Metalfest Open Air 2017

Amfiteátr Lochotín Pod Vinicemi 928/6, Plzeň
e-mail: telefon:
web: vstupenky: Koupit vstupenku

  Již po osmé v řadě proběhne v Plzni mezinárodní open air festival Metalfest 2017, na kterém se během tří dnů opět představí celá řada zvučných jmen světové metalové scény patřící k absolutní špičce ve svém žánru. Stejně jako v předchozích letech se pořadatelům Metalfestu podařilo i letos udržet vysoko nastavenou laťku kvality a na své si tradičně během prvního červnového víkendu přijdou fanoušci nejrůznějších odnoží rockové a metalové hudby. Fanoušci si ovšem tento festival našli a oblíbili nejen pro jeho skvělou hudební dramaturgii, ale i pro jeho jedinečné přírodní prostředí, ve kterém se koná. Překrásný amfiteátr na Lochotíně, kde je z každého místa krásně vidět na pódium, obklopený parkem a loukami, sousedící s plzeňskou ZOO, a to vše jen kousek z centra západočeské metropole Plzně.

Hvězdou prvního dne bude švédská heavy metalová stálice HammerFall, která ve své zbrusu nové show představí plzeňským fanouškům aktuální, v pořadí již desáté, album „Built to Last“, které kapela vydala na konci loňského roku k oslavě 20. výročí na hudební scéně. Kromě nich se v pátek můžete těšit například na nadupané vystoupení australské hard rockové party Airbourne, stylově spřízněné Švýcary Gotthard, německou power metalovou špičku Primal Fear nebo řecké Firewind, kteří letos chystají po pěti letech vydání osmého studiového alba!

Největším tahákem sobotního programu, a celého letošního ročníku vůbec, bude exkluzivní vystoupení finské zpěvačky Tarji za doprovodu skvělé vokalistky Sharon den Adel z holandských Within Temptation! Ale také další jména druhého dne ve festivalovém program stojí za vaši pozornost. Na pódiu v lochotínském Amfiteátru se představí stále populárnější švédská kapela Amaranthe, která boří hranice mezi metalem a popem, folk metaloví Finové Ensiferum, řecká death-black metalová špička Septicflesh, zbrusu nová kapela dvou členů Gamma Ray s názvem The Unity nebo tuzemská rocková legenda Citron v čele s Láďou Křížkem a Tanjou.

Nedělní program bude ve srovnání s prvními dvěma dny o poznání tvrdší a začne hned v 10:30 pěkně zostra vystoupením italské metalové party Embryo, po které na pódium vtrhne německá death metalová smečka Debauchery. Nenechte si ujít také našlapaný set švédských crossover – thrasherů Dr. Living Dead, energickou německou rock´n´roll bandu Double Crush Syndrome nebo jejich krajany Orden Ogan, jejichž folk metalové začátky jsou již dávnou minulostí a nyní se důrazně prosazují na power metalové scéně. Po jejich vystoupení se letošní ročník Metalfestu bude pomalu chýlit do velkého finále, o které se postará projekt Max & Iggor Cavalera Return To Roots, ve kterém opět spojili své síly bratři Max a Iggor v rámci dvacátého výročí vydání jednoho z nejzásadnějších metalových alb „Roots“. Nenechte si ujít jedinečnou možnost v jejich podání naživo slyšet pecky jako „Roots Bloody Roots“ nebo „Ratamahatta“! Ještě před tímto velkolepým zakončením festivalu, se ale můžete těšit také na vystoupení šílené švédské party Avatar, americkou thrash metalovou legendu Exodus a osobitou finskou smečku Korpiklaani!

Veškeré potřebné informace, novinky a kompletní program osmého ročníku najdete na oficiálním festivalovém webu www.metalfestopenair.cz a vstupenky již v obvyklých předprodejích.

PROGRAM:

Metalfest Open Air 2017
Amfiteátr Lochotín, Plzeň, www.metalfestopenair.cz
2. 6.    12:00 Dalriada, 13:00 Neonfly, 14:10 Sirenia, 15:20 Firewind, 16:40 Primal Fear, 18:00 Gotthard,
           19:40 Airbourne, 21:30 HammerFall
3. 6.    10:30 My Pulse, 11:35 Frantic Amber, 12:40 Serious Black, 13:45 The Unity, 14:55 Septicflesh, 16:15 Citron, 
           17:50 Ensiferum, 19:40 Amaranthe, 21:30 Tarja + Sharon
4. 6.    10:30 Embryo, 11:30 Debauchery, 12:30 Dr. Living Dead, 13:35 Double Crush Syndrome, 14:40 Orden Ogan, 
           15:55 Avatar, 17:25 Exodus, 19:10 Korpiklaani, 21:00 Max & Iggor Cavalera Return To Roots

 

↑ zpět na začátek článku ↑

Metalfest Open Air 2017

Sledujte nás

na sociálních sítích:

Ikona Facebook  

Kontaktujte nás

PROPAGANDA s. r. o.
Záběhlická 3254 / 51
106 00 Praha 10 – Záběhlice

více kontaktních údajů