Na cestách s Josefem Bernardem

Plzeň Plzeň
e-mail: telefon:
web:

„Každá dovolená pro mne představuje nezapomenutelnou vzpomínku, nejraději vyrážíme na hory, feraty, kola.“

Vzpomínky na dovolenou z dětství pro mne představují vůni lesa, spacáku, stanu, ohniště… Pod stan jsme jezdili každé léto, nejčastější destinace byl Antýgl na Šumavě. Bylo nás s rodiči celkem pět, tři kluci a já byl nejmladší z bratrů. Měli jsme trabanta, a abychom do něj vše napěchovali, táta koupil ohromný vak na stříšku. Vůni bakelitu jsem nesnášel a pravidelně jsem co dvě hodiny obracel žaludek. Útrpná cesta ale stála za to, bylo to vykoupeno zážitky, na které nikdy nezapomenu.

Láska k cestování mi zůstala dodnes, a i v dospělosti vyhledávám hlavně pobyty v přírodě. Každá dovolená pro mne představuje nezapomenutelnou vzpomínku, nejraději vyrážíme na hory, feraty, kola. A je nám jedno, jestli jsou to Alpy, Dolomity či Šumava. Nám je na horách prostě dobře.

A pokud bych měl pozvat čtenáře do Plzeňského kraje, tak rozhodně volím Volfštejn a tajemnou Vlčí horu. Ne nadarmo zde sedával J. W. Goethe se svou milou. Tato krajina kousek od Černošína je rájem trampů a turistů zaslouženě. Vlakem se dostanete třeba do Svojšína, a pak couráte kolem Mže. Paráda.

Plánování dovolené svěřuji do péče své manželky, která je skvělá plánařka. A kam bych se nejraději ještě ve svém životě někdy podíval? Jednoznačně do Himálají. Ale obávám se, že to nám asi už nevyjde...


Josef Bernard, náměstek hejtmana Plzeňského kraje pro oblast životního prostředí a zemědělství

 

Na cestách s Josefem Bernardem

Sledujte nás

na sociálních sítích:

Ikona Facebook  

Kontaktujte nás

PROPAGANDA s. r. o.
Záběhlická 3254 / 51
106 00 Praha 10 – Záběhlice

více kontaktních údajů