Na cestách s Martinem Záhořem

Plzeň Plzeň
e-mail: telefon:
web:

Na dětství vzpomínám velmi rád. Prázdniny i další volné dny jsme zaplnili poznáváním. S rodiči jsme hodně cestovali především po České republice. Navštěvovali jsme nejčastěji hrady a zámky, k tomu mě vedli od dětství. A také mě směrovali ke všemu, co souvisí s přírodou. To mi zůstalo, dodnes mám rád vše spojené s přírodou. Moc jsem nejezdil třeba na pionýrské tábory, to mě nějak netáhlo. Poznávání historie a přírodních zajímavostí, to je moje hobby i dnes a tím se také zabývám ve svém volnu. V rámci možností, samozřejmě s ohledem na rodinu (smích).

„Není lepší výlet do přírody než s fotoaparátem.“

S mou láskou k přírodě souvisí i místa, kam bych pozval čtenáře v Plzeňském kraji. Je to asi trochu klišé, ale určitě Šumava, Černé jezero. Překrásná příroda, kterou si musíme zachovat. Je to přece náš klenot. Potom Český les, méně populární lokalita, která je zajímavá sama o sobě. Ale o to více zajímavá, o co je méně plná turistů. A za sebe mohu konstatovat, že není lepší výlet do přírody než s fotoaparátem. To je moje vášeň. Proto najdete v mém cestovatelském albu spíše zvířata a rostliny, které se mi podaří zachytit po dlouhém čekání na záběry. Je to můj relax. Velmi rád jezdím třeba na Konstantinolázeňsko. Vnímám tam ten klid, vím, kde budou ledňáčci, skorci. Kde může být zvěř. Je to pro mě spojení odpočinku s krásou nerušené přírody.

Mimo přírodní krásy naší vlasti mám velmi rád Chorvatsko. Jezdíme tam každoročně s rodinou. Obyčejný odpočinek u moře, žádná zvláštní exotika a cestování přes oceán. Jinak rodinné dovolené většinou nechávám na manželce. Já mám jednoduché kritérium na výběr dovolené. Hlavně chci být s rodinou, a pokud je to trochu možné s ohledem na mou práci, volím variantu bez telefonu. Je potřeba odpočinout si a strávit čas s těmi, na které za běžného režimu mám méně času. Mám ale jeden cestovatelský sen. Tím je procestovat Východní Sibiř. V současné době je ale opravdu málo času, proto si svůj sen schovávám na vhodnější čas. Zatím fotografuji kolem sebe to, co je krásné a co by mělo být zachyceno objektivem. Takové vzpomínky už mi nikdo nevezme.

Martin Záhoř, náměstek hejtmana Plzeňského kraje pro oblast sociálních věcí

↑ zpět na začátek článku ↑

Na cestách s Martinem Záhořem

Sledujte nás

na sociálních sítích:

Ikona Facebook  

Kontaktujte nás

PROPAGANDA s. r. o.
Záběhlická 3254 / 51
106 00 Praha 10 – Záběhlice

více kontaktních údajů