Na co láká Měšťanská beseda v příštím roce?

Měšťanská beseda Kopeckého sady 13, Plzeň
e-mail: info@mestanskabeseda.cz telefon: +420 702 218 137
web: https://mestanskabeseda.cz/

Leden v Kině Beseda: Nakoukneme do klanu Gucci, Matrixu i soukromí Karla Gotta
Nový filmový rok Kino Beseda zahájí erotickým dramatem legendárního Paula Verhoevena Benedetta (10. 1.), které vás zavede do toskánského kláštera 17. století. Schopnost konat zázraky vynese charismatické Benedettě výsadní postavení, její slabost pro mladou Bartolomeu věci ale pořádně zkomplikuje. Těšit se můžete i na novinku španělského velikána Pedra Almodóvara. Jeho Paralelní matky jsou na programu 12. ledna a samozřejmě nebude chybět ani Penélope Cruz.
Koncem ledna můžete nahlédnout pod pokličku Klanu Gucci (19. 1.), ale i do soukromí Karla Gotta v dokumentu Karel (27. 1.). A rozhodně si nenechte ujít ani pokračování legendárního Matrixu – Neo a Trinity se vrátí do Matrixu 24. ledna v novince The Matrix Resurrections.


07/03  /  19:00
Jak jsem vyhrál válku
Ve zcela novém obsazení uvidíte příběh vojáka Ernesta Goodbodyho, který se svérázně potýká s mašinérií armády. Svým naivním a důkladně poctivým přístupem ke všemu a všem uvádí v šílenství ty, kteří v rozkazech a drilu nalezli smysl svého života.

16/03  /  19:00
Žili, byli bratři tři
Marek, Kryštof a David Ebenovi v polovině března dorazí do Měšťanské besedy, aby tu zahráli průřez svou tvorbou od prvního alba Malé písně do tmy (1984) až po poslední Čas holin (2014).

27/03  /  19:00
Humor made by Izer
Na konci března se opět můžete setkat s jedinečným a nezaměnitelným humorem Zdeňka Izera. Jako vždy přijdou na řadu oblíbené zábavné scénky, parodie, mnoho skvělých vtipů a imitování celé řady populárních českých i zahraničních zpěváků a zpěvaček. Těšit se můžete na videoprojekce a nejrůznější zábavné kostýmy a převleky.

08/04  /  19:00
Kaktusový květ Lukáše Vaculíka
Zubař Julian je velkým ctitelem ženské krásy. Ženám tvrdí, že je ženatý a má tři děti. Aktuálně randí s Toni, která si ho chce vzít. Julian není proti, ale Toni trvá na tom, že se musí sejít s jeho zatím platnou manželkou. Jenže, kde vzít manželku, když zubař žádnou nemá?

11/04  /  19:00
Dvouhodinovka usměvavé pohody
Společný koncert skupin Hop Trop a Samson a jeho parta. Každá zvlášť, ale i spolu. Vzpomínka na spisovatele Zdeňka Šmída, a to jak fyzická, tak hudební. Zazní písničky z alba Proč bychom se netopili, které Zdeněk Šmíd otextoval.

02/05  /  19:00
Smigmator s big bandem

Swingový zpěvák Jan Smigmator vyráží v doprovodu svého vlastního big bandu na turné k albu Murphyho zákon. Třináct špičkových jazzmanů hraje repertoár vycházející ze swingových tradic, hitů Franka Sinatry a odkazu legendárních big bandů. To vše s velmi současným pohledem na věc, mladistvou energií, dravostí a nádechem pop music. Hlavním pilířem koncertní show jsou písně z alba Murphyho zákon, které by se daly klidně označit jako swing 21. století.

09/05  /  19:00
Oblíbená písničkářka opět v Plzni
Radůza se vrací do Měšťanské besedy. V květnu u nás představí se svou kapelou průřez dosavadní tvorbou. Zazní písničky z posledního alba i z předchozích desek.

15/05  /  19:30
Veselé Velikonoce přeje Hofmann
Kultovní francouzská komedie, kterou proslavilo zejména její filmové zpracování s Jeanem-Paulem Belmondem. V roli nenapravitelného sukničkáře Stéphana se v Měšťanské besedě představí Martin Hofmann. Když ho manželka Sophie jednou přistihne ve společnosti půvabné dívky, Stéphan ji bez váhání představí jako svou dceru. V té chvíli se začne zamotávat do vlastních lží a čelí nečekaným překvapením.

22/05  /  19:00
Koženou doprovodí Havelka s Melody Makers
Magdalena Kožená nás už dlouho překvapuje a okouzluje originálními projekty, v nichž elegantně a s dechberoucí virtuozitou putuje všemi historickými epochami klasické hudby.
Světoznámá mezzosopranistka Magdalena Kožená na chvíli opouští svět klasické hudby a koketuje s múzami lehkými. Pro svůj výlet do světa klasického amerického muzikálu zvolila autora vskutku oduševnělého a nesmírně vtipného – Cole Portera. Jeho proslulé, jazzem inspirované hity zazpívá za doprovodu Ondřeje Havelky a jeho Melody Makers.


od 28/08
Obludárium
Na přelomu srpna a září 2022 se zahrada Měšťanské besedy promění v Obludárium. Obnovená premiéra legendární varietní show Divadla bratří Formanů připomene časy potulných komediantů, kočovných cirkusů, němých grotesek a zmizelou atmosféru nočních šantánů a kabaretů.

„Zahrada plná oblud: Legendární show bratří Formanů vás ohromí za Besedou.“

Obludárium je postavené na volném sledu rozmanitých čísel, výtvarně a herecky působivých okamžiků a drobných příběhů, spojených jednotným tématem, kabaretní atmosférou a netradičním prostorem. Uvidíte siláka, který vládne oslnivým hlasem, vousatou zpěvačku, mořskou pannu, krasojezdkyni či tři české velké hlavy – to vše za doprovodu kapely.
Obludárium vyjadřuje touhu inspirovat se vším, co může na jevišti čelit bulváru dnešní doby – někdy jde jen o obraz, náladu nebo emoci, jindy se rozvine křehký příběh. Nechybí humor ani zábava hrubšího zrna, za vším však stojí úžas nad věcmi vymykajícími se našemu chápání a vzrušujícími naši mysl svou tajemností.
Představení vzniklé v roce 2007 získalo Cenu Alfréda Radoka a současně vyhrálo anketu Divadelních novin o Inscenaci roku. Ve své době s úspěchem procestovalo téměř celou Evropu.


↑ zpět na začátek článku ↑

Na co láká Měšťanská beseda v příštím roce?

Sledujte nás

na sociálních sítích:

Ikona Facebook  

Kontaktujte nás

PROPAGANDA s. r. o.
Záběhlická 3254 / 51
106 00 Praha 10 – Záběhlice

více kontaktních údajů