Měšťanská beseda

Měšťanská beseda Kopeckého sady 13, Plzeň
e-mail: info@mestanskabeseda.cz telefon: +420 702 218 137
web: https://mestanskabeseda.cz/

Říjnový program v Kině Beseda je pořádně pestrý. Nový filmový měsíc odstartuje Labutí jezero (1. 10.) v nastudování Bolšoj baletu. Pokud máte raději něco tvrdšího, pak si určitě nenechte ujít metalovou senzaci jménem SlipKnoT a jejich záznam koncertu Day of the Gusano (5. 10.).

Jemnější duše spíše ocení chytrou romantickou komedii Pěkně blbě (2. 10.), která bodovala na festivalu Sundance. Na programu Kina Beseda je i druhá část trilogie autorského dua Jarchovský-Hřebejk Zahradnictví: Dezertér (6. a 13. 10.). Fanoušci Toma Cruise by si neměli nechat ujít novinku Barry Seal: Nebeský gauner (9. 10.), která je sice natočena podle skutečné události, ale i tak je jedním slovem neskutečná.

„Pestrý říjen v Kině Beseda: Nářez od SlipKnoT, Labutí jezero i 7 dní francouzského filmu.“

V říjnu také proběhne již tradiční přehlídka 7 dní francouzského filmu, během níž můžete zhlédnout 9 špičkových snímků z francouzské produkce. Těšit se můžete na bláznivou komedii Srdečně vás vítáme (28. 10.), komediální drama I dva jsou rodina (26. 10.) s hvězdným Omarem Sy či srdcervoucí drama Spravedlnost pro mou dceru (27. 10.).

11. října se v Kině Beseda rozběhne speciální projekt nazvaný I filmy mají narozeniny, který představí pětici filmů, jež budou slavit významné výročí od premiéry. Jako první můžete v říjnu přijít na parádní snímek Cesta na Měsíc (11. 10.) z roku 1902.

Kompletní filmovou nabídku Kina Beseda najdete na www.kino-beseda.cz

27/11  /  19:00
Byl Paganini bůh, nebo ďábel?
Pokud si také kladete tuto otázku, tak rozhodně dorazte na konci listopadu do Měšťanské besedy. Houslistka Gabriela Demeterová tu představí nový zajímavý projekt. Tentokrát uslyšíte skladby a úryvky z korespondence nejslavnějšího génia houslové hry 18. a počátku 19. století – Niccola Paganiniho. Sama houslistka předvede svou virtuozitu ve výběru z 24 capricií, jež byly ve své době tak technicky náročné, že je houslisté odmítali hrát. Prvního provedení se caprice dočkaly až 50 let po Paganiniho smrti. Během večera Gabrielu Demeterovou na kytaru doprovodí Ozren Mutak a mluveným slovem herečka Dáša Zázvůrková.

05/11  /  19:00
Hvězda míří do Plzně
Na začátku listopadu vystoupí v Měšťanské besedě skutečná hvězda jazzových koncertních pódií. Zpěvačka Stacey Kent, která během své hudební kariéry posbírala nespočet cen a nominací, vydala 10 alb, kterých se po celém světě prodalo přes 2 miliony kusů. Stacey se také může pochlubit i nominací na cenu Grammy. Do Měšťanské besedy přijede se svou kapelou a na své si přijdou nejen milovníci jazzu.

19/11  /  19:00
Humor made in Woody Allen
120 minut rozkošného humoru, jaký umí vymyslet jen Woody Allen. To je komedie Zahraj to znovu, Same, kterou má Měšťanská beseda na programu v polovině listopadu. Čeká vás nejen typický Allenův humor, ale i hluboké sondy do partnerského soužití a vtipně podané úvahy o smyslu života. V hlavních rolích Jan Hrušínský, Miluše Šplechtová či Marek Taclík.

26/11  /  19:00
Fešáci slaví „50“
Přijďte společně s Fešáky oslavit 50 let působení na scéně. Speciální koncert bude zaměřený na všechny slavné písně, které kapela za 50 let své existence nahrála. Vzpomínat se bude na bývalé a zesnulé členy kapely a dojde i na křest nového trojalba. Jako hosté vystoupí Hana Mladá a Erika Horká.

03/12  /  19:00
Prachy a sebevrazi
Pytel plný uloupených peněz dokáže jednoho pořádně nakopnout… a dokonce dodá chuť do života i dvěma sebevrahům rozhodnutým skoncovat s jejich životy. Ovšem policistům taky. Ve francouzské komedii Rukojmí bez rizika vás pobaví Václav Vydra, Jan Šťastný či Svatopluk Skopal.

06/12  /  19:30
Loutky, které pobaví
Před více než 100 lety se na krkonošském Zlatém návrší odehrála největší česká sportovní tragédie, při níž zahynuli dva vlastenci a průkopníci lyžování… V Besedě se celé záhadě podíváme na zoubek díky divadlu Vosto5 a jejich hře Slzy ošlehaných mužů.

29/12  /  19:00
Party nejen pro ženy
Pět žen, tři generace, jedna rodina, stejný osud. P.R.S.A. jsou hořkou rodinnou komedií a dámskou jízdou nejen pro ženy, v níž vás pobaví pět svérázných žen různého stáří, které si na oslavě babiččiných osmdesátin v rytmu blues procvičují pánevní dno.

↑ zpět na začátek článku ↑

Měšťanská beseda

Sledujte nás

na sociálních sítích:

Ikona Facebook  

Kontaktujte nás

PROPAGANDA s. r. o.
Záběhlická 3254 / 51
106 00 Praha 10 – Záběhlice

více kontaktních údajů