nejvtipnějších filmů roku s Viggem Mortensenem vyhrál tři Zlaté glóby a tři Oscary včetně toho za nejlepší snímek. Zelenou knihu můžete vidět 1. května. Další oscarový hit má Kino Beseda na programu hned druhý den. Hudební jízda Bohemian Rhapsody vás provede historií Queen až po památný koncert Live Aid v roce 1985. A do třetice – jednooscarový snímek Zrodila se hvězda (6. 5.) se může pochlubit nejen skvělým výkonem Lady Gaga, ale i nejlepší filmovou písní.
 
„Nadupaný květen: Oscarové opáčko, nový Clint Eastwood i Pedro Almodóvar.“
 
V premiéře v květnu uvidíte novinku Clinta Eastwooda, kde si opět střihnul hlavní roli. Pašerák (8. 5.) vás seznámí s 80letým Earlem Stonem, který je zlomený, opuštěný a navíc čelí propadnutí majetku své firmy. A tak jako brigádičku vezme práci řidiče. Pohoda. Jenže Earl neví, že se právě upsal jako kurýr drogovému mexickému kartelu. Druhou novinkou je Bolest a sláva (27. 5.). Salvator Mallo je slavný filmový režisér, který sice posbíral mnoho úspěchů, ale nyní se jeho svět hroutí. Salvator cítí jen prázdnotu a není schopen tvořit. Jestli chce dál žít, musí najít příčinu. Bolest a sláva je nejnovějším počinem z pera kultovního španělského režiséra a scenáristy Pedra Almodóvara.
Z českých filmů se můžete těšit na romantickou komedii Léto s gentlemanem (2. 5.), naprosto okouzlující Skleněný pokoj (9. 5.), Teroristku (15. a 29. 5.) s Ivou Janžurovou a Martinem Hofmannem, pobaví vás Ženy v běhu (16. 5.) či Alois Švehlík v posledním filmu Jiřího Mádla Na střeše (30. 5.).
Kompletní filmovou nabídku Kina Beseda najdete na www.kino-beseda.cz

Bára Poláková v Besedě
Kráva, Nafrněná nebo 2-8-5… tak tyhle pecky jistě zaznějí 20. října na koncertě Báry Polákové v Měšťanské besedě. Ale můžete se těšit i na další písničky z Bářiných dvou alb. Jedna z nejoblíbenějších zpěvaček poslední doby se chystá do Plzně. Bára Poláková se s moderním popovým zvukem a svébytnou poetikou vymyká všem kategoriím. Přesto je ale oblíbená kritiky – o čemž svědčí mimo jiné pět cen Anděl – i fanoušky, kteří oceňují hlavně Bářiny živé koncerty, na jejichž úspěchu má nemalý podíl doprovodná kapela složená z výborných muzikantů v čele s kapelníkem Davidem Hlaváčem.
 
 
16/06  /  20:00
S Magdalenou Koženou v zahradě
Zahradou vzdechů, jak se jmenuje nový program jedné z nejproslulejších pěvkyň současnosti, vás provede v červnu v Besedě Magdalena Kožená. Její novinka je sestavena z dramatických scén slavných ženských hrdinek, jako je Armida nebo Ariadna, ale i méně známých příběhů oddané lásky. S Magdalenou vystoupí soubor Collegium 1704 pod taktovkou světově uznávaného dirigenta Václava Lukse.

17/09  /  19:30
Rozbalí to Havelka
Držte se pevně svých židlí! Chystá se na vás prudký útok hot-jazzu nebo swingu, a to vše v podání Ondřeje Havelky a jeho Melody Makers. Výběr nejkrasších a podmanivých kusů saisóny, českých i amerických, si můžete poslechnout 17. září v Měšťanské besedě.
 
25/09  /  19:00
Izer se vrací
Zdeněk Izer se vrací do Měšťanské besedy, a to rovnou Na plný coole. Tak se jmenuje jeho aktuální pořad, který vás na konci září pobaví v Besedě. Opět se můžete těšit na Zdeňkův nezaměnitelný humor a dojde i na zábavné scénky, parodie, mnoho skvělých vtipů a imitování celé řady populárních českých i zahraničních zpěváků a zpěvaček.

10/10  /  19:00
Bárta naladí na nové album
Dan Bárta se svou skupinou Illustratosphere aktuálně připravují nové album, a pokud vše půjde, jak má, dočkáte se na říjnovém koncertu v Měšťanské besedě malé ochutnávky. A také se kapela představí v obměněné sestavě s mezinárodně uznávaným bubeníkem Martinem Valihorou.

13/10  /  19:00
Vztahy jsou prostě zamotané
O tom, že jsou vztahy zamotané, se můžete přesvědčit v půlce října v Měšťanské besedě. Díky komedii Vztahy na úrovni totiž zjistíte, že jsou vaše vztahy stejně strastiplné a legrační jako u jiných lidí, že se v nich také křičí, lže a leze po kolenou. V hlavních rolích Lukáš Vaculík, Viktor Limr či Kateřina Hrachovcová.

18/11  /  19:00
Hradišťan & vzpomínka na Jana Skácela
Tak tohle bude neskutečná podívaná. Originální hudební seskupení Hradišťan s uměleckým vedoucím Jiřím Pavlicou vystoupí v Besedě mimořádně také s hercem Martinem Stránským. Písněmi a recitací vzpomenou na básníka Jana Skácela. Tento jedinečný koncert připomene 30 let od jeho úmrtí.
 

↑ zpět na začátek článku ↑

Měšťanská beseda

Sledujte nás

na sociálních sítích:

Ikona Facebook  

Kontaktujte nás

PROPAGANDA s. r. o.
Záběhlická 3254 / 51
106 00 Praha 10 – Záběhlice

více kontaktních údajů