Měšťanská beseda: jaro a léto 2022!

Měšťanská beseda Kopeckého sady 13, Plzeň
e-mail: info@mestanskabeseda.cz telefon: +420 702 218 137
web: https://mestanskabeseda.cz/

Dubnový program Kina Beseda je plný novinek. Atmosférický snímek Drive My Car (7. 4.) plný tajemství, hledání lidského porozumění a smíření je celosvětovou senzací. Film získal řadu ocenění, včetně ceny za nejlepší scénář v Cannes, Zlatého glóbu a nominace na Oscara v kategorii Nejlepší cizojazyčný film. Oceňovaný režisér Joe Wright v novince Cyrano (13. 4.) představuje překrásný nadčasový příběh o srdceryvném milostném trojúhelníku.

„Duben v Kině Beseda: Světová senzace Drive My Car a přiřítí se i Lavi!“

Z českých novinek za zhlédnutí určitě stojí Betlémské světlo (4. a 27. 4.) z dílny dua Zdeněk a Jan Svěrákovi natočené podle oblíbených povídek Zdeňka Svěráka i dlouho očekávaný Poslední závod (11. a 21. 4.) popisující legendární příběh Hanče, Vrbaty a Ratha. V hlavních rolích uvidíte Kryštofa Hádka, Oldřicha Kaisera či Jaroslava Plesla. V dubnu vtrhne do kin i hvězda všech fotbalových hvězd Julius Lavický alias Lavi ve filmu Vyšehrad Fylm (14. 4.). V polovině dubna vás pobaví hořkosladká komedie Známí neznámí (18. 4.) o partě českých a slovenských přátel, kteří se během jednoho večera jen tak pro zábavu rozhodnou sdílet všechny zprávy a hovory ze svých mobilů. Pro dětské diváky bude Kino Beseda promítat hned dva snímky – Myši patří do nebe (10. 4.) a Tajemství staré bambitky 2 (24. 4.).

A jako vždy i v dubnu znovu promítneme pár filmů, které vám mohly v předešlých měsících utéct. Šokující skutečný příběh impéria italského módního domu Klan Gucci můžete zhlédnout 10. dubna, černobílou chuťovku C’mon C’mon se strhujícím výkonem Joaquina Phoenixe si můžete dát 20. dubna a 6. dubna máte asi vůbec poslední šanci vidět zhlédnout na plátně kina Zátopka, který získal 8 Českých lvů, včetně toho pro nejlepší celovečerní hraný film.


02/05 / 19:00
Po tomhle koncertu budete hammondky milovat
Swingový zpěvák Jan Smigmator v doprovodu vlastního big bandu představí začátkem května v Měšťanské besedě své nové album Murphyho zákon. Třináct špičkových jazzmanů hraje repertoár vycházející nejen ze swingových tradic. Během natáčení nového alba si Jan Smigmator natolik zamiloval zvuk hammondek, že bez nich už nikdy nechce zpívat. A slibuje plzeňským fanouškům: „Garantuju vám, že po koncertě v Měšťanské besedě budete mít závislost na big bandovém zvuku okořeněném hammondkami taky!“


22/05 / 19:00
Magdalena Kožená, jak ji neznáte
Takhle jste Magdalenu Koženou ještě neslyšeli! V květnu v Měšťanské besedě zazpívá písně klasického amerického muzikálu, a to za doprovodu Ondřeje Havelky a jeho Melody Makers. Světoznámá mezzosopranistka si pro tento koncert zvolila jazzem inspirované hity Colea Portera.
Přijďte si poslechnout slavné melodie Night And Day, I’ve Got You Under My Skin, Love For Sale či Begin To Beguin.

17/06 / 19:30
Nejlepší party roku 2022
Nenechte si ujít nejlepší party plzeňského roku 2022 a přijďte 17. června na koncert Postmodern Jukebox do Měšťanské besedy. Tahle rozjuchaná partička z Ameriky je nejpopulárnějším hudebním tělesem svého druhu na světě, takže to bude pořádná jízda.

20/06 / 20:00
Lordi jsou zpět!
Lordi se vrací do Měšťanské besedy! Už na konci června si pánové Rajmont, Hofmann a Butko budou u nás rozdělovat červené a černé body. Za co? Přijďte to k nám zjistit. A protože základ unikátní salonní komedie napsal už v roce 1896 Oscar Wilde, raději nechte děti do 15 let doma – mohly by se červenat.

24/06 / 19:30
Původní sestava
Koncem června si můžete na zahradě Měšťanské besedy vychutnat legendární kapelu Stromboli, a to v původní sestavě Michal Pavlíček, Bára Basiková, Klaudius Kryšpín, Jiří Veselý a Vendula Kašpárková.

27/07 / 19:30
Komorní koncert na zahradě
Na konci července zavítá na zahradu Měšťanské besedy Radka Fišarová se svým komorně laděným koncertem. Během večera zazní převážně francouzské šansony, uslyšíte slavné písně z repertoáru šansoniérky Edith Piaf, skladby Charlese Aznavoura, uslyšíte i několik melodií z francouzských filmů a těšit se můžete i na písně Radky Fišarové.

 

 

↑ zpět na začátek článku ↑

Měšťanská beseda: jaro a léto 2022!

Sledujte nás

na sociálních sítích:

Ikona Facebook  

Kontaktujte nás

PROPAGANDA s. r. o.
Záběhlická 3254 / 51
106 00 Praha 10 – Záběhlice

více kontaktních údajů