Měšťanská beseda

Měšťanská beseda Kopeckého sady 13, Plzeň
e-mail: info@mestanskabeseda.cz telefon: +420 702 218 137
web: https://mestanskabeseda.cz/

V červenci si můžete zajít do Kina Beseda se svými dětmi, ale i bez nich, hned 6x na páté pokračování Doby ledové! Staří známí Lenochod Sid, mamut Manny a tygr Diego opět vyrážejí na další dobrodružnou výpravu, a tentokrát se podíváte i do vesmíru! Dobu ledovou: Mamutí drcnutí promítáme 19. až 21. 7. a 26. až 28. 7. vždy od 18:00. V ty samé dny bude Kino Beseda promítat i další letní premiéru – Legendu o Tarzanovi.

„Letní pohodička v Kině Beseda: Doba ledová i dokument o Lucii!“

Pokud jste nestihli květnovou projekci dokumentu o Belmondovi, nemusíte truchlit. 18. července máte druhou šanci. V jedinečném celovečerním portrétu se legendární herec vrací na místa, kde vznikaly jeho nejslavnější filmy. Na konci července na vás bude v sále Kina Beseda čekat další legenda – fenomenální houslista André Rieu! Letošní Maastrichtský koncert můžete sledovat buď v přímém přenosu (24. 7.), anebo o týden později ze záznamu (31. 7.).
Na polovinu července by si měli udělat čas všichni fanoušci kapely Lucie. 14. a 25. července bude Kino Beseda promítat ojedinělý dokument Lucie: Příběh jedný kapely! Jak vznikaly jejich nejznámější hity? Co se dělo v zákulisí? To vše se dozvíte v jednom z největších českých dokumentárních projektů tohoto roku.

14/09  /  19:30
Pavlíček a spol.
V polovině září vybuchne v Měšťanské besedě Stromboli. Legendární kapela Michala Pavlíčka totiž opět brázdí koncertní pódia. Jejich poslední CD Fiat Lux je již platinové a kapela v rámci turné zavítá v polovině září i do Plzně. Těšit se můžete na osvědčené skladby jako Veliké lalula, Osiřelá košilela, Ó hory, ó hory a další. Kromě známých hitů je lákadlem i složení kapely. Stromboli vystoupí v původní sestavě Michal Pavlíček, Bára Basiková, Jiří Veselý, Vendula Kašpárková, a pokud to zdraví dovolí, tak i Klaudius Kryšpín. A navíc si Stromboli přivezou ještě luxusního hosta – Vildu Čoka.

04/08  /  17:00
Dixieland poprvé!
Raná forma jazzu, která je nazývána dixieland či tradiční jazz, zažije během prvního ročníku Mezinárodního dixielandového festivalu Plzeň malý svátek. Těšit se můžete nejen na tři tuzemské, jednu zahraniční kapelu, ale i na spoustu zábavy a gastronomický zážitek.

08–09/08  /  21:00
Romeo a Julie speciálně pro Besedu
Montekové, Kapuleti a Kašpaři! Prožijte nejslavnější milostný příběh v jedinečné úpravě pro osm postav. Rozpálené ulice krásné Verony, dva znepřátelené rody a mladá láska, a to vše speciálně upravené pro zahradu Měšťanské besedy.

21/08  /  20:00
Utopí se Ondřej Vetchý potřetí?
V komedii Velká zebra aneb Jak že se to jmenujete? řeší Ondřej Vetchý krize ve vztahu dost netradičním způsobem – finguje svou smrt. Už dvakrát předstíral, že se utopil, a nyní se chystá „utopit“ potřetí… Zda mu to vyjde, zjistíte 21. srpna na zahradě Měšťanské besedy.


28/09  /  19:30
Nezůstávejte sami
Nezůstávejte sami a přijďte se samotě zasmát. Díky hře Už nikdy sám! nahlédnete do poněkud bizarních situací dnešních singles, kteří se snaží uniknout pocitu osamělosti a najít si někoho, s kým budou sdílet svůj život. Přirozeným způsobem jim to nejde, musí toho docílit promyšleným plánem, dokonce za hranicí zákona. V hlavních rolích Zuzana Bydžovská, Pavel Liška a Josef Polášek.

06/10  /  19:00
Věra Martinová v novém
První dáma české country si postavila novou kapelu, obklopila se mladými a talentovanými hudebníky a vyrážejí na turné. Přijďte si do Měšťanské besedy na začátku října poslechnout své oblíbené písně ve zbrusu nových aranžích.

01/11  /  19:30
Baskytarová kráska
První listopadový den v Měšťanské besedě vystoupí baskytaristka světové úrovně. Nik West je považována za jeden z největších baskytarových talentů současnosti, o čemž svědčí i to, že si ji ke spolupráci přizvala taková hudební esa, jako Prince, Steven Tyler či Dave Stewart z Eurythmics.

06/11  /  19:00
Billy Cobham v Besedě
Legendární bubeník Billy Cobham zavítá na podzim do Plzně a v Měšťanské besedě se 6. listopadu probubnuje až do extáze! Panamský rodák patří ve svém oboru mezi mistry a bývá označován za nejlepšího jazzrockového bubeníka na světě! Přijďte si užít koncert muže, který během své bohaté kariéry spolupracoval třeba s Milesem Davisem, Georgem Dukem či Johnem Scofieldem.

↑ zpět na začátek článku ↑

Sledujte nás

na sociálních sítích:

Ikona Facebook  

Kontaktujte nás

PROPAGANDA s. r. o.
Záběhlická 3254 / 51
106 00 Praha 10 – Záběhlice

více kontaktních údajů