Měšťanská beseda

Měšťanská beseda Kopeckého sady 13, Plzeň
e-mail: info@mestanskabeseda.cz telefon: +420 702 218 137
web: https://mestanskabeseda.cz/
Zářijový program Kina Beseda odstartují skvělé snímky za skvělou cenu 79 korun. Těšit se můžete na životopisné drama Gauguin (3. 9.), nervy drásající krimi Tři billboardy kousek za Ebbingem (5. 9.), animovaný skvost S láskou Vincent (6. 9.) či skvělé historické drama Nejtemnější hodina (7. 9.).
Kino Beseda v září ještě jednou promítne i české novinky Úsměvy smutných mužů (10., 15. a 26. 9.), Jan Palach (12. 9.) a Hastrman (13. 9.). Ještě jednou se bude promítat i thriller o legendárním narkobaronovi Escobar (14. 9.) a pro děti je na programu Hotel Transylvánie 3: Příšerózní dovolená (15. 9.) či Úžasňákovi 2 (22. 9.).
 
„Filmové září: Pecky za 79, remasterovaný Akumulátor 1 i počátky skateboardingu v Československu“
 
Z českých novinek si do Kina Beseda můžete zajít na road movie Všechno bude (17. 9.), King Skate (19. 9.) představí postavy českého skateboardingu a na konci září můžete zhlédnout na plátně digitálně remasterovaný Akumulátor 1 (20. 9.).
Ze zahraničních premiér Kino Beseda v září nabídne místy komediální drama BlacKkKlansman (21. 9.) o historicky prvním černošském policistovi v Coloradu, který se rozhodl vetřít do Ku-klux-klanu. McQueen (24. 9.) popisuje mimořádný osud Alexandra McQueena, který se stal globální hvězdou módního návrhářství. Nejprodávanější, nejúspěšnější či nejoceňovanější – každý přívlastek k famózní Whitney Houston stoprocentně sedí. Každý velký úspěch je však vykoupen – dokument Whitney (27. 9.) přibližuje božskou Whitney tak, jak ji ještě neznáte.
Kompletní filmovou nabídku Kina Beseda najdete na www.kino-beseda.cz

Smršť funky se valí na Plzeň!
V Plzni bude koncertovat legenda saxofonu Maceo Parker. Saxofonista, který spolupracoval mimo jiné i s Jamesem Brownem či Red Hot Chili Peppers, přijede do Měšťanské besedy 15. listopadu. Pokud zavítáte na koncert Macea Parkera, můžete se těšit na kombinaci jazzu a funky, která vás rozhodně nenechá v klidu. Čekají vás dvě hodiny plné hudby, ale nelze ani vyloučit, že se koncert protáhne. Maceo je totiž známý tím, že když je všechno perfektní, hudebníky z jeviště jen tak nepouští. Jeho koncerty jsou pověstné a bývají popisovány jako strhující funkové orgie.
 
10/10  /  20:00
Vosto5 a Petr Marek
Divadlo Vosto5 se vrací do Plzně s další parádní hrou – Proton!!! S sebou si 10. října přivezou Petra Marka z hudební skupiny Midi lidi a společně budou pátrat po tajemné ostravské kapele Proton. Formou jevištní rozhlasové reportáže odhalí pravdu o zapomenuté hudební legendě, od které velikáni populární hudby i undergroundu čekali mnohem více – tahle ostravská kapela totiž byla umlčena ještě před tím, než se stala slavnou.
 
11/10  /  19:00
Filmová hudba živě
20 let, hudba k více než 30 filmům, 6 antagonistů a jeden Jan P. Muchow – to bude 11. října unikátní koncert v Měšťanské besedě, který nabídne průřez autorskou tvorbou Jana P. Muchowa. Během koncertu zazní hudba z filmů Samotáři, Ve stínu, Teorie tygra, Grandhotel, Muži v naději, Jedna ruka netleská, Normal či Václav a dalších.
 
17/10  /  19:00
Radůza v Besedě
Oblíbená písničkářka Radůza se v polovině října opět objeví v Měšťanské besedě. Přijďte si poslechnout její nezaměnitelný hlas a písně nejen z posledního alba. Dojde i na písničky z prvních desek a také ty, které jsou zbrusu nové a na své vydání na CD teprve čekají.

28/10  /  19:30
Šansony se Chantal
Atmosféru sladké Francie přiveze do Besedy Chantal Poullain. Společně s ní dorazí i jazzově laděná kapela pod vedením Štěpána Markoviče a těšit se můžete na lahodnou francouzštinu a hlavně na tradiční francouzské šansony. Koncertem provází Chantal v češtině a díky svému charismatu okouzlí publikum, jak to umí jen ona.

29/10  /  19:30
Soulová senzace
Na konci října máte jedinečnou šanci zajít do Besedy na koncert Kennedy Administration. Soulová senzace z New Yorku v čele s famózním varhaníkem Ondřejem Pivcem pomalu dobývá svět. Jejich hudba je vydatně sycena gospelem, rhythm and blues, funkem či hip hopem.

14/11  /  19:30
Hudební událost roku
Čtvrtý nejčastěji nominovaný umělec v historii Grammy Awards, klavírista Chick Corea, vystoupí v polovině listopadu v Plzni. I když v Praze už několikrát koncertoval, bude mít v Měšťanské besedě českou premiéru. Vůbec poprvé představí výhradně svůj sólový repertoár Chick Corea: Solo Piano. Corea během své kariéry posbíral 63 nominací na Grammy Awards, přičemž 22x cenu vyhrál!
 

↑ zpět na začátek článku ↑

Měšťanská beseda

Sledujte nás

na sociálních sítích:

Ikona Facebook  

Kontaktujte nás

PROPAGANDA s. r. o.
Záběhlická 3254 / 51
106 00 Praha 10 – Záběhlice

více kontaktních údajů