Měšťanská beseda

Měšťanská beseda Kopeckého sady 13, Plzeň
e-mail: info@mestanskabeseda.cz telefon: +420 702 218 137
web: https://mestanskabeseda.cz/

Tahákem února je záznam trháku letošní divadelní sezóny – derniéry inscenace Městského divadla Zlín Ovčáček čtveráček (7. 2.). Přenos je poslední možností, jak představení zhlédnout. Začátek února nabídne i novinku Mela Gibsona Hacksaw Ridge: Zrození hrdiny (2. 2.) o válečném hrdinovi, který nevypálil ani jednu kulku, či zbrusu nový film Jima Jarmusche Paterson (8. 2.). A na novinku se mohou těšit i děti – 25. února je pobaví Lego Batman.

„Únor nabízí nejlepší filmy roku 2016 i kultovní hru Ovčáček čtveráček.“

Během února můžete v rámci přehlídky Best of 2016 zhlédnout hned 4 snímky. Ben Affleck coby matematický génius a účetní mafiánů se představí ve filmu Zúčtování (6. 2.), nejlepší evropský film roku 2016 Toni Erdmann je na programu 13. února, o týden později můžete sledovat Natalii Portman v životopisném snímku Jackie (20. 2.) o jedné z nejmladších prvních dam v historii USA Jackie Kennedy a na konci února vás čeká Zlatým glóbem oceněné Místo u moře (27. 2.).

V polovině února můžete společně s Marion Cotillard prožít Kameny bolesti (17. 2.) a o pět dní později můžete tu samou herečku vidět ve snímku Spojenci (22. 2.) po boku Brada Pitta. Kino Beseda na program zařadilo i několik divácky velmi oblíbených filmů. Znovu tak můžete vidět Hřebejkovu Učitelku (9. 2.), drama oscarového Pabla Almodóvara Julieta (23. 2.), poslední film Tima Burtona Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti (23. 2.) či návrat Adolfa Hitlera ve filmu Už je tady zas (24. 2.).
Kompletní filmovou nabídku Kina Beseda najdete na www.kino-beseda.cz.

Zazpívá Vojta Dyk i Ondřej Gregor
Už víte, co budete dělat 15. března kolem 19. hodiny? Ne? A co takhle zajít na koncert Vojty Dyka a B-Side Bandu? Nenechte si ujít jarní událost sezóny a zajistěte si své vstupenky včas. A protože koncerty Vojty Dyka a B-Side Bandu jsou vždy pořádná jízda, bude Velký sál rozdělen na dvě části a vy si tak můžete vybrat, zda si chcete jejich skvělou show vychutnat v pohodlí v sedě, anebo si koupit vstupenku na stání a celým večerem se protančit.

O měsíc později, 10. dubna, se v Měšťanské besedě v rámci svého velkolepého Universum Tour 2017 zastaví i Ondřej Gregor Brzobohatý a nebude sám. Společně s ním přijede i 15členné hudební těleso a několik nevšedních hostů.


08/03  /  19:30
Sólo pro Tonyu
Oblíbenou zpěvačku Tonyu Graves jistě znáte z kapely Monkey Business, ale věděli jste, že sólově vydala už dvě alba? A právě s tím posledním Back To Blues přijede v březnu do Měšťanské besedy.

12/03  /  19:00
Expres staví v Besedě
Expres na západ zastaví v Měšťanské besedě v polovině března. Vystoupí z něj univerzitní profesor František Němec a bývalý trestanec Radek Holub a na plzeňských divadelních prknech rozehrají strhující psychologické drama.

26/03  /  19:00
Římské noci Simony Stašové
Dojemný životní příběh dvou slavných lidí. Simona Stašová a Oldřich Vízner v hlavních rolích příběhu o přátelství, láskách, radostech, vrcholech i pádech. Římské noci jsou plné emocí a vášní, smíchu i pláče a velkých zvratů.

25/03  /  19:30
Soul na plný pecky
Momentálně jedna z nejvyhledávanějších muzikantek soulu a funku Lakecia Benjamin se se svou kapelou Soul Squad na konci března podívá do Plzně a v Měšťanské besedě vystoupí na svém vůbec prvním koncertu v České republice. Přijďte si poslechnout písničky z jejího debutového alba Retox, které se může pochlubit třemi nominacemi na Grammy.

29/03  /  19:00
To nejlepší z Beatles
The Backwards – Beatles revival je bezpochyby jeden z nejlepších Beatles revivalů na světě. Do Plzně se vracejí s novou show a během koncertu uvidíte nejen spoustu originálních převleků, ale hlavně uslyšíte to nejlepší z celé tvorby legendárních Beatles.

16/05  /  19:30
Radůza se vrací
Přijďte si do Měšťanské besedy vychutnat nezaměnitelný hlas a hudební projev oblíbené písničkářky. Radůza se opět vrací do Plzně, aby zahrála písně nejen z posledního alba Marathon – příběh běžce.

17/05  /  19:30
Písně Emy Destinnové
Ema Destinnová byla hvězda, které u nohou ležel celý svět. V polovině května díky hudebně-literárnímu pořadu Královna zpěvu Ema Destinnová můžete její životní příběh a úspěchy prožít i vy. Večerem vás provede Barbora Šporclová Kodetová a samozřejmě zazní i árie z oper Antonína Dvořáka, Bedřicha Smetany nebo Georgese Bizeta v podání světově proslulé mezzosopranistky Andrey Tögel Kalivodové.

↑ zpět na začátek článku ↑

Měšťanská beseda

Sledujte nás

na sociálních sítích:

Ikona Facebook  

Kontaktujte nás

PROPAGANDA s. r. o.
Záběhlická 3254 / 51
106 00 Praha 10 – Záběhlice

více kontaktních údajů