Metalfest Open Air 2016

Amfiteátr Lochotín Pod Vinicemi 928/6, Plzeň
e-mail: telefon:
web:

Již po sedmé v řadě proběhne v Plzni zastávka mezinárodního open air festivalu Metalfest 2016, na kterém se během tří dnů opět představí celá řada zvučných jmen světové metalové scény patřící k absolutní špičce ve svém žánru.

Stejně jako v předchozích letech se pořadatelům Metalfestu podařilo i letos udržet vysoko nastavenou laťku kvality a na své si tradičně během prvního červnového víkendu přijdou fanoušci nejrůznějších odnoží rockové a metalové hudby. Fanoušci si ovšem tento festival našli a oblíbili nejen pro jeho skvělou hudební dramaturgii, ale i pro jeho jedinečné přírodní prostředí, ve kterém se koná. Překrásný amfiteátr na Lochotíně, kde je z každého místa krásně vidět na pódium, obklopený parkem a loukami, sousedící s plzeňskou ZOO, a to vše jen kousek z centra západočeské metropole Plzně.

Festival odstartuje úderem pátečního poledne brněnská power metalová kapela Eagleheart. Hned po nich na pódium vlítne švédská death metal banda Entombed A.D., v čele s frontmanem L. G. Petrovem, takže se opravdu vyplatí na festival dorazit včas! Především příznivce heavy metalu pak potěší další švédské kapely Grand Magus a Bloodbound, epic power metalový set představí britsko-švýcarská skupina Gloryhammer a všechny přítomné doslova spláchne metalcore smršť v podání jedné z nejzásadnějších kapel ve svém žánru, německých Heaven Shall Burn.
O závěr prvního dne se postará nejprve nový hvězdný projekt Almanac kolem kytaristy Victora Smolskiho (ex Rage) a nakonec největší hvězda letošního ročníku Metalfestu - fenomenální finská kapela Nightwish, která představí plzeňskému publiku aktuální album „Endless Forms Most Beautiful“, které bylo hned druhý den prodeje v České republice zlaté!

V sobotu program startuje již od půl jedenácté. Během dne se můžete těšit na tuzemskou stálici Dark Gamballe, klasický rock, blues a rock´n´roll v podání nadějného amerického kytaristy Jareda Jamese Nicholse se svojí kapelou, norské gotiky Sirenia, legendu německého melodického death metalu Crematory nebo nizozemskou symphony metal skupinu Delain.
Po ní se na pódiu představí kultovní finská metalová kapela Stratovarius, která se na hudební scéně pohybuje již více než třicet let. O závěr nabitého programu druhého festivalového dne se postarají jejich hvězdní krajané Lordi, kteří do Plzně přivezou zbrusu nové album, a jedna z největších hvězd letošního ročníku, fenomenální kytarista Zak Wylde!

Poslední den sedmého ročníku odstartuje opět v 10:30 italská rocková parta Rock´n´Roll Army. Po nich se postupně představí německá doom metalová kapela Mantar, maďarský power metal Wisdom, rakouští metalisti Visions of Atlantis, švédská hard rock & heavy metal skupina Crucified Barbara a ruská pagan metalová smečka Arkona.
O důstojné zakončení letošního ročníku se postará trojice kapel, z nichž první v pořadí bude vystoupení legendární finské metalové kapely Amorphis, kterou na pódiu vystřídá nizozemská symphonic metalová skupina Epica.
Lahůdkou pak bude vystoupení skupiny Dirkschneider, kolem bývalého frontmana legendárních Accept! Setlist celého jejich koncertu budou tvořit právě jen písničky z celé historie skupiny Accept, a Udo Dirkschneider, který si na toto vystoupení vyžádal dvě hodiny čistého času, je bude zpívat naposledy, tak to si rozhodně nemůže nechat ujít žádný fanoušek této německé kapely!

Vstupenky jsou již v obvyklých předprodejích a kompletní informace a novinky najdete na oficiálním festivalovém webu metalfestopenair.cz nebo na oficiálním FB profilu.

Metalfest Open Air 2016 - PROGRAM
Amfiteátr Lochotín, Plzeň, www.metalfestopenair.cz
3. 6.    12:00    Eagleheart – power-metal
    13:00    Entombed A.D. – death metal
    14:10    Grand Magus – heavy metal
    15:20    Gloryhammer – power metal
    16:40    Bloodbound – heavy metal, power metal
    18:00    Heaven Shall Burn – metalcore, deathcore
    19:40    Almanac – speed metal, power metal
    21:30    Nightwish – symphonic metal
4. 6.    10:30    Polsko vítěz FZ
    11:35    Dark Gamballe – crossover
    12:40    Jared James Nichols – rock, blues, rock´n´roll
    13:45    Sirenia – gothic metal
    14:55    Crematory – gothic metal
    16:15    Delain – symphonic metal
    17:50    Stratovarius – power metal
    19:40    Lordi – hard rock, heavy metal
    21:30    Zakk Wylde – rock
5. 6.    10:30    Motörgang – heavy metal
    11:30    Mantar – doom black metal
    12:30    Wisdom – power metal
    13:35    Visions of Atlantis – symphonic metal
    14:40    Crucified Barbara – hard rock, heavy metal
    15:55    Arkona – pagan metal, folk metal
    17:25    Amorphis – metal
    19:10    Epica – symphonic metal
    21:00    Dirkschneider – heavy metal

↑ zpět na začátek článku ↑

Metalfest Open Air 2016

Sledujte nás

na sociálních sítích:

Ikona Facebook  

Kontaktujte nás

PROPAGANDA s. r. o.
Záběhlická 3254 / 51
106 00 Praha 10 – Záběhlice

více kontaktních údajů