Na cestách s Romanem Zarzyckým

Plzeň Plzeň
e-mail: telefon:
web:

Z dob dětství mám tradiční a možná obyčejné vzpomínky, byly to dětské letní tábory. Můj tábor byl v malém městečku na Moravě, v blízkosti tehdejší ruské vojenské základny, trávil jsem tam čas rád. Nezapomenu třeba na koupání v řece, nebo jak jsem lezl za děvčaty na marodku, protože tam odsud neměly kam utéct (smích).
Pak mám hezkou vzpomínku na maďarský Balaton a Východoněmeckou Rujánu. Tedy dvě lokace, kam se mohlo cestovat na zahraniční dovolenou bez výjezdní doložky. I své děti posílám na tábory, protože to chvilkové vypnutí od běžného života, od mobilních telefonů, televize a třeba posezení u táboráku s přáteli – to dnes mezi lidmi chybí. Možná to zní jako klišé, ale já na to mám hezké vzpomínky.

A kam bych pozval čtenáře na své oblíbené místo v Plzeňském kraji? V současné době mám rád dvě místa. První je samozřejmě Železnorudsko, ať už je to jedno z jezer nebo některý z vrcholků Šumavy, kam velmi rád jezdím třeba na lyže s malou. Bohužel tam netrávím už tolik času. Co na těchto místech nemám rád, je cesta tam. Je velmi členitá a klikatá (smích).

„V Plzeňském kraji mám rád Železnorudsko a s dětmi milujeme plzeňskou Zoo.“

Druhým místem, které mám rád a které milují i moje děti, je plzeňská Zoo. I když by se mohlo zdát, že o ní mluvím, protože je v mojí gesci jako člena městské rady, není to tak. Je to atraktivní místo, které je jednou z nejhezčích Zoo u nás. Naše děti milují krmení tučňáků a žiraf. Mladší dcera objevila netopýry a kulany a vrací se tam za nimi. Zoo má skvělou sekci Noční svět a Motýlí pavilon, bude tam nová voliéra pro plameňáky a máme nový výběh pro berberské lvy. Ty mám velmi rád, je to překrásné zvíře. I proto jsem hrdým kmotrem několika lvů právě v naší Zoo.

Pokud mám zmínit nějaká oblíbená místa, která mě zaujala mimo Českou republiku, je to Gibraltar, různé španělské ostrovy. V době, kdy jsem ještě nebyl v politice, jsem hodně cestoval. Teď na to čas příliš nemám. Míst, která jsou něčím unikátní, je mnoho. Jako bývalý ředitel plzeňského hokeje jsem třeba absolvoval s hráči Evropskou ligu – cestu Švédsko, Finsko, které mají mimořádně původní přírodu. Co mě letos ale hodně překvapilo, bylo premiérově Toskánsko. S rodinou jsme se totiž rozhodli vyrazit neplánovaně autem do Itálie. Chtěli jsme se vyhnout klimatizovaným letům a potížím aktuálně s tímto cestováním spojeným. Bylo to tedy spontánní rozhodnutí vyjet klasicky na jezero Lago di Garda. Na místě jsme se rozhodli protáhnout cestu do Toskánska, které je velmi hezkou, cenově přívětivou destinací, a tak trochu jinou Itálií. Opravdu jsem byl překvapen a dá se říci i okouzlen odlišností této části země. Pro mě to byla vůbec první dovolená, která nebyla naplánovaná od A do Z, řídili jsme se náladou a pocitem. Dovolená ze dne na den, nabitá zážitky a přítomností blízkých. A zbytek prázdnin, po práci, jsem trávil krátkými výlety na kole i pěšky, v nejbližším okolí Plzně, s ženou a dcerami. I to je pro mě celkem nově objevený relax, který všem doporučuji.

Roman Zarzycký, náměstek hejtmana Plzeňského kraje pro oblast ekonomiky, investic a majetku

 

↑ zpět na začátek článku ↑

Na cestách s Romanem Zarzyckým

Sledujte nás

na sociálních sítích:

Ikona Facebook  

Kontaktujte nás

PROPAGANDA s. r. o.
Záběhlická 3254 / 51
106 00 Praha 10 – Záběhlice

více kontaktních údajů