Měšťanská beseda: Léto a podzim 2021

Měšťanská beseda Kopeckého sady 13, Plzeň
e-mail: info@mestanskabeseda.cz telefon: +420 702 218 137
web: https://mestanskabeseda.cz/

Užívejte léta a v září na viděnou v sále Kina Beseda!

Novou sezónu Kina Beseda odstartuje novinka Patrika Hartla. Komedie Prvok, Šampón, Tečka a Karel (30. 8.) vás seznámí se čtyřmi kamarády ve středním věku, kteří si přiznají, že nežijí tak, jak si představovali. A rozhodnou se vyřešit svou krizi provokativní hrou a plněním odvážných úkolů.
Poslední srpnový den můžete do Kina Beseda zajít na další novinku – dokument Svéráz českého rybolovu. Parta šesti dobrosrdečných chlapů vyráží na dalekou cestu za rybami do Norska. Spojuje je dlouholeté přátelství a touha po mužském dobrodružství.
V září se budou opět promítat Bábovky (1. 9.) natočené podle bestseleru Radky Třeštíkové, ale těšit se můžete i na dvě novinky. Dlouho očekávaný muzikál Annette (2. 9.), který popisuje vztah stand-up komika se světoznámou operní pěvkyní. Ve světle reflektorů jsou dokonalým párem, ale jejich život se obrátí naruby v momentě, kdy se jim narodí tajemná holčička Annette s výjimečným darem.
Muž se zaječíma ušima (6. 9.) je tragikomedie o muži, kterému se život převrátí vzhůru nohama ze dne na den, když jednoho dne získá nečekanou schopnost – mimořádný sluch v podobě zaječích uší. Miroslav Krobot tak výborně slyší nejen hlasy ostatních lidí, ale především jejich myšlenky.

 

05/08  /  19:30
Irské lidové balady zazní v Besedě
Do Měšťanské besedy se na začátku srpna vrátí jedna z nejstarších skupin působících na české folkové scéně. Pokud máte rádi skotské a irské lidové balady, určitě dorazte. A samozřejmě dojde i na tradiční skladby i na jeden z charakteristických atributů skupiny Asonance – vícehlasé úpravy některých lidových i duchovních písní.

29/08  /  19:00
Poznejte české celebrity
Celebrity – pořad, který napsal a ve kterém hraje pouze Ondřej Sokol, nabízí nečekaný pohled nejen do Ondřejova soukromí, ale i do soukromí téměř všech umělců v České republice a v Měšťanské besedě vás rozveselí na konci srpna.

30/08  /  19:00
K jezeru se Stašovou
V kouzelném prostředí na březích Zlatého jezera tráví léto starší manželé – věčně brblající a stále zapomínající profesor v penzi Norman a jeho chápající žena Ethel, která se stará o něj i o domácnost. Po příjezdu dcery Chelsey s partnerem a jeho tvrdohlavým synkem Billym na sebe nenechá střet rozdílných generací dlouho čekat. Romantická komedie Na Zlatém jezeře v hlavních rolích se Simonou Stašovou a Ladislavem Frejem vás na konci srpna upřímně dojme i pobaví.

31/08  /  19:00
Druhá tráva s kytarou Michala Pavlíčka
Poslední srpnový den přijede do Besedy Druhá tráva s Robertem Křesťanem a dovezou vám ještě jedno překvapení – jako host u nás vystoupí i Michal Pavlíček! Na tomto speciálním koncertu tak máte jedinečnou možnost slyšet zpívat Roberta Křesťana s kytarou Michala Pavlíčka.

02/10  /  19:00
Rytmus v srdci a taky v Besedě
Rytmus v srdci – to je název irské taneční show, kterou vám v říjnu v Besedě předvede úspěšný slovenský taneční soubor Merlin. Těšit se můžete na taneční virtuozitu, strhující rytmus i působivou výpravu.

03/10  /  19:00
Parádní fraška s Vaculíkem
Záletný americký velvyslanec ve Velké Británii se u nás na začátku října pořádně zapotí – své ženě Lois totiž řekne, že odjíždí na víkend hrát golf, ale jakmile za ní zaklapnou dveře, Harry si doma dá dostaveníčko s přitažlivou sousedkou Marianne. Zamilovaný sukničkář je fraška plná komediálních situací s Lukášem Vaculíkem a Mahulenou Bočanovou.

07/10  /  19:00
Jahelka & Paleček
„Zpívající právník“ Ivo Jahelka během svých koncertů vždy pobaví příběhy ze soudních síní. Živě je můžete slyšet 7. října v Měšťanské besedě. Navíc to bude společný koncert s Miroslavem Palečkem, takže se můžete těšit i na jejich společné písně a Palečkovy originální interpretace oblíbených ježkáren.

11/10  /  19:00
Báječná Balzerová
Můj báječný rozvod je báječná komedie s báječnou Eliškou Balzerovou. Příběh ženy středních let, kterou právě opustil manžel a která se po desetiletích v roli manželky a matky začíná učit žít sama, sklízí úspěchy na mnoha světových scénách. Všech patnáct postav vytváří Eliška Balzerová.

21/10  /  19:30
Historky z natáčení
Koncem října dorazí do Měšťanské besedy Jaromír Hanzlík a kromě úsměvů bude rozdávat i vtipné historky z natáčení oblíbených filmů i seriálů. Dá také nahlédnout do zákulisí divadla, kde se představil v rolích Hamleta, Cyrana a dalších na prknech Divadla na Vinohradech.

15/11  /  19:00
Speciální Má vlast
Má vlast, jak ji neznáte – v úpravě pro klavír a rovnou pro 20 prstů! Igor a Renata Ardaševovi předvedou v polovině listopadu unikátní čtyřruční klavírní provedení nejznámější symfonické básně Bedřicha Smetany.

16/11  /  19:00
Vánoce s Hradišťanem
Jedinečné hudební uskupení Hradišťan vás potěší v polovině listopadu vánočním koncertem. Těšit se můžete na koledy a vánoční písně, ale také zajímavý mix žánrů.

22/11  /  19:00
Folková legenda slaví
Česká folková legenda, která svým hlasem a texty těší publikum už více než půl století, slaví 75 let. Pavel Lohonka Žalman je jedním z tvůrců, kteří ovlivnili dnešní podobu české folkové scény. Zasloužil se o popularizaci lidových, zejména jihočeských písní, některé z nich tak dostaly příležitost zlidovět podruhé.

13/12  /  19:00
Vánoční dárek od Střihavky
Všechno je ještě tak nějak vzhůru nohama, ale my pro vás už máme vánoční koncert. 11 dní před Štědrým dnem zahraje v Měšťanské besedě své hity Kamil Střihavka. Svým plzeňským fanouškům nadělí vánoční dárek – své písně představí ve vánočním hávu.

 

 

↑ zpět na začátek článku ↑

Měšťanská beseda: Léto a podzim 2021

Sledujte nás

na sociálních sítích:

Ikona Facebook  

Kontaktujte nás

PROPAGANDA s. r. o.
Záběhlická 3254 / 51
106 00 Praha 10 – Záběhlice

více kontaktních údajů