Na cestách s Ivanem Jáchimem

Plzeň Plzeň
e-mail: telefon:
web:

„Kašperské Hory miluji nejen kvůli výletům, ale i kvůli kultuře.“

Jako dítě jsem s rodiči jezdil na chatičku na Hracholuskách. Vybavuje se mi koupání v přehradě, houbaření, sbírání dříví do kamen, otravné trhání borůvek a malin – jako děti jsme v té době spoustu věcí nedocenili. Ale největším zážitkem v tehdy zadrátované republice byly občasné cesty k moři do spřátelených socialistických zemí – opravdu v raném dětství Jugoslávie a Rumunsko vlakem, později větrné pláže a ledové moře ve Warnemünde ve východním Německu. A k tomu mnohahodinové čekání na hranicích, vyplňování všelijakých dokumentů, týkajících se toho, co s sebou vezeme, při cestě zpět pašování oříšků a povlečení – na to se nedá nikdy zapomenout.

Kromě cest do světa, který se nám už přes třicet let otevírá, se ale rád vracím i na místa velmi blízká. V našem kraji to jednoznačně jsou Kašperské Hory s krásným náměstím. Pohledy na tohle malebné městečko, ať už z výstupu na hrad Kašperk, nebo ze Šibeničního vrchu, jsou nezapomenutelné. Kašperské Hory ovšem miluji nejen kvůli výletům, ale i kvůli kultuře. Na Kašperku každoročně v létě hostuje Jakub Špalek s Divadelním spolkem Kašpar. I gastronomie je v Kašperských Horách výborná. Při poslední procházce mne tedy znepokojilo, jak se tam hodně staví apartmánové domy, ale snad se to městu podaří uřídit.

Inspiraci pro cestování obecně hledám u kamarádů a známých. A tak mám dlouhý seznam míst, která bych chtěl vidět na vlastní oči. Jsou jak u nás, tak v zahraničí. Ale vím, že se to za jeden lidský život nedá stihnout.

Letos se chystáme do Španělska – to je naše oblíbená destinace. Rád bych do kláštera Montserrat kousek nad Barcelonou. Doufám, že se nám to podaří v době, kdy tam nebudou davy lidí – ty hory okolo i sám klášter jsou kouzelné.

 

Ivan Jáchim,

jednatel MĚŠŤANSKÁ BESEDA PLZEŇ s.r.o.

↑ zpět na začátek článku ↑

Na cestách s Ivanem Jáchimem

Sledujte nás

na sociálních sítích:

Ikona Facebook  

Kontaktujte nás

PROPAGANDA s. r. o.
Záběhlická 3254 / 51
106 00 Praha 10 – Záběhlice

více kontaktních údajů