Měšťanská beseda je zpět!

Měšťanská beseda Kopeckého sady 13, Plzeň
e-mail: info@mestanskabeseda.cz telefon: +420 702 218 137
web: https://mestanskabeseda.cz/

V pondělí 31. května přesně po 251 dnech otevíráme Měšťanskou besedu veřejnosti. Zatím převážně s programem Kina Beseda, který v červnu bude mixem starších a pár nových titulů. Přesto věřím, že svůj film si vybere každý. Koneckonců i za to, že nemůžete vidět nové filmy, může covid-19. V globalizovaném světě se před vypuknutím pandemie odehrávaly celosvětové premiéry. To zatím nejde, proto většina velkých filmových trháků čeká v „trezorech“ na dobu, až se vrátí staré dobré filmové časy.

Těch 251 dní bez vás bylo zatraceně dlouhých, o to delších, protože jsme po celou tu dobu za nejasných podmínek před sebou valili přesunuté akce, kterých stále přibývalo. Moc bychom si přáli, aby to tak nebylo, ale bohužel zatím nelze vyloučit, že další přeložené akce nebudou přibývat. Pravidla nastavená vládou nejsou pro organizátory kulturních akcí úplně snadná, a protože chceme udržet nastavené standardy divácké kvality (a například nepřesazovat diváky z míst, na která si zakoupili vstupenky), některá představení se prostě do stávajících pravidel nevejdou.
I proto vám chci poděkovat za trpělivost a pochopení – pokud se epidemie nevrátí, tak 99 % všech přeložených akcí, na které máte zakoupené vstupenky, odehrajeme někdy do konce příštího dubna. Některé se bohužel, v závislosti na vývoji pandemie a časových možností interpretů, posouvají stále dál. To je třeba případ amerického Postmodern Jukeboxu, který je teď naplánován na 17. 6. 2022. Kdo se jejich koncertu nemůžete dočkat, doporučím ke sledování jejich youtube kanál, kde každý týden přibude nové video. Pokud se bude situace lepšit, začneme konečně (!) do programu přidávat nové koncerty a divadelní hry.
Do té doby věřím, že k nám najdete cestu i nyní, kdy váš kulturní zážitek bude několik týdnů hatit vládní omezení. Nicméně pojďme se radovat aspoň z těch maličkostí, ze kterých můžeme – a k nim akce v Měšťanské besedě patří.
Takže nasadit roušky, připravit potvrzení o testování či očkování – těšíme se na vás!
 
Ivan Jáchim
 
07/06  /  19:00
Talkshow Zbigniewa Czendlika: Postel hospoda kostel
Římskokatolický kněz polské národnosti bude vyprávět příběhy nejen z osobního života s humorem jemu vlastním. Součástí pořadu bude i autogramiáda stejnojmenné knihy Zbigniewa Czendlika a Markéty Zahradníkové, za niž obdrželi cenu čtenářů v rámci soutěže Magnesia litera 2017.
 
13/06  /  19:30
Nalevo od výtahu
Stačí jedny zabouchnuté dveře a výtvarník Yan v podání Romana Vojtka má zase spoustu problémů. Kvůli žárlivému sousedovi a řadě náhod se decentní setkání s pařížskou krasavicí mění ve sled absurdních situací. Hra byla předlohou veleúspěšné francouzské komedie s Pierrem Richardem v hlavní roli.
 
20/06  /  19:30
Hvězdné manýry
Jak ubytovat v jednom hotelu dvě vynikající umělkyně, které se ale navzájem nesnášejí a nejraději by si vjely do vlasů? Lukáš Vaculík, Adéla Gondíková či Iva Andrlová vás zaručeně pobaví ve špičkové bláznivé komedii.

24/06  /  20:00
Roháči z Lokte: 45 let na scéně
Psal se rok 1975, když se na folkové scéně objevila kapela Roháči z Lokte. Letos už hudebníci oslaví 45. narozeniny. Během večera zazní řada písní, které na běžných koncertech této kapely už ke slyšení nejsou řadu let.

14/07  /  19:00
Lenka Nová: Dopisy Tour
Lenka Nová se vrací do Plzně se svým novým koncertním programem, věnovaným jejímu novému albu Dopisy. Zároveň to bude jeden ze tří největších koncertů její dosavadní sólové kariéry. Koncert se ponese v podobném duchu, na jaký jsou fanoušci této nezaměnitelné zpěvačky zvyklí a doprovodí ji špičkoví muzikanti: Petr Malásek – piano a Josef Štěpánek – kytary.
 
05/08  /  19:30
Asonance
Skupina patří k nejstarším skupinám působícím na české folkové scéně. Po založení v roce 1976 se brzy stala uznávaným interpretem irských a skotských balad, tanců a instrumentálních skladeb.
 
29/08  /  19:00
Celebrity
Celovečerní stand-up comedy Ondřeje Sokola nabízí nečekaný pohled nejen do jeho soukromí, ale i do soukromí dalších umělců v České republice. Historky ze života vypráví s upřímností i s dávkou improvizace.
 
19/09  /  19:00
Béďa Šedifka Röhrich: 85 let
Slavnostní koncert legendárního trampského písničkáře Bédi Šedifky Röhricha k jeho 85. narozeninám. Gratulovat přijdou Duo Komáři, Přelet MS, Štěpán Rak a The Dixie Hot Licks. Nenechte si tuhle oslavu ujít a přijďte také popřát plzeňskému skladateli nezapomenutelných písniček.


„Kino Beseda ožívá!“

Vládní nařízení se postupně uvolňují, a tak opět můžeme přivítat diváky v našem kinosále. Otevření kin přišlo trochu narychlo, ale zamakali jsme a máme pro vás program na celý červen. Tak neseďte doma a vyrazte po půl roce do kina!
A začneme ve velkém stylu. Hned 2. června vás dostane dánský hit Chlast (2. a 9. 6.), který kromě Oscara pro nejlepší cizojazyčný snímek posbíral i 4 Evropské filmové ceny včetně té pro nejlepší film.

V ten samý den vás ještě pobaví černá komedie o pomstě a nevyzpytatelnosti vesmíru Rytíři spravedlnosti (2. a 7. 6.). Všichni o Cassandře tvrdili, že je Nadějná mladá žena (3. a 10. 6.), než se to zvrtlo. Teď veškerý svůj talent věnuje plánům na pomstu. Ta má být stejná jako Cassandra – krutá a rafinovaná. Talentovaná režisérka Emerald Fennell adaptovala vlastní scénář, který jí vynesl Oscara. Svým režijním debutem Ještě máme čas (3. a 13. 6.) se u nás blýskne Viggo Mortensen, ve kterém si střihnul i hlavní roli. Upřímné drama o odpuštění, zodpovědnosti a křehkosti rodinných vztahů, které zazářilo ve výběrech MFF Cannes, Toronta nebo Sundance nám připomene, že říct si to nejdůležitější je potřeba včas.

Rozhodně si nenechte ujít ani držitele cen BAFTA 2021 za nejlepší film, režii, herečku v hlavní roli a kameru Zemi nomádů (4. a 11. 6.) či vítězný snímek letošního Berlinale Smolný pich aneb Pitomý porno (4. a 7. 6.).
Program Kina Beseda myslí i na děti. O jejich zábavu a rozptýlení se postarají Trollové: Světové turné (6. 6.), Duše (6., 13. a 27. 6.), Tom a Jerry (13., 20. a 27. 6.) či třeba Princezna zakletá v čase (6. 6.).
Předprodej vstupenek v Měšťanské besedě zůstává zatím uzavřený, proto si prosím své vstupenky na projekce kupujte online na našem webu.



↑ zpět na začátek článku ↑

Měšťanská beseda je zpět!

Sledujte nás

na sociálních sítích:

Ikona Facebook  

Kontaktujte nás

PROPAGANDA s. r. o.
Záběhlická 3254 / 51
106 00 Praha 10 – Záběhlice

více kontaktních údajů