Měšťanská beseda opět nabízí bohatý kulturní program

Měšťanská beseda Kopeckého sady 13, Plzeň
e-mail: info@mestanskabeseda.cz telefon: +420 702 218 137
web: https://mestanskabeseda.cz/

Březen v Kině Beseda: 2x Kenneth Branagh, 2x Svěrák, 1x nový Batman.

Pomsta je tu. S novým měsícem vtrhne na plátna kin i nový film o Batmanovi (7. 3.). Ten už druhý rok bojuje proti zločinu a odhaluje korupci v Gothamu, která souvisí s jeho vlastní rodinou, a zároveň čelí sériovému vrahovi známému jako Hádankář.
V polovině března si můžete zajít na nejnovější adaptaci slavného detektivního románu Agathy Christie z roku 1937 – Smrt na Nilu (16. 3.). Tajemný thriller je dílem hvězdného filmového týmu, jenž stojí za zrodem celosvětového hitu Vražda v Orient Expressu z roku 2017, s pětinásobným kandidátem na Oscara Kennethem Branaghem v roli ikonického detektiva Hercule Poirota.

A ještě jednou Kenneth Branagh – slavný herec, režisér a scenárista natočil film o svém dětství. Příběh humorný a laskavý, zároveň ale drsný a trochu krutý. Místem jeho dětských her byl totiž severoirský Belfast, který nepatří k nejvyhledávanějším adresám. Drama Belfast Kino Beseda promítne 28. března.

Z českých novinek se můžete těšit na Betlémské světlo (10. a 21. 3.), které vzniklo na motivy povídek Zdeňka Svěráka, a ten si zahrál i hlavní roli stárnoucího spisovatele, nebo na komedii V létě ti řeknu, jak se mám (14. 3.) s Terezou Kostkovou v hlavní roli. Pod filmem je podepsán stejný tvůrčí tým, který má na svém kontě divácky úspěšné tituly Všechno nebo nic a Příliš osobní známost. Černá komedie Okupace (24. 3.) se odehrává jedné noci v zakouřeném baru, kde charaktery vlají jako oblaka cigaretového dýmu.
Kromě čerstvých novinek však Kino Beseda promítá i další snímky, které stále ještě stojí za zhlédnutí. Šokující skutečný příběh impéria italského módního domu Klan Gucci můžete zhlédnout 2. března, Ondříčkova Zátopka 9. března a rozhodně si nenechte ujít Mimořádnou událost (17. a 30. 3.).

08/04 / 19:00
Kaktusový květ s Lukášem Vaculíkem
Zubař Julian je velkým ctitelem ženské krásy. Ženám tvrdí, že je ženatý a má tři děti. Aktuálně randí s Toni, která si ho chce vzít. Julian není proti, jenže Toni trvá na tom, že se musí sejít s jeho zatím platnou manželkou. Jenže zubař žádnou manželku nemá…

11/04 / 19:00
Dvouhodinovka usměvavé pohody
Společný koncert skupin Hop Trop a Samson a jeho parta. Každá zvlášť, ale i spolu. Vzpomínka na spisovatele Zdeňka Šmída, a to jak fyzická, tak hudební. Zazní písničky z alba Proč bychom se netopili, které Zdeněk Šmíd otextoval.

25/04 / 19:00
3x Javory
Hana a Petr Ulrychovi to v Měšťanské besedě 25. dubna pořádně rozbalí – zahrají a zazpívají se svojí skupinou Javory, projektem Javory Beat a zajímavými hosty, se kterými pod názvem Javory Old zahrají písně z nové reedice alba Nikola Šuhaj loupežník.

02/05 / 19:00
13 jazzmanů v Besedě
Swingový zpěvák Jan Smigmator v doprovodu vlastního big bandu představí začátkem května v Měšťanské besedě své nové album Murphyho zákon. Třináct špičkových jazzmanů hraje repertoár vycházející ze swingových tradic, hitů Franka Sinatry a odkazu legendárních big bandů, takže rozhodně je na co se těšit.

09/05 / 19:00
Ohlédnutí za Radůzou
Radůza se vrací do Měšťanské besedy. Oblíbená písničkářka v květnu v Besedě představí se svou kapelou průřez dosavadní tvorbou. Zazní písničky z posledního alba i z předchozích desek.

22/05 / 19:00
Magdalena Kožená & Ondřej Havelka a jeho Melody MakersMagdalena Kožená, jak ji neznáte
Takhle jste Magdalenu Koženou ještě neslyšeli! V květnu v Měšťanské besedě zazpívá písně klasického amerického muzikálu, a to za doprovodu Ondřeje Havelky a jeho Melody Makers. Světoznámá mezzosopranistka si pro tento koncert zvolila jazzem inspirované hity Colea Portera.
Přijďte si poslechnout slavné melodie Night and Day, I’ve Got You Under My Skin, Love for Sale či Begin To Beguine.

29/05 / 19:30
Vztahy podle Antonína Procházky
Lukáš Vaculík, Monika Absolonová, Kateřina Hrachovcová či Mahulena Bočanová pod režisérskou taktovkou Antonína Procházky – to je komedie Vztahy na úrovni. V květnu v Měšťanské besedě zjistíte, že vaše vztahy jsou stejně zamotané, strastiplné a legrační jako u jiných lidí a že se v nich také křičí, lže a leze po kolenou.

↑ zpět na začátek článku ↑

Měšťanská beseda opět nabízí bohatý kulturní program

Sledujte nás

na sociálních sítích:

Ikona Facebook  

Kontaktujte nás

PROPAGANDA s. r. o.
Záběhlická 3254 / 51
106 00 Praha 10 – Záběhlice

více kontaktních údajů