Měšťanská beseda

Měšťanská beseda Kopeckého sady 13, Plzeň
e-mail: info@mestanskabeseda.cz telefon: +420 702 218 137
web: https://mestanskabeseda.cz/

Vážení návštěvníci,

neříká se mi to lehce, ale i Měšťanská beseda naplno pocítila karanténní opatření. V souvislosti s pandemií koronaviru jsme se najednou nemohli v Měšťanské besedě potkávat a naplňovat vaše životy kulturou. Za těch více než 100 let života Měšťanské besedy tato situace nastala poprvé, nepočítáme-li rekonstrukci objektu.
Zdravotní opatření zanechají v příjmech všech kulturních zařízení kráter nepředstavitelných rozměrů. Vždyť třeba jen v Měšťanské besedě do konce května neproběhla více než stovka akcí, na které mělo přijít více než 20 tisíc diváků.

„Měšťanská beseda za časů koronaviru.“

Pokud si přejete, aby se kulturní život v Plzni co nejdřív vrátil do starých kolejí, můžete tomu sami napomoci. Vůbec tou nejlepší možnou pomocí pro Měšťanskou besedu bude, když si vyberete nějakou akci z našeho programu. Třeba na venkovní scéně si už v polovině července můžete užít léto, atmosféru naší zahrady i skvělou Chantal Poullain a nádherné šansony. Na konci srpna si k nám můžete zajít na parádní tangovou show Misterio del ángel – Tango argentino, na níž zatančí i Anna Polívková, nebo na speciální koncertní program, který připomene písňovou tvorbu Petra Hapky. Kvůli pandemii dorazí do Měšťanské besedy později i Světáci. 13. září vás pobaví parta fasádníků, kteří se rozhodnou vzdělat v oblasti společenského chování. A budou objednávat nejen whisky s ledem, ale i perlorodky. A o tři dny později se k nám vrátí úspěšný slovenský taneční soubor Merlin s novou irskou taneční show.

Je z čeho vybírat, a tak se už těším, až se zase uvidíme v sálech Měšťanské besedy.

Za celý tým
Ivan Jáchim, jednatel


Kino Beseda znovu i na plátně
Od prvního června si už konečně můžete opět vyrazit do Kina Beseda! Kvůli pandemii ovšem nebude možné si vstupenky koupit na místě a pořídit si je můžete buď online na webu Měšťanské besedy, nebo v Předprodeji vstupenek na náměstí Republiky.
Od 1. června si můžete do Kina Beseda zajít na dokument V síti (1. 6.), Volání divočiny (7. 6.), českou komedii Vlastníci (15. 6.) a Poslední aristokratka (22. 6.) nebo novinky Judy (25. 6.; Oscar pro Renée Zellweger) a Bourák (29. 6.) s Ivanem Trojanem v hlavní roli. Kompletní program filmů najdete na www.kinobeseda.cz.  S ohledem na aktuální situaci musíme dodržet patřičná omezení – nutností je zvýšená hygiena a vstup pouze s rouškou. Prosíme o dodržování dvoumetrových odstupů při vstupu do kina a dodržování zasedacího pořádku. Prozatím je také zakázána konzumace potravin a pití nápojů. Děkujeme za pochopení.


02/09  /  19:00
Komedie o zoufalci
Nemusíte mít peníze, stačí, když si lidi myslí, že je máte. Zoufalý Francois udělá zoufalou věc a pošle na sebe daňovou kontrolu… A najednou se o něj začnou zajímat úplně všichni, včetně atraktivních žen. Brilantní komedie Drahá legrace je volným pokračováním známé hry Blbec k večeři.

06/09  /  10:00
Dovádění s Michalem
Jestli v září děti vyrazí do škol a školek nevíme, ale rozhodně můžou vyrazit do Měšťanské besedy na dopoledne s Michalem Nesvadbou. Michal umí běhat, umí stát, umí mluvit i tancovat. Michal naučí děti pořádku ve svých hračkách. Bez dětí to ale nejde, a tak jsou od začátku až do konce aktivně zapojeny do magické hry s rekvizitami vyrobenými nejen ze samolepicí pásky.

21/09  /  19:30
Recept na trudnomyslnost
Zářijová komedie Jak jsem vyhrál válku je ten pravý lék na trudnomyslnost z karantény. Velmi úspěšná a oblíbená komedie dostává v Měšťanské besedě příležitost znovu vás rozesmát i dojmout. Ve zcela novém obsazení uvidíte příběh vojáka Ernesta Goodbodyho, který se svérázně potýká s mašinérií armády. Na jevišti vás pobaví i Aleš Háma.

01/10  /  20:00
Schůzování v Besedě
Tuhle schůzi společenství vlastníků bytových jednotek si rozhodně nenechte ujít. Zveme vás do speciálně upravených prostor Měšťanské besedy, kde se sál stane schůzovní místností a diváci součástí schůze. Představení Společenstvo vlastníků Divadla Vosto5 se stalo předlohou filmu Vlastníci, který získal tři České lvy. Kapacita účastníků schůze je omezená, tak neváhejte s nákupem vstupenek.

04/10  /  19:00
Oblíbená komedie je zpět
Dva nespokojené manželské páry, pořádný mejdan a začnou se dít věci. Komedie Antonína Procházky Klíče na neděli ukáže, jak to dopadne, když se páry prohodí a vymění si klíče od bytu.

12/10  /  19:00
Druhá tráva a Michal Pavlíček
V polovině října přijede do Besedy Druhá tráva s Robertem Křesťanem a dovezou vám překvapení – jako host s nimi vystoupí i Michal Pavlíček! Na tomto speciálním koncertu tak máte jedinečnou možnost slyšet zpívat Roberta Křesťana s kytarou Michala Pavlíčka.

↑ zpět na začátek článku ↑

Měšťanská beseda

Sledujte nás

na sociálních sítích:

Ikona Facebook  

Kontaktujte nás

PROPAGANDA s. r. o.
Záběhlická 3254 / 51
106 00 Praha 10 – Záběhlice

více kontaktních údajů