Na cestách s Liborem Pickou

Plzeň Plzeň
e-mail: telefon:
web:

V dětství jsem vrcholově sportoval, takže moje vzpomínky na cestování jsou spojené spíše se sportem. Tedy cestováním za sportem. Věnoval jsem se plavání a díky tomu jsem navštívil Francii, Rakousko, Belgii, Německo, kde jsem ale většinou stihl poznat pouze ten bazén s kachlíky (smích). A podobně to mají i moje děti, které také znají z cest pouze ty bazény, protože plavání se věnují jako kdysi já. Co je ale mou srdeční záležitostí, to je Vranovská přehrada. Tam jsem vyrostl a je to moje oblíbené místo.

„Kam bych pozval čtenáře v Plzeňském kraji? Rozhodně doporučuji Český les a vrchol Čerchov.“

I v současné době si rád najdu čas na cestování spojené s odpočinkem a poznáváním. A kam bych pozval čtenáře v Plzeňském kraji? Rozhodně doporučuji Český les a vrchol Čerchov. Je to překrásné místo, kam se dá dojet autobusem, na kole, a hlavně i dojít pěšky. Celé místo kolem Čerchova je překrásné z české i německé strany. Určitě za návštěvu stojí města Domažlice a Klatovy, významná centra našeho kraje. A rozhodně za návštěvu stojí Jízdárna Světce na Tachovsku, dílo, které patří ke skvostům naší architektury. Připomínat Šumavu a její krásy je asi zbytečné, ale rozhodně na ni nelze zapomenout při návštěvě Plzeňského kraje.
Co se týká dovolené a cestování po světě, mám rád Slovinsko, tamější hory. Dá se tam jet na kolech, i voda na raftech. Pro mě je cyklisticky hodně zajímavá Korsika. A velmi rozličná je Francie, protože jak historicky, tak gastronomicky má co nabídnout. A objevovat její krásy je nejlepší samozřejmě s plným žaludkem. Kam bych se chtěl podívat? Mám takový cestovatelský sen – severní pól. Zda se mi splní, ukáže čas.

Plánování dovolené je u nás doma jednoduché. Před pár lety jsme pořídili karavan, a tak jednoduše vezmeme karavan a vyrazíme alespoň po Česku tam, kam se nám zrovna zachce. Musíme pouze sladit termínově mou práci s tou manželčinou. A jelikož je žena učitelka, máme na to celé prázdniny.

Libor Picka, člen Rady Plzeňského kraje pro oblast kultury, památkové péče a cestovního ruchu

 

↑ zpět na začátek článku ↑

Na cestách s Liborem Pickou

Sledujte nás

na sociálních sítích:

Ikona Facebook  

Kontaktujte nás

PROPAGANDA s. r. o.
Záběhlická 3254 / 51
106 00 Praha 10 – Záběhlice

více kontaktních údajů