Měšťanská beseda

Měšťanská beseda Kopeckého sady 13, Plzeň
e-mail: info@mestanskabeseda.cz telefon: +420 702 218 137
web: https://mestanskabeseda.cz/

Prožil život bohéma, miloval ženy, hudbu, velká gesta. Velkou část života procestoval, ale nikdy nezapomněl na zemi, z níž pocházel. Nenechte si v Kině Beseda ujít promítání snímku Masaryk (5. a 19. 4.), který získal rekordních 12 Českých lvů.
V dubnu se můžete těšit i na nejlepší světové filmy. V rámci speciální přehlídky Best of 2016 Kino Beseda promítne nejen šestioscarový La La Land (12. 4.), ale i film Lion (10. 4.) inspirovaný skutečnými událostmi, mysteriózní sci-fi Příchozí (17. 4.) či skvělou švédskou komedii Muž jménem Ove (3. 4.).

„Přečkejte duben v Kině Beseda. Čeká vás Masaryk, dvojka Trainspottingu i švédský správňák Ove.“

Pokud byste v dubnu měli zhlédnout jen dva snímky, pak by to jistě měla být novinka Jima Jarmusce Paterson (27. 4.) a pokračování kultovního Trainspottingu (14. 4.).
Na duben si Kino Beseda připravilo i několik filmů pro dětské diváky. Hned 1. dubna to je pohádková klasika Kráska a zvíře (1. 4.) s Emmou Watson v hlavní roli. V polovině dubna mohou děti vyrazit na nové šmoulí dobrodružství v novince Šmoulové: Zapomenutá vesnice (15. 4.) a na konci dubna Putování tučňáků: Volání oceánu (29. 4.) ukáže příběh malého tučňáka, který se připravuje na svou první cestu k moři.
Kompletní filmovou nabídku Kina Beseda najdete na www.kino-beseda.cz

Jazz podle gusta Bena Williamse
„Mám za to, že hudba je nejsilnější nefyzickou silou ve vesmíru“ – to jsou slova jednoho z nejperspektivnějších kontrabasistů současnosti Bena Williamse. Jestli má pravdu, si můžete sami ověřit ve středu 7. června na jeho koncertu v Měšťanské besedě.
I přes svůj mladý věk tento špičkový kontrabasista spolupracoval s největšími jazzovými kapacitami, jako jsou Herbie Hancock nebo Wynton Marsalis. Držitel Grammy Ben Williams zavítá do Plzně vůbec poprvé a na koncertě v Měšťanské besedě představí hlavně své poslední album Coming of Age.
Přijďte si užít jazzovou show, jakou umí namíchat jen Ben Williams a jeho kapela Sound Effect!

17/05  /  19:30
„Destinnka“ v Besedě
Z dnešního pohledu byla Ema Destinnová doslova superstar, které u nohou ležel celý svět. V polovině května můžete díky třem dámám – Andree Tögel Kalivodové,  Barboře Šporclové Kodetové a Ladislavě Vondráčkové – prožít její životní příběh a úspěchy i vy.
Během večera zazní árie z oper Antonína Dvořáka, Bedřicha Smetany nebo Georgese Bizeta.

18/05  /  19:30
Terapie smíchem
Máte problém? Přijďte v polovině května na terapii do Besedy! O vaše duševní zdraví se tu postará sehraný tým – neurotický žárlivý psychiatr, excentrická psycholožka, bisexuální uplakaný namachrovaný pacient a emocionálně narušená pacientka s potřebou lásky. V hlavních rolích skvělé komedie vás pobaví Vanda Hybnerová, Miroslav Etzler či Kristýna Leichtová.

24/05  /  19:30
Horáček a spol.
Na konci května vás textař, básník a producent Michal Horáček provede speciálním večerem nazvaným Na cestě 2017. Během večera zazní hlavně písničky, které během třicetileté spolupráce vytvořili se skladatelem Petrem Hapkou. Kromě Michala Horáčka se můžete těšit i na Ondřeje Rumla, Lenku Novou a Františka Segrada.

12/06  /  19:30
Roden, Krausová a sex
Karel Roden a Jana Krausová vám v brilantní komedii názorně předvedou, jak získat návod na oživení dlouholetého manželství. Je řešením vzrušující víkend v hotelu a podaří se jim zachránit manželství pomocí příručky s názvem Sex pro pokročilé?

18/07  /  19:30
Šansony se Chantal
V polovině července má Měšťanská beseda na programu skutečnou lahůdku – vystoupení oblíbené herečky a zpěvačky Chantal Poullain! Navíc si příjemný večer můžete užít na zahradě Besedy. Chantal zazpívá vesměs slavné francouzské šansony, ale samozřejmě dojde i na zábavné historky ze života. Chantal sice bude zpívat francouzsky, ale nemusíte se bát – Chantal před každou písní nastíní, jaký má děj.

02/08  /  20:00
Komici pobaví na zahradě
Co by to bylo za léto, kdyby se na zahradě Měšťanské besedy neobjevili Komici s.r.o.? Jako každý rok i letos vás v polovině prázdnin čeká kanonáda vtipů, gagů a nečekaných situací. A jaké komiky uvidíte? Zatím můžeme jen prozradit, že jistě dorazí neustále vtipkující Miloš Knor.

 

↑ zpět na začátek článku ↑

Měšťanská beseda

Sledujte nás

na sociálních sítích:

Ikona Facebook  

Kontaktujte nás

PROPAGANDA s. r. o.
Záběhlická 3254 / 51
106 00 Praha 10 – Záběhlice

více kontaktních údajů