Měšťanská beseda

Měšťanská beseda Kopeckého sady 13, Plzeň
e-mail: info@mestanskabeseda.cz telefon: +420 702 218 137
web: https://mestanskabeseda.cz/
Září bude v Kině Beseda jednoznačně patřit 9. filmu Quentina Tarantina. Legendární režisér se na plátna kin vrací s novinkou Tenkrát v Hollywoodu (2., 5., 11. a 19. 9.), která vás zavede do konce zlaté éry Hollywoodu na sklonku 60. let. Hlavními postavami jsou bývalá westernová hvězda Rick Dalton (Leonardo DiCaprio) a jeho dlouholetý kaskadér Cliff Booth (Brad Pitt). S další novinkou se pochlubí Petr Kolečko, který vůbec poprvé usedl i na režisérskou židli. Jeho komedie Přes prsty o lásce pod volejbalovou sítí vás pobaví 4. a 12. září. Koncem září Kino Beseda promítne strhující portrét jedné z nejslavnějších a nejvíce kontroverzních osobností vůbec. Portrét Diega Maradony (25. 9.) poskládal držitel Oscara Asif Kapadia (Senna, Amy) z více než 500 hodin záběrů z Maradonova soukromého archivu! Pokud jste nestihli poslední dílo Bolest a sláva z portfolia kultovního španělského režiséra Pedra Almodóvara, ještě jednu šanci máte 18. září.
 
„Kino Beseda promítne nového Tarantina, Kolečka i koncert Rogera Waterse.“
 
V říjnu najdete v programu Kina Beseda dvě skutečné lahůdky. Nejprve vás ohromí vizuální dokonalostí a dechberoucím zvukem koncertní snímek Roger Waters Us + Them (2. a 6. 10.) a o pár dní později se můžete těšit na výpravnou lahůdku Václava Marhoula Nabarvené ptáče (9. 10.) – snímek, který se po dlouhých 25 letech dostal coby český zástupce do hlavní soutěže v Benátkách.
V sále Kina Beseda vás čeká i speciální cyklus nazvaný Dnes čtu já. Během tří večerů se můžete těšit na autorské čtení Davida Jana Žáka z jeho knihy Návrat krále Šumavy, Jiřího Padevěta z jeho novinky Ostny a oprátky a Jan Novák připomene svou knihu Zatím dobrý. A vždy bude následovat film.

Vánoce v rytmu gospelu
V Měšťanské besedě vás týden před Štědrým dnem čeká parádní gospelová show. 16. prosince vás na vánoční svátky naladí gospelová jízda v podání Nata Browna & One Voice.
Nate Brown je bezesporu gospelovou hvězdou. Jeho hudební talent ho řadí mezi gospelové hvězdy a přinesl mu už nespočet cen. S uskupením One Voice se vydal na turné poprvé v roce 2008 a nyní se po úspěšném koncertování po Spojených státech vrací zpět do Evropy. Vstupenky jsou již v prodeji a byla by škoda si tohle strhující živé vystoupení nechat ujít.
 
17/10  /  19:00
Robert Fulghum se vrací do Besedy
Komponovaný večer plný zábavy slibuje v polovině října dostaveníčko s Robertem Fulghumem v Měšťanské besedě. Prostřednictvím scénického čtení se seznámíte s dějem jeho posledního románu Opravář osudů. A že je se s čím seznamovat! Jde přece o román, který napsal pro svoje české fanoušky a který se v Česku odehrává.
 
20/10  /  19:00
Nafrněná i Kráva
Kráva, Nafrněná nebo 2-8-5…tak tyhle pecky jistě zaznějí na koncertě Báry Polákové v Měšťanské besedě. Ale můžete se těšit i na další písničky z Bářiných dvou alb, která produkoval renomovaný Jan P. Muchow. Abyste si Bářin hudební nášup pořádně užili, je koncert na stání a vstupenky jsou ještě v prodeji.

24/10  /  18:00
Cílek hledá odpovědi
Proslulý popularizátor vědy Václav Cílek zavítá koncem října do Měšťanské besedy a bude se snažit najít odpověď na otázku Co se děje se světem? Společně s Václavem Cílkem se na celý problém podíváme hned z několika propojených hledisek – Země samé, klimatu, surovin, energií i sociálních změn.

28/10  /  19:30
Simona bez cenzury
Veselé i k zamyšlení, ale hlavně s nadsázkou a bez cenzury – to je podtitul One Human Show Simony Babčákové. Večer plný improvizace je natolik citlivý, že do něj vstupují i nálady a pocity diváků, a výsledný čas se tak stává společným dílem.

29/12  /  19:00
Nevěsty se bouří
Pět žen a jeden muž se sejdou ve svatební agentuře, aby připravili svůj velký den – tak začíná komedie Vzpoura nevěst. Touhy všech svatebčanů, jejich očekávání a životní osudy vytvářejí vynikající platformu pro bláznivou komedii na téma ženy a muži, manželství nebo svoboda. Navštivte svatební agenturu, kde vládne pevnou rukou Zuzana Slavíková.

30/12  /  19:00
Poslední divadlo roku
Poslední představení tohoto roku se jmenuje Plnou parou a zavede vás do sauny osamělého luxusního wellness hotelu. Když k tomu připočtete tajnou pracovní a milostnou schůzku, touhu po dítěti a potřebu sponzorského daru, výsledkem je brilantní komedie plná záměn a zmatků. V hlavních rolích vás pobaví Lenka Vlasáková, Miroslav Etzler či Jan Dolanský.
 

↑ zpět na začátek článku ↑

Měšťanská beseda

Sledujte nás

na sociálních sítích:

Ikona Facebook  

Kontaktujte nás

PROPAGANDA s. r. o.
Záběhlická 3254 / 51
106 00 Praha 10 – Záběhlice

více kontaktních údajů