Měšťanská beseda

Měšťanská beseda Kopeckého sady 13, Plzeň
e-mail: info@mestanskabeseda.cz telefon: +420 702 218 137
web: https://mestanskabeseda.cz/
Oblíbený blok cestovatelských přednášek v programu Měšťanské besedy opět nebude chybět. Během podzimu tak můžete vyrazit na Nový Zéland, do Kanady, budete se plavit Atlantickým oceánem či třeba zavítáte i do neprostupné kolumbijské džungle.
Šňůra cestovatelských přednášek odstartuje na začátku září přednáškou o Novém Zélandu (5. 9.). Pokud budete ještě na dovolené, nic nerušte – poslední přednáška letošního roku bude totiž také patřit Novému Zélandu (17. 12.). Tentokrát vás po obou ostrovech provede známý fotograf Jan Březina. Září nabídne ještě čtyřměsíční putování Tomáše Kůdely Atlantickým oceánem.
 
„Cestujte s Besedou. Na podzim vyráží na Nový Zéland, do Kanady i do Súdánu.“
 
V říjnu se podíváte na Srí Lanku (1. 10.), poznáte potomky dávné kultury Tairona, kteří žijí v neprostupné kolumbijské džungli (15. 10.), a vyrazit můžete do Kanady (29. 10.), nádherného kouta naší planety s nekonečnou tundrou s bílými ledovci a nespoutanou divočinou.
V listopadu jistě přijde vhod přednáška Vladimíra Váchala o horkém Súdánu (12. 11.) a Michal Kroužek vás pozve na treking napříč Pyrenejemi (26. 11.). Společnost vám budou dělat jen hory, lesy, jezera, lesní zvěř a všudypřítomný hmyz.
Prosinec pak nabídne perly Indického oceánu, Zanzibar, Réunion a Seychely (10. 12.), a již zmíněný Nový Zéland.
 
28/08  /  20:00
Největší dobrodružství lidstva
Na konci srpna Kino Beseda promítne fascinující dokument o výpravě prvního člověka na Měsíc. 50 let od přistání prvního člověka na Měsíci se pootevřely bohaté archivy NASA, aby o proslulé cestě Apolla 11 vydaly nové svědectví. Prožijte jedno z největších dobrodružství lidstva.

29 a 30/08  /  20:00
Tarantino se vrací
Quentin Tarantino se vrací na plátna kin ve velkém stylu. Kino Beseda promítne jeho novinku Tenkrát v Hollywoodu, v níž hlavní role hrají Leonardo DiCaprio a Brad Pitt. Film je natočen na motivy skutečných událostí a odehrává se koncem 60. let. Hlavními postavami jsou bývalá westernová hvězda Rick Dalton a jeho dlouholetý kaskadér Cliff Booth.

07/10  /  20:00
Český ráj to na poslech
Oblíbený projekt LiStOVáNí.cz se vrací do Měšťanské besedy a na začátku října tu trojice Lukáš Hejlík, Pavel Oubram a Tomáš Drápela představí novelu Jaroslava Rudiše Český ráj.

21/10  /  19:00
Jak oživit manželství?
Odpověď na tuhle otázku bude v Měšťanské besedě ve hře Sex pro pokročilé hledat Karel Roden a Jana Krausová. V brilantní komedii názorně předvedou, jak získat návod na oživení dlouholetého manželství. Podaří se jim zachránit manželství pomocí příručky s názvem Sex pro pokročilé?
 
24/10  /  18:00
Známé téma, nová přednáška
Každých několik desetiletí probíhá v euro-americké civilizaci nějaká velká změna, po které platí poněkud jiná politická a zejména ekonomická pravidla. Proslulý popularizátor vědy Václav Cílek se během své přednášky pokusí odpovědět na otázku, co se děje se světem, a to hned z několika propojených hledisek – Země samé, klimatu, surovin, energií i sociálních změn.

28/10  /  19:30
Sólo pro Simonu
One Human Show – to je název improvizační show Simony Babčákové, která bude veselá i k zamyšlení, ale hlavně s nadsázkou a bez cenzury. Představení je natolik citlivé, že do něj vstupují i nálady a pocity diváků, a výsledný čas se tak stává společným dílem.

18/11  /  19:00
Vzpomínka na Jana Skácela
Hradišťanem zhudebněné texty Jana Skácela si můžete vychutnat v půlce listopadu v Měšťanské besedě. Hradišťan s Jiřím Pavlicou tu zavzpomínají na Jana Skácela. V listopadu totiž uplyne 30 let od jeho smrti. A co by to bylo za vzpomínku na básníka, kdyby nezazněly jeho básně. O to se postará herec Martin Stránský.

08/12  /  19:00
Muž vs. žena
Komedie Otevřené manželství je věčným střetem mužského a ženského principu a hereckou příležitostí pro dva vynikající herce – Janu Krausovou a Karla Rodena. Čeká vás groteskní bojiště vztahu mezi dvěma lidmi, kteří se při komicky neohrabaném hledání lásky a souznění v partnerském životě ubíjí navzájem.
 

↑ zpět na začátek článku ↑

Měšťanská beseda

Sledujte nás

na sociálních sítích:

Ikona Facebook  

Kontaktujte nás

PROPAGANDA s. r. o.
Záběhlická 3254 / 51
106 00 Praha 10 – Záběhlice

více kontaktních údajů