Měšťanská beseda

Měšťanská beseda Kopeckého sady 13, Plzeň
e-mail: info@mestanskabeseda.cz telefon: +420 702 218 137
web: https://mestanskabeseda.cz/

Nový školní rok Kino Beseda zahájí nášupem novinek. Na programu je Po strništi bos (6., 14., 20. a 24. 9.) Jana Svěráka, které vás zavede do období Protektorátu, kdy je rodina Edy Součka donucena vystěhovat se z Prahy na venkov k příbuzným. 11. září si nenechte ujít nejlepší film letošního filmového festivalu v Karlových Varech Křižáček s Karlem Rodenem v hlavní roli. Neméně zajímavou podívanou bude i nový dokument Olgy Sommerové Červená (18. a 27. 9.), který mapuje osudy operní pěvkyně a herečky Soni Červené. A další pokračování své rodinné trilogie představí Jan Hřebejk – Zahradnictví: Dezertér Kino Beseda promítne 30. září.

„Nářez v Kině Beseda: Boj o Temnou věž, rozlučka Black Sabbath a znovu probuzené To.“

Milovníky knih Stephena Kinga potěší Temná věž (8. 9.), v níž poslední z řádu rytířů Roland Deschain vede odvěkou bitvu s Mužem v černém a snaží se zabránit zničení Temné věže, která svou existencí drží pohromadě celý vesmír. Na konci září se v Kině Beseda po 27 letech opět probudí zlo a bude tu řádit To (29. 9.). Temná vize budoucnosti podle Terryho Gilliama ve snímku Brazil (15. 9.) ale také dokáže vyděsit.
V Kině Beseda si můžete v září naplno užít hned dva parádní záznamy koncertů. Šnůru začne David Gilmour (13. 9.), který se po 45 letech vrátil do Pompejí, a rozhodně si nenechte ujít rozlučkový koncert Black Sabbath: The End of The End (28. 9.).
Kompletní filmovou nabídku Kina Beseda najdete na www.kino-beseda.cz

Pěvecká hvězda světového jazzu Stacey Kent vystoupí v Besedě
Léto se pomalu blíží ke konci, ale fanoušci špičkové světové muziky se jistě těší na podzim. V Měšťanské besedě totiž bude 5. listopadu koncertovat zpěvačka Stacey Kent, která během své hudební kariéry posbírala nespočet cen a nominací. Vydala 10 alb, jichž se po celém světě prodalo přes 2 miliony kusů a vysloužily si titul zlaté i platinové desky a dokonce nominaci na cenu Grammy. Stacey Kent už vystupovala ve více než 50 zemích světa, na festivalech i koncertních síních včetně newyorské Carnegie Hall či pařížské Olympie. Do Měšťanské besedy přijede se svou kapelou a na své si přijdou nejen milovníci jazzu.

11/10  /  19:00
Česká Edith Piaf
Během komorně laděného koncertu Radky Fišarové zazní slavné písně z repertoáru šansonierky Edith Piaf, ale také známé i méně známé skladby např. Charlese Aznavoura či Mireille Mathieu i několik melodií z francouzských filmů.

12/10  /  19:00
Jedná scénka za druhou
Roman Vojtek, Daniela Šinkorová či Tereza Kostková vás 12. října provedou od prvních žhavých schůzek a příprav na ně, přes budování vztahu, svatbu, manželství, problémy s tchyní a tchánem, problémy s dětmi až po vztahy v pozdním věku. Hra Miluji tě, ale… nemá klasický děj, ale jde o rychlý sled scének a hudebních čísel.

18/10  /  19:00
Izer se vrací do Besedy
Zdeněk Izer přijíždí do Plzně s autokolektivem a s nezaměnitelným humorem. Těšit se můžete na oblíbené zábavné scénky, parodie, mnoho skvělých vtipů a celá show bude navíc obohacena videoprojekcemi.

31/10  /  19:30
Show jednoho Knora
Celovečerní „představení jednoho Knora“. Zábavné představení, na které se diváci chodí bavit už od roku 2009. Neustále aktualizovaný program.

19/11  /  19:00
Humor Woodyho Allena
120 minut rozkošného humoru, jaký umí vymyslet jen Woody Allen. Nenechte si ujít skvělou komedii Zahraj to znovu, Same o tom, že člověk má za všech okolností zůstat sám sebou. Ve hře nechybí typický Allenův humor stejně jako hluboké sondy do partnerského soužití a vtipně podané úvahy o smyslu života. V hlavních rolích Jan Hrušínský, Miluše Šplechtová či Marek Taclík.

26/11  /  19:00
Oslavte 50 s Fešáky
Přijďte společně s Fešáky oslavit 50 let působení na scéně. Speciální koncert bude zaměřený na všechny slavné písně, které kapela za 50 let své existence nahrála. Vzpomínat se bude na bývalé a zesnulé členy kapely a dojde i na křest nového trojalba. Jako hosté vystoupí Hana Mladá a Erika Horká.

27/11  /  19:00
Bůh, nebo ďábel?
Houslistka Gabriela Demeterová představí nový zajímavý projekt. Tentokrát posluchači uslyší skladby a úryvky z korespondence nejslavnějšího génia houslové hry 18. a počátku 19. století – Niccola Paganiniho. Na kytaru doprovází Ozren Mutak a mluveným slovem herečka Dáša Zázvůrková.


↑ zpět na začátek článku ↑

Měšťanská beseda

Sledujte nás

na sociálních sítích:

Ikona Facebook  

Kontaktujte nás

PROPAGANDA s. r. o.
Záběhlická 3254 / 51
106 00 Praha 10 – Záběhlice

více kontaktních údajů