Měšťanská beseda

Měšťanská beseda Kopeckého sady 13, Plzeň
e-mail: info@mestanskabeseda.cz telefon: +420 702 218 137
web: https://mestanskabeseda.cz/

Kino Beseda bude i v březnu stále ještě plné Zlatých glóbů, cen BAFTA a Oscarů. Pokračuje totiž speciální přehlídka Best of 2019, během níž v březnu ještě uvidíte jeden z nejlepších filmů loňského roku Králíček Jojo (2. 3., 26. 3., cena BAFTA a Zlatý glóbus za scénář), válečný snímek 1917 (9. 3., 25. 3., 7 cen BAFTA, 2 Zlaté glóby a 3 Oscary) a přehlídku zakončí životopisná Judy (16. 3.), za niž Renée Zellweger získala Oscara, Zlatý glóbus i cenu BAFTA pro nejlepší herečku v hlavní roli.

Na konci února vstoupí do kin nový projekt Víta Klusáka V síti popisující doslova hon 2 458 sexuálních predátorů na 3 herečky, které na sociálních sítích vystupovaly coby 12leté dívky. Na plátně Kina Beseda tento naprosto zásadní dokument můžete během března vidět hned 5x. 1. a 8. března navíc Kino Beseda promítne i speciální sestříhanou verzi V síti: Za školou vhodnou pro diváky od 12 let.


„Březen v Kině Beseda: Pokračuje Best of 2019 a dojde i na sexuální predátory.“

Jinak bude březen ve znamení ohlédnutí. Znovu si do Kina Beseda můžete zajít na Le Mans ’66 (4. 3.), strhující legendární příběh o tom, jak konstruktér aut Carroll Shelby a britský jezdec Ken Miles postaví pro automobilku Ford revoluční závodní auto Ford GT40. A rozhodně doporučujeme i výpravný filmový portrét Amundsen (11. 3.).


Z českých „opáček“ v tomto měsíci na plátně znovu uvidíte dokument Olgy Sommerové Jiří Suchý – Lehce s životem se prát (14. 3.) a netradiční road movie Staříci (12. 3.), která se může pochlubit 3 Cenami české filmové kritiky a 10 nominacemi na Českého lva.
Březnový program nabízí i narozeninovou party Andrého Rieu (15. 3.) a baletní verzi Romea a Julie (29. 3.) v podání souboru Bolšoj baletu.


TIP NA ŘÍJEN
21/10
Postmodern Jukebox se valí na Plzeň
Rozjuchaná partička Postmodern Jukebox míří do Měšťanské besedy, kde ve středu 21. října rozjedou velkou party nazvanou Welcome to the Twenties 2.0. Americké hudební uskupení se v Plzni objeví vůbec poprvé, ale rozhodně to nejsou žádní nováčci. Se 2 miliony fanoušků na Facebooku, více než miliardou zhlédnutých videí a 4,5 milionu odběratelů na Youtube jsou nejpopulárnějším hudebním tělesem svého druhu na světě. Po stovkách vyprodaných koncertů na 6 kontinentech uvidíte Postmodern Jukebox díky Měšťanské besedě i v Plzni.


26/04  /  19:30
Vojtek v nesnázích
Stačí jedny zabouchnuté dveře a Yan má zase spoustu problémů. Výtvarník Yan v podání Romana Vojtka je tichý, plachý a spořádaný muž, kterého má navštívit známá pařížská krasavice Florence. Kvůli žárlivému sousedovi a řadě náhod se decentní setkání mění ve sled absurdních situací. Hra Nalevo od výtahu byla předlohou veleúspěšné francouzské komedie s Pierrem Richardem v hlavní roli.

03/05  /  19:00
Vášeň v rytmu tanga
Na začátku května bude Beseda patřit tangu. Takže pokud milujete tango, tak 3. května rozhodně zůstaňte v Plzni a nenechte si show Misterio del ángel – Tango argentino ujít. Vždyť během večera se na parketu objeví i vítězové 6. řady StarDance Anna Polívková a Michal Kurtiš.

11/05  /  19:00
Pořádná porce Javorů
Sourozenci Hana a Petr Ulrychovi spolu vystupují už 55 let, z toho 45 let se skupinou Javory. A to se sluší oslavit koncertem, na kterém zazní to nejlepší z jejich umělecké tvorby. 11. května v Měšťanské besedě zahrají a zazpívají se svojí skupinou Javory, projektem Javory Beat a zajímavými hosty, se kterými pod názvem Javory Old zahrají písně z nové reedice alba Nikola Šuhaj loupežník.

01/06  /  19:30
Povídání s Tatianou Dykovou a Klárou Trojanovou
Jaké jsou všední dny i sny, prožité lásky a zklamání dvou hereček Tatiany Dykové a Kláry Trojanové? Přijďte to zjistit na talkshow v Měšťanské besedě. Večerem provází Peter Serge Butko a vstupenky si můžete koupit už teď.

02/06  /  19:30
Dalibor Janda slaví
Letos oslaví Dalibor Janda, skladatel a zpěvák s nezaměnitelným hlasem, výročí 40 let na profesionální hudební scéně. V rámci svého koncertního turné se na začátku června zastaví i v Měšťanské besedě a nebude sám. Spolu s ním v Besedě vystoupí i kapela Prototyp.

14/06  /  19:30
Hradišťan je zpět
O slunovratu… o tom, co bývalo a znovu kdysi bude. Hudebně taneční pásmo na motivy veršů Jana Skácela a lidové poezie v podání hudebního uskupení Hradišťan v čele s houslistou a skladatelem Jiřím Pavlicou si můžete vychutnat v půlce června v Měšťanské besedě.




↑ zpět na začátek článku ↑

Měšťanská beseda

Sledujte nás

na sociálních sítích:

Ikona Facebook  

Kontaktujte nás

PROPAGANDA s. r. o.
Záběhlická 3254 / 51
106 00 Praha 10 – Záběhlice

více kontaktních údajů