Měšťanská beseda

Měšťanská beseda Kopeckého sady 13, Plzeň
e-mail: info@mestanskabeseda.cz telefon: +420 702 218 137
web: https://mestanskabeseda.cz/

I filmy mají narozeniny… a vy si díky Kinu Beseda můžete v listopadu užít pětadevadesátiny nejvýznamnějšího hororu v dějinách kinematografie Upíra Nosferatu (1. 11.) a padesátiny Markéty Lazarové (24. 11.). Druhý listopadový den si na plátně Kina Beseda můžete vychutnat parádní show Hanse Zimmera, kterou předvedl při svém posledním pražském koncertu. Dalšího génia v akci můžete zhlédnout 3. listopadu ve snímku Dancer, který popisuje příběh tanečníka a rebela Sergeje Polunina.

„Listopad zve do Kina Beseda na filmové narozeniny, Sněhuláka i Ovčáčka miláčka.“

V listopadu si nenechte ujít tři novinky. Vůbec poprvé se na filmová plátna dostávají životní osudy Milady Horákové (6. a 17. 11.). Pokud máte rádi knihy Jo Nesbøa, pak rozhodně musíte vidět jeho mrazivý thriller Sněhulák (3. 11.). A koncem listopadu dorazí do Kina Beseda Orient expres a kupa hvězd v čele s Penélope Cruz, Judi Dench či Johnny Deppem bude řešit Vraždu v Orient expresu (22. 11.).
Souboj manželského páru s nezvanými hosty v jejich vlastním domě můžete sledovat v thrilleru matka! (16. 11.) a na konec listopadu má Kino Beseda další lahůdku – přímý přenos druhého dílu nekorektního kabaretu Městského divadla Zlín Ovčáček miláček (20. 11.).
Kompletní filmovou nabídku Kina Beseda najdete na www.kino-beseda.cz


4 tipy pod stromeček
Vánoce se kvapem blíží a my pro vás máme seznam čtyř akcí, které pod stromečkem jistě udělají radost. Známý hudebník, skladatel, kytarista a zpěvák Petr Spálený vystoupí 11. února v Plzni se svojí kapelou Apollo Band. Můžete se těšit i na hosta Milušku Voborníkovou. O tři dny později vás pobaví parta fasádníků, kteří se rozhodnou vzdělat v oblasti společenského chování. Známá hudební komedie Světáci je skvělá i na divadelních prknech. 4. března vystoupí v Besedě houslistka, zpěvačka a herečka Iva Bittová se svou kapelou Čikori. A 19. března se v Besedě můžete těšit na nový koncertní program The Backwards – Beatles revival. Uslyšíte průřez milostnými hity kapely Beatles.

03/12  /  19:00
Sebevrazi s chutí žít
Pytel plný uloupených peněz dokáže jednoho pořádně nakopnout… a dokonce dodá chuť do života i dvěma sebevrahům rozhodnutým skoncovat se svými životy. Ovšem policistům taky. Ve francouzské komedii Rukojmí bez rizika vás pobaví Václav Vydra, Jan Šťastný či Svatopluk Skopal.

06/12  /  19:30
Loutky, které pobaví
Před více než 100 lety se na krkonošském Zlatém návrší odehrála největší česká sportovní tragédie, při níž zahynuli dva vlastenci a průkopníci lyžování – Bohumil Hanč a jeho přítel Václav Vrbata. V Besedě se celé záhadě podíváme na zoubek díky divadlu Vosto5 a jejich hře Slzy ošlehaných mužů. Těšit se můžete na akční tragikomedii, horský kiosek i loutky.

17/12  /  19:00
Kdo z nás není blázen?
Kdo říká, že není magor, neříká pravdu – tak by se dala shrnout hra Elling a Kjell Bjarne aneb Chvála bláznovství o dvou chovancích psychiatrické kliniky, které čeká životní výzva – začít život mimo stěny léčebny. Jejich střetávání s každodenní realitou je nejen úsměvné, ale i odhaluje touhu každého z nás po lásce a přátelství.

27/12  /  19:00
Druhá tráva na konci roku
Přední česká kapela Druhá tráva oslavila čtvrt století na scéně. Těšit se můžete na průřez tvorby Roberta Křesťana z celé doby existence skupiny s důrazem na skladby z nejnovějších studiových alb Pojďme se napít, Marcipán z Toleda, Shuttle to Betlehem a 1 775 básní Emily Dickinsonové.

29/12  /  19:00
Dámská jízda
Pět žen, tři generace, jedna rodina, stejný osud. P.R.S.A. jsou hořkou rodinnou komedií, v níž vás pobaví pět svérázných žen různého stáří, které si na oslavě babiččiných osmdesátin v rytmu blues procvičují pánevní dno. Kristýna Leichtová, Ilona Svobodová či Jana Bernášková vás zvou na dámskou jízdu, jakou jste ještě nezažili.

14/01  /  19:00
Kňažko s Thálií
Mimořádně aktuální kanadské představení mířící proti antisemitismu a přehnané politické korektnosti. Strhující a nesmírně zábavná hra Shylock je fascinující i kvůli mimořádnému hereckému výkonu Milana Kňažka, který za tuto roli obdržel Cenu Thálie 2016!

↑ zpět na začátek článku ↑

Měšťanská beseda

Sledujte nás

na sociálních sítích:

Ikona Facebook  

Kontaktujte nás

PROPAGANDA s. r. o.
Záběhlická 3254 / 51
106 00 Praha 10 – Záběhlice

více kontaktních údajů