Metalfest 2018

Amfiteátr Lochotín Pod Vinicemi 928/6, Plzeň
e-mail: telefon:
web: vstupenky: Koupit vstupenku

Mezinárodní open air festival Metalfest patří v Plzni každoročně k nejvyhledávanějším a velmi uznávaným hudebním akcím a jinak tomu nebude ani letos. V jedinečném přírodním prostředí překrásného amfiteátru na Lochotíně, které je také jedním z důvodů oblíbenosti festivalu, se v tradičním termínu prvního červnového víkendu uskuteční již jeho devátý ročník a během tří dnů se opět můžete těšit na celou řadu zvučných jmen světové metalové scény patřící k absolutní špičce ve svém žánru.

V pátek 1. června úderem jedenácté dopolední odstartuje letošní ročník rakouská symfonic-metalová kapela Visions of Atlantis, na kterou stylově naváže dánská parta Svartsot. Domácí scénu bude první den reprezentovat skupina Dymytry, pověstná mimo jiné svojí show s maskami, stejně jako následují německá death-grind mlátička Milking The Goatmachine, kterou na pódiu vystřídá švédská progressive metal kapela Evergrey. Německé power metalové stálice Brainstorm a Freedom Call poté jistě perfektně nažhaví publikum před příchodem jedné ze dvou největších hvězd prvního dne. Sonata Arctica se vrací do Plzně po dlouhých pěti letech a těžko si představit lepší „předkrm“ před vystoupením jejich krajanů Nigtwish! Jedna z nejpopulárnějších metalových kapel současnosti v rámci turné „Decades“ představí skladby, které sami muzikanti označují za nejzásadnější ve více než dvacetileté historii kapely. Jeden z vrcholů celého letošního ročníku uzavře páteční program a avizovaná ohromující scéna s řadou pyrotechnických a světelných efektů slibuje velký audio-vizuální zážitek!

Také sobotní program je nabitý hned od začátku, a kdo si přivstane, rozhodně nebude litovat. Ostatní čeká v 10:30 nekompromisní budíček od tuzemské legendy Törr a death metalová smršť v podání švédských Ice Age v čele s Viktorií Larsson. Ženy za mikrofonem budou vládnout pódiu i při vystoupení švédských Follow The Cipher a nizozemské metalcore smečky The Charm The Fury. Sobotní program a zároveň i celý letošní ročník se přehoupne do druhé půlky při vystoupení americké thrash legendy Death Angel, po kterých se na pódiu vystřídá německá gothic metalová stálice Crematory a jejich epic metaloví krajané Equilibrium. Předposlední kapelou druhého dne pak bude italská gothic metalová „female fronted“ kapela Lacuna Coil, která patří bezmála čtvrtstoletí k absolutní špičce ve svém žánru a předloni vydala přelomové album „Delirium“. To už se bude v zákulisí chystat německá heavy metalová legenda Accept, která svůj návrat do Plzně se zbrusu novou show avizovala fanouškům již po skvělém lednovém koncertu v hale Euronics ve Zlíně, na kterém opět potvrdila svoje výsostní postavení v absolutní špičce metalové scény!

Program třetího dne odstartuje opět v 10:30 tuzemská parta Sebastien, a poté na to vlítne německo-řecká banda Tri State Corner, ve které za mikrofonem najdete Luckyho Maniatopoulose, který o pár hodin později usedne za bicí při vystoupení legendárních Rage. Fanoušky symfonického metalu jistě potěší německá skupina Xandria, v pop rockových vodách zaloví švédská kapela Cyhra a příznivci melodičtějších odnoží metalu by si neměli nechat ujít ani finské Battle Beast nebo Skoty Alestorm. O velké finále letošního ročníku se postarají již avizovaní Rage s novým 23. studiovým albem, švýcarské folk metalové hvězdy Eluveitie v nové sestavě, a především finská Apocalyptica, která na Metalfestu exkluzivně přehraje kompletní debutové album „Plays Metallica by Four Cellos“ z roku 1996, které ve své době zásadně ovlivnilo budoucí podobu tvrdé muziky!

Více informací a novinky najdete na webu metalfestopenair.cz. Permanentky zakoupíte na www.mastersofrock.cz a v předprodejních sítích Plzeňská vstupenka, TicketPortal, TicketPro, TicketStream a TicketLive.

PROGRAM:

Metalfest Open Air 2018
Amfiteátr Lochotín, Plzeň, www.metalfestopenair.cz
1. 6. 11:00 Visions of Atlantis – symphonic metal
        12:00 Svartsot – folk metal
        13:00 Dymytry – psy-core
        14:10 Milking The Goatmachine – death metal
        15:20 Evergrey – progresivní metal, power metal
        16:40 Brainstorm – power metal
        18:00 Freedom Call – power metal
        19:40 Sonata Arctica – power metal, symfonický metal, progresivní metal
        21:30 Nightwish – symphonic metal
2. 6. 10:30 Törr – black/death metal
        11:35 Ice Age – death metal
        12:40 Follow The Cipher – power metal
        13:45 The Charm The Fury – groove metal, metalcore
        14:55 Death Angel – thrash metal
        16:15 Crematory – gothic metal, melodic death metal, industrial metal, neue deutsche härte
        17:55 Equilibrium – folk metal, symfonický black metal
        19:40 Lacuna Coil – gotický metal, alternativní metal
        21:30 Accept – heavy metal
3. 6. 10:30 Sebastien – progresivní metal, power metal, symfonický metal
        11:35 Tri State Corner – rock
        12:40 Xandria – symfonický metal, power metal
        13:45 Cyhra – pop rock
        14:55 Battle Beast – heavy metal, power metal
        16:15 Alestorm – pirate metal, power metal
        17:55 Rage – heavy metal, speed metal, power metal, progresivní metal, symfonický metal
        19:40 Eluveitie – folk metal, melodický death metal, celtic metal
        21:30 Apocalyptica – symfonický metal, klasická hudba, gotický metal, alternativní metal,
                   heavy metal, neoklasický metal

↑ zpět na začátek článku ↑

Metalfest 2018

Sledujte nás

na sociálních sítích:

Ikona Facebook  

Kontaktujte nás

PROPAGANDA s. r. o.
Záběhlická 3254 / 51
106 00 Praha 10 – Záběhlice

více kontaktních údajů