Měšťanská beseda

Měšťanská beseda Kopeckého sady 13, Plzeň
e-mail: info@mestanskabeseda.cz telefon: +420 702 218 137
web: https://mestanskabeseda.cz/

V říjnu plátno v sále Kina Beseda nevychladne. O pořádný rozruch se postará cyklus It´s only rock´n´roll, který v říjnu nabídne 7 pořádně hlasitých rockových dokumentů – těšit se můžete na Beatles (6. 10.), Lemmyho (13. 10.) či Amy Winehouse (17. 10.), ale i na české rockery Visací zámek (10. 10.) a Mikiho Volka (20. 10.).
Všem milovníkům divadla udělá radost londýnský záznam Richarda III. (3. 10.) s Ralphem Fiennesem v hlavní roli. Milovníci opery by neměli vynechat záznam koncertu nazvaný Jonas Kaufmann: Večer s Puccinim (16. 10.), a pokud milujete výtvarné umění, pak 24. října musíte vidět na plátně Kina Beseda výstavu Bosch: Zahrada pozemských rozkoší.

V říjnu si vybere každý. Bosch, Richard III., Anthropoid  i novinka Tima Burtona.

Ze zahraničních novinek vás v říjnu v sále Kina Beseda bude čekat novinka Tima Burtona Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti (12. a 14. 10.) a nejnovější díl filmové série Dana Browna Inferno (28. 10.).
Chybět samozřejmě nebudou ani zbrusu nové české filmy. Kino Beseda promítne Prázdniny v Provence (5. 10.) s Vojtou Kotkem a Kryštofem Hádkem, špionážní drama Krycí jméno Holec (7. 10.), hned 3x i horkou novinku Anthropoid (13., 17. a 26. 10.), poslední film legendárního režiséra Jana Němce o událostech roku 1968 Vlk z Královských Vinohrad (20. 10.) i novou komedii Tomáše Vorla Instalatér z Tuchlovic (21. 10.).
A pro filmové nadšence si Kino Beseda připravilo i malé filmové opáčko – vyrazit můžete na Lídu Baarovou (6. 10.), Meryl Streep v Božské Florence (12. 10.), Teorii tygra (19. 10.) s Jiřím Bartoškou a jedinečný dokument Nick Cave: 20 000 dní na Zemi (31. 10.)
Kompletní filmovou nabídku Kina Beseda najdete na www.kino-beseda.cz

Advent ve znamení kultury
Letošní předsváteční období bude kromě cukroví a vánočního úklidu i plné kulturních akcí. Už 11. prosince vás ve svém Vánočním saloonu pobaví Fešáci, kteří kromě svých písní a scének představí i speciálního hosta. Druhý den si můžete v Měšťanské besedě užít scénické provedení České mše vánoční, ale herci a zpěváci DJKT zazpívají i koledy.
V pondělí 19. prosince zazní na Vánočním koncertu Roháčů z Lokte koledy a vánoční zpěvy, ale také vybrané skladby z jejich repertoáru. 3 dny před Štědrým dnem vás z vánočního shonu vytrhne bluegrassová legenda COP.

05/11  /  15:00
Hlavně ať není smutno
Nejznámější česká hudební autorská dvojice Jaroslav Uhlíř & Zdeněk Svěrák spolu tvoří už 40 let! A právě proto si Jaroslav Uhlíř připravil na 5. listopadu koncert plný nezapomenutelných písniček pro celou rodinu.

20/11  /  19:00
Teď ne, až jindy!
Miluje Frederik svou ženu? Daří se jeho firmě? Odpověď se dozvíte 20. listopadu v situační komedii Teď ne! aneb Na tohle teď není ta pravá chvíle s Michalem Dlouhým, Kamilem Halbichem či Kristýnou Frejovou v hlavních rolích.

27/11  /  19:00
Langmajer se chce rozejít
Postarší profesor a mladičká žačka nikdy nevěstí nic dobrého. Své o tom ví i Jiří Langmajer. Ten se v nové situační komedii Divadla Palace hodlá rozejít se svou žačkou, ona by ho ale ráda dotáhla před oltář.

01/11  /  19:30
Modelka s baskytarou
Mohla být reprezentantkou USA v atletice nebo vědkyní v oblasti matematiky či fyziky. Klidně i modelkou. Extravagantní Nik West si ale nakonec vybrala baskytaru. A udělala dobře! Coby nejlepší baskytarový talent současnosti vystoupí v rámci svého evropského turné v Měšťanské besedě!

06/11  /  19:00
Když bubnuje legenda
Přijďte si do Měšťanské besedy podupávat do rytmu s nejlepším jazzrockovým bubeníkem na světě! Legendární bubeník Billy Cobham tu provětrá svoje bubny na začátku listopadu. Rodák z Panamy na velkolepém koncertu představí své nejnovější skladby, ale připomene i své první autorské album Spectrum.

07/12  /  19:00
Bílé Vánoce
Už několik let zpříjemňuje Lucie Bílá sváteční čas svým tradičním vánočním koncertem a nejinak tomu bude i letos. Přijďte si do Měšťanské besedy užít sváteční chvíle s nejpopulárnější českou zpěvačkou. K navození té správné vánoční atmosféry si tentokrát Lucie na pomoc přizvala muzikálového zpěváka Jana Toužimského, Bílý sbor a kapelu Petra Maláska.

29/12  /  19:00
Růže pro Potměšila
Dva dny před koncem roku má Měšťanská beseda na programu naprosto úžasné představení Růže pro Algernon. Mentálně postižený Charlie se sice po operaci mozku stává géniem, ale vysoká inteligence není pro život také žádná výhra. Zvlášť, když jste zamilovaní… Nenechte si ujít naprosto strhující (a zdrcující) herecký výkon Jana Potměšila.

↑ zpět na začátek článku ↑

Měšťanská beseda

Sledujte nás

na sociálních sítích:

Ikona Facebook  

Kontaktujte nás

PROPAGANDA s. r. o.
Záběhlická 3254 / 51
106 00 Praha 10 – Záběhlice

více kontaktních údajů