Motoshow 2016

NC Borská pole U letiště 2/1074, Plzeň
e-mail: dotazy@iborskapole.cz telefon: +420 377 421 986
web: http://www.iborskapole.cz/

Motoristická sezóna v Plzni odstartuje opět ve velkém stylu s pořádnou dávkou adrenalinu a extrémních výkonů. Stejně jako v posledních několika letech ji otevře oblíbená Motoshow u Nákupního centra Borská pole 16. dubna. I v letošním roce slibují organizátoři originální podívanou, která nadchne nejen milovníky motorek a aut, ale i milovníky napětí a úctyhodné show. S podtitulem „Všichni motošílenci na jednom místě“ je tak nejspíš už předem jasné, jakým směrem se bude program ubírat.

Organizátoři opět vsadili na velká jména motoristického sportu. V průběhu dne se na ploše před nákupním centrem vystřídají jezdci, kteří si na poli freestylu a stuntridingu vydobyli pozici špičkových závodníků. Jednou z největších hvězd bude bezesporu legenda motocrossu u nás Petr „Kuchta“ Kuchař. Dnes již skutečně legendární jezdec je doslova bardem ve svém oboru. Stal se vůbec jedním z prvních superkrosových závodníků u nás a motocrossu udělal v podstatě jméno. Několikanásobný mistr republiky začal s motocrossem už v roce 1987 a během letité kariéry nasbíral řadu úspěchů i v zahraničí. Jednou z perliček je také jeho kaskadérská účast při natáčení amerického akčního filmu xXx. Jako první se navíc blýskl saltem vzad. V dnešní době se Petr Kuchař věnuje zejména speciálním akcím.

„Extrémní výkony i Roadshow Harley Davidson – Motoshow 2016 je tady!“

České motocrossové legendě bude dělat společnost i další známí jezdec.  Své umění předvede také 16letý Matěj Česák, jezdec ze stáje Monster Energy, který se dokázal dostat mezi zkušené závodníky v podstatě jako školák.
Podívanou se vším všudy nabídnou ukázky velmi populárního stuntridingu. Nejspíš nejvýstižnější charakteristikou a nejčastěji zmiňovanou frází ve spojení s tímto stylem je zkrátka „popření gravitace“. S motorkou dokáží tito závodníci opravdové divy, nad kterými zůstává rozum stát. Během programu se diváci mohou těšit mimo jiné na Martina Krátkého. I on se tvrdou dřinou a notnou dávkou odvahy dokázal dostat mezi elitu. Na svém kontě má také on pár kousků, které jsou jeho původní. Dokonce jeho nejspíš nejslavnější „posez“ na stroji umí jen pár zkušených a ostřílených evropských jezdců. Jízda na silné motorce jen po zadním kole, jízda po předním kole, jízda po zadním kole pozadu, nebo jízda na motorce bez předního kola. To je jen zlomek neuvěřitelných triků, které Martin na své motorce předvádí. Chybět nebude ani další stuntrider Vlastimil Maška nebo mladičký Richard Mošna. Ten si pro změnu ve stuntridingu střihne vystoupení na čtyřkolce, se kterou dovede famózní kousky, při kterých tuhne krev v žilách.

Další z velkých osobností motosportu, která v polovině dubna zavítá do Plzně, je Mirek Lisý. Muž, který se proslavil nejen ziskem několika titulů republiky v trialu, ale úspěchy slavil i v motocrossu. Známý je mimo jiné dramatickými skoky s motorkou do dálky. V roce 2004 překonal dokonce svůj vlastní český rekord v přeskoku 20 ležících lidí bez odrazového můstku. Krom jiného je ale také autorem nejspolehlivější metodiky jízdy na motorce a autor speciálního protipadacího rámu.

Roadshow Harley Davidson!
Novinka, která nadchne všechny milovníky americké klasiky…
Motoshow 2016 přinese i jednu skutečně lahůdkovou novinku. V rámci akce se před nákupním centrem objeví obří kamion Harley Davidson Demo Truck, který dopraví do Plzně celkem 25 nových motocyklů Harley Davidson. „Jde o program bezpečných testovacích jízd, které jsou zdarma. Návštěvníci budou mít k dispozici většinu motocyklů ze současné produkce Harley Davidson. Podmínkou je samozřejmě řidičák na velkou motorku. Jinak ovšem nemusí mít zájemci vůbec nic. Vše jim poskytneme. To znamená nejen samotný motocykl, ale také špičkové oblečení a vybavení,“ přibližuje Jiří Kolář, vedoucí prodeje Harley Davidson Plzeň.
Na jízdy se mohou zájemci registrovat předem. Veškeré podrobnosti najdou na www.harley-davidson-plzen.cz. „Samozřejmě nikoho, kdo se objeví až na místě a bude chtít nabídku využít, nevyženeme. Je ale určitě lepší si jízdu rezervovat předem. Očekává se velký zájem,“ vysvětluje Jiří Kolář.

Zkrátka nepřijdou ale ani ti, kteří řidičský průkaz na velkou motorku nemají. Na místě bude také motocykl Harley Davidson na pevné konstrukci. Nepůjde ovšem jen o zapózování pro fotky. „Motocykl je možné nastartovat, zájemci si mohou vyzkoušet řazení, a tak podobně. Navíc to není určené jen pro dospělé. Vyzkoušet si to mohou i děti zhruba od deseti let,“ dodává Jiří Kolář. Chybět nebudou ani nejrůznější novinky, oblečení a doplňky z produkce Harley Davidson.

Objekt bývalého hobbymarketu po letech ožije!
Další z novinek letošní Motoshow je alespoň přechodné znovuotevření bývalého hobbymarketu na Borských polích. Už v pátek 15. dubna a také v sobotu 16. dubna bude v areálu někdejšího rozlehlého obchodu probíhat výstava užitkových vozů. K vidění budou dodávky, tahače, nákladní vozy, nástavby, karavany, obytné vozy a podobně. Výstava tak bude ideální příležitostí pro firmy a podnikatele, kde si budou moct na jednom místě vybrat šikovného pomocníka z celé plejády vozů.

Vybere si každý!
Doprovodný program nabídne ukázky záchranářů i módní přehlídky
Motoshow je tradiční akcí, která sice na první pohled láká především pánskou část publika, nicméně akce bude i v letošním roce určená pro celé rodiny. Organizátoři opět pamatovali také na dámy. „Připravené budou módní přehlídky butiků Nákupního centra Borská pole. Dámy a slečny a nejen ony se budou moct nechat inspirovat novými trendy pro sezónu jaro – léto 2016,“ říká manažer nákupního centra Jan Lisý.

Už od dopoledne budou mít navíc návštěvníci k dispozici řadu atrakcí v podobě motokár, trenažérů a chybět nebudou ani vysloveně dětské atrakce.
Součástí programu bude představení složek Integrovaného záchranného systému. Hasiči Plzeňského kraje předvedou zásah u nehody s ukázkou vyprošťování zaklíněných osob v havarovaném vozidle. Divákům se v plné parádě předvede i Zdravotnická záchranná služba. Chybět nebude ani ukázka činnosti Městské policie Plzeň.

Předvojem Motoshow bude několikadenní autosalon přímo v pasáži Nákupního centra Borská pole
Už od 11. dubna se bude nový ročník Motoshow návštěvníkům nákupního centra ohlašovat početně obsazeným autosalonem. „V pasáži Nákupního centra Borská pole budou vystaveny nové modely aut všech předních plzeňských autosalonů. Vozy budou k vidění i během samotné Motoshow,“ dodává Jan Lisý.

Program:

16. 4.    10:00    Zahájení doprovodného programu – motokáry, trenažéry, autosalon, výstava užitkových vozů
              12:00    Zahájení hlavního programu
              12:10    Freestyle motokros – Petr Kuchař, Matěj Česák (také od 14:45 a 16:30 hod.)
              12:30    Módní show (také od 14:30 a 15:40 hod.)
              12:45    Stuntriding čtyřkolka – Richard Mošna (také od 15:55 hod.)
              13:00    Městská policie – ukázka zásahu
              13:15    Trial – Mirek Lisý (také od 15:15 hod.)
              13:35    Soutěž (také od 15:35 hod.)
              13:40    Stuntriding – Vlastimil Maška
              13:55    Harley Davidson show
              14:05    HZS ukázka zásahu při autonehodě
              15:05    Stuntriding – Vlastimil Maška
              16:10    Stuntriding – Martin Krátký

↑ zpět na začátek článku ↑

Motoshow 2016

Sledujte nás

na sociálních sítích:

Ikona Facebook  

Kontaktujte nás

PROPAGANDA s. r. o.
Záběhlická 3254 / 51
106 00 Praha 10 – Záběhlice

více kontaktních údajů