Na cestách s Pavlem Haisem

Plzeň Plzeň
e-mail: telefon:
web:

Z dětství si hodně vybavuji naše rodinné „rekreace“ na Lipně. Jak už to tenkrát bývalo, pobývali jsme v podnikové chatě firmy ze Sušice. Na to vzpomínám velmi rád. Chytali jsme do sítí malé rybičky, štiky, prostě fajn vzpomínky na takové dovolené. Také jsme hodně jezdili do Luhačovic a samozřejmě na dovolené pod stanem. Co jsem si ale opravdu hodně užíval, byly skautské tábory. S vedoucím jsme jezdili třeba na Sázavu. Tyhle tábory měly opravdu své kouzlo, takový náboj. Kolektiv dvaceti, třiceti lidí, kteří spolu hráli spoustu her. Hodně jsme jezdili po farách. Představte si, že jsem tehdy chodil současně na náboženství i do skauta. Mám vzpomínky, které by z dětství měl mít asi každý.

Co se týká Plzeňského kraje, nejraději chodím Šumavou. Mám rád chození a přírodu. Oboje mě nesmírně uklidňuje. Neznám lepší relax. I proto hodně přebývám v Kašperských Horách, odkud to mám minutu do přírody. Na tomto místě bych proto rád pozval návštěvníky kraje na naše unikátní Trojhradí – Kašperk, Velhartice a Rabí. Já to mám blízko, ale mnozí tyto památky tak dobře neznají, takže doporučuji víkendový výlet na Trojhradí. V bráně Šumavy opravdu máme co nabídnout.

„Všem doporučuji víkendový výlet na Trojhradí. V bráně Šumavy opravdu máme co nabídnout.“

Mimo Plzeňský kraj mám rád České Švýcarsko – nádherná příroda, příjemné chození a relax v tichu. Moc rád si zajedu i na Moravu a asi je jasné, že moravské sklípky v našem programu nemohou chybět. Přiznám se, že mimo Českou republiku jezdím až v posledních letech. V tomto směru mám co dohánět. Líbilo se mi v Rumunsku a letos v únoru jsem se podíval do Dominikánské republiky. Cílů, které bych rád navštívil, je opravdu hodně, ale většinou to začíná i končí otázkou – s kým pojedu. Jen se správným parťákem dovolená dostává patřičný náboj. Vlastně je mi jedno kam, pro mě je nejvíc důležité, s kým jedu, s kým budu trávit čas.

Inspirací pro výběr dovolené je pro mě internet, recenze a doporučení přátel. Ve výběru rodinné dovolené má hlavní slovo manželka (smích). A samozřejmě vybíráme místa vhodná pro děti, aby to naplnilo i jejich dětská očekávání. Ale nevyhledáváme přímo turisticky známé a oblíbené lokality. Snažíme se objevovat vždy něco neokoukaného.

Letos už dovolená proběhla právě ve zmíněné Dominikánské republice, ale rodinnou dovolenou za teplem a mořem v současné době teprve vybíráme. Konkrétní cíl zatím nemáme. A to je vlastně stejné i na cestování, které podnikám s partou přátel. Prostě uvidíme, kam nás vítr zavane.

Pavel Hais, náměstek hejtmana Plzeňského kraje pro oblast zdravotnictví

↑ zpět na začátek článku ↑

Na cestách s Pavlem Haisem

Sledujte nás

na sociálních sítích:

Ikona Facebook  

Kontaktujte nás

PROPAGANDA s. r. o.
Záběhlická 3254 / 51
106 00 Praha 10 – Záběhlice

více kontaktních údajů