Měšťanská beseda

Měšťanská beseda Kopeckého sady 13, Plzeň
e-mail: info@mestanskabeseda.cz telefon: +420 702 218 137
web: https://mestanskabeseda.cz/

Druhý prázdninový měsíc odstartuje Kino Beseda hned třemi premiérami. Novinka dvojice Petr Jarchovský & Jan Hřebejk vás zavede do konce 80. let minulého století. Snímek Učitelka (2., 3. a 24. 8.) je inspirován skutečnou událostí – laskavě vyhlížející učitelka manipuluje prostřednictvím svých žáků jejich rodiči. A ti jsou z obavy o prospěch svých milovaných dětí poslušní. Tři rodiny se ale rozhodnou vzepřít…

„Srpen plný premiér: Nový Almodóvar, Hřebejkova Učitelka i agent Jason Bourne!“

Kino Beseda bude 2x promítat i nejnovější snímek dvojnásobného držitele Oscara Pedra Almodóvara Julieta (2. a 3. 8.). Julieta žije po smrti manžela sama se svou dcerou Antíou. Když je Antíe 18 let, opustí svou matku bez jediného slova. Julieta ji více než 12 let zoufale hledá a při tom zjišťuje, jak málo svou dceru zná.
Po tři dny bude v sále Kina Beseda řádit Jason Bourne (9.–11. 8.). Slavný agent bez paměti hodil minulost za hlavu a zlost si vybíjí v ringu při ilegálních boxerských zápasech. Až bývalá kolegyně a agentka mu připomene, že na ty nejpalčivější otázky ještě odpovědi nedostal. Pro velký zájem bude Kino Beseda znovu promítat 11. srpna skvělý dokument Lucie: Příběh jedný kapely.
Na začátek září si Kino Beseda připravilo dvě lahůdky pro všechny hudební fanoušky – Bůh ti žehnej Ozzy Osbourne (5. 9.), který mapuje Ozzyho život, a Nick Cave: One More Time With Feeling, který nabízí naprosto unikátní šanci poslechnout si skladby z Nickova nového alba ještě před jeho uvedením na trh!

Listopad patří hvězdám
První listopadový den byste v Měšťanské besedě rozhodně neměli chybět! Koncertovat tu bude vynikající zpěvačka a baskytaristka, považovaná za jeden z největších talentů současnosti, Nik West. Spolupracovala s takovými hudebními velikány jako Prince, Steven Tyler či Dave Stewart z Eurythmics, přičemž právě on o Nik prohlásil, že „je Lenny Kravitz v ženském vydání.“
O 5 dní později zahraje v Besedě legendární bubeník Billy Cobham, který bývá označován za nejlepšího jazzrockového bubeníka na světě! Přijďte si užít koncert muže, který spolupracoval třeba s Milesem Davisem, Georgem Dukem nebo s baskytaristou legendárních Cream Jackem Brucem.

26/09  /  19:00
Show Zdeňka Izera
Na konci září představí v Měšťanské besedě Zdeněk Izer svůj zbrusu nový program. Čeká vás nezaměnitelný Zdeňkův humor a samozřejmě spousta zábavných scének, parodie, mnoho skvělých vtipů a imitování celé řady populárních českých i zahraničních zpěváků a zpěvaček.

02/10  /  19:00
Bude i Něco o lásce
Původem bigbítový muzikant, pak jeden z nejznámějších folkařů druhé poloviny 80. let a také jeden z prvních propagátorů ostravského dialektu Pavel Dobeš vystoupí v Besedě v doprovodu Tomáše Kotrby a jistě zazní i hit Něco o lásce.

09/10  /  19:00
Pavlica & Redl
Vlasta Redl a Jiří Pavlica se opět rozhodli pro společná vystoupení! Hradišťan i Redlova kapela při nich hrají v plných sestavách – nejprve každý ansámbl samostatně, aby pak na většinu z více než dvou a půl hodinového koncertu spojily své síly.

28/09  /  19:30
Samota k smíchu
Nezůstávejte sami a přijďte se samotě zasmát. Díky hře Už nikdy sám! nahlédněte do bizarních situací dnešních singles, kteří se snaží uniknout pocitu osamělosti a najít si někoho, s kým budou sdílet svůj život. Přirozeným způsobem jim to nejde, musí toho docílit promyšleným plánem, dokonce za hranicí zákona. V hlavních rolích Zuzana Bydžovská, Pavel Liška a Josef Polášek.

06/10  /  19:00
První dáma české country
Věra Martinová opět vyráží na turné, a to s novou kapelou a starými dobrými hity. Přijďte si do Měšťanské besedy na začátku října poslechnout své oblíbené písně ve zbrusu nových aranžích.

16/10  /  19:00
Klíče, které pobaví
Čtyři nespokojení lidé, dva manželské páry, jeden nepovedený mejdan a jedna hodně povedená komedie Antonína Procházky – na to vše si můžete 16. října zajít do Měšťanské besedy. Představení Klíče na neděli vás zaručeně pobaví a navíc se dozvíte, jak to dopadne, když si nespokojení manželé prohodí nejen své klíče od bytu, ale s nimi i své partnery.

30/10  /  19:00
Woody Allen v Besedě
Pokud milujete filmy Woodyho Allena, pak si v kalendáři určitě nastavte připomenutí na neděli 30. října, kdy v Měšťanské besedě bude vyšetřovat C. W. Briggs v podání Boba Klepla. Prokletí nefritového škorpiona je špičkový koktejl inteligentního humoru s notnou dávkou ironie, jak to umí namíchat jen Woody Allen.

↑ zpět na začátek článku ↑

Měšťanská beseda

Sledujte nás

na sociálních sítích:

Ikona Facebook  

Kontaktujte nás

PROPAGANDA s. r. o.
Záběhlická 3254 / 51
106 00 Praha 10 – Záběhlice

více kontaktních údajů