Měšťanská beseda

Měšťanská beseda Kopeckého sady 13, Plzeň
e-mail: info@mestanskabeseda.cz telefon: +420 702 218 137
web: https://mestanskabeseda.cz/

Zářijovou filmovou nabídku Kina Beseda odstartuje 5. září celovečerní portrét rockové legendy Ozzyho Osbourna (5. a 17. 9.). Bůh ti žehnej Ozzy Osbourne poctivě mapuje Ozzyho život od dětství a překvapí i otevřeností, s jakou o všech Ozzyho problémech mluví. O tři dny později si pro své fanoušky připravila překvapení další hudební legenda. 8. září si můžete v Kině Beseda ještě před oficiálním uvedením na trh poslechnout písně z nového alba Skeleton Tree Nicka Cavea! A do třetice vás v září čeká ještě jedna dokumentární pecka – 21. září vás ve snímku LAGERFELD důvěrné do svého soukromí vůbec poprvé pozve módní ikona Karl Lagerfeld.

„Život Ozzyho Osbourna, překvapení od Nicka Cavea i soukromí Karla Lagerfelda“

Září nabídne také spoustu novinek. První na programu je nová rodinná komedie Zdeňka Trošky Strašidla (10. 9.) o rodince nadpřirozených bytostí, která je donucena začlenit se do běžného života. Emilia Clarke a Sam Claflin zažijí ve snímku Než jsem tě poznala (14. 9.) osudové setkání. Hned druhý den ztvární Meryl Streep ve filmu Božská Florence (15. 9.) osudy Florence Foster Jenkins, která i když zpívá příšerně falešně, vystoupí ve vysněné Carnegie Hall. Na konci září se na filmová plátna vrátí patrně nejslavnější single holka na světě – Bridget Jones. Novinka se jmenuje Dítě Bridget Jonesové (26. 9.) a Bridget nebude řešit nic menšího, než kdo je otcem jejího dítěte.
Během září si můžete v Kině Beseda dát i malé filmové opáčko – program nabízí skvělou Dánskou dívku (12. 9.), český hit Teorie tygra (16. 9.) či klasiku všech klasik Casablanca (29. 9.)!
Kompletní filmovou nabídku Kina Beseda najdete na www.kino-beseda.cz

Legenda i světový talent
V listopadu se během 5 dní v Měšťanské besedě představí dvě světové hudební hvězdy. Nejprve se 1. listopadu pochlubí svým talentem vynikající zpěvačka a současná nejlepší baskytaristka Nik West, která už na pódiu stála s takovými velikány, jako Prince, Steven Tyler či Dave Stewart z Eurythmics.
O 5 dní později si můžete v Besedě živě poslechnout legendu mezi bubeníky Billyho Cobhama. Cobham spolupracoval třeba s Milesem Davisem, Georgem Dukem nebo s baskytaristou legendárních Cream Jackem Brucem a dnes je považován za nejlepšího jazzrockového bubeníka na světě!

06/10  /  19:00
Věra Martinová se vrací
První dáma české country si postavila novou kapelu, obklopila se mladými a talentovanými hudebníky a vyrážejí na turné. Přijďte si do Měšťanské besedy na začátku října poslechnout oblíbené hity Věry Martinové ve zbrusu nových aranžích.

09/10  /  19:00
Znovu na jednom pódiu
Vlasta Redl a Jiří Pavlica se po dlouhých letech opět sejdou na jednom pódiu! Hradišťan i Redlova kapela při nich hrají v plných sestavách – nejprve každý ansámbl samostatně, a pak na většinu z více než dvou a půl hodinového koncertu své síly spojí.

16/10  /  19:00
Procházkovy klíče
Čtyři nespokojení lidé, dva manželské páry, jeden nepovedený mejdan a jedna hodně povedená komedie Antonína Procházky. Představení Klíče na neděli názorně ukáže, jak to dopadne, když si nespokojení manželé prohodí nejen klíče od bytu.

30/10  /  19:00
Klepl pátrá v Besedě
Předposlední říjnový den bude v Besedě pátrat C. W. Briggs v podání Boba Klepla. Pokud milujete filmy Woodyho Allena, pak si Prokletí nefritového škorpiona rozhodně nenechte ujít. Čeká vás koktejl inteligentního humoru s notnou dávkou ironie, jak to umí namíchat jen Woody Allen.

05/11  /  15:00
Jarda Uhlíř pro všechny
U příležitosti 40. výročí spolupráce Jaroslava Uhlíře se Zdeňkem Svěrákem si první jmenovaný připravil koncert doslova pro celou rodinu poskládaný z nesmrtelných písní obou pánů. Těšit se můžete (nejen) na Holubí dům, Severní vítr, Není nutno a spoustu dalších.

13/11  /  19:00
Žalman slaví 70
Je to neuvěřitelné, ale česká folková legenda Pavel Žalman Lohonka letos oslaví 70. narozeniny! V Měšťanské besedě odehraje jeden ze sedmi velkých koncertů v sestavě rozšířené o devítičlenné doprovodné těleso. Žalmanovi tu pogratulují a vystoupí s ním zajímaví hosté.

20/11  /  19:00
Teď ne!
Michal Dlouhý se v situační komedii představí jako úspěšný muž s prosperující firmou a krásnou ženou. V jeho životě však nic není takové, jaké se zdá. Miluje svou ženu, nebo ji podvádí? Daří se jeho firmě, nebo ne? Během jediné noci se všechny pochybnosti potkají na jednom místě. V hlavních rolích komedie Teď ne! aneb Na tohle teď není ta pravá chvíle vás pobaví Michal Dlouhý, Kamil Halbich či Kristýna Frejová.

↑ zpět na začátek článku ↑

Měšťanská beseda

Sledujte nás

na sociálních sítích:

Ikona Facebook  

Kontaktujte nás

PROPAGANDA s. r. o.
Záběhlická 3254 / 51
106 00 Praha 10 – Záběhlice

více kontaktních údajů