Na plese Plzeňského kraje zazáří Helena Vondráčková

Parkhotel U Borského parku 31, Plzeň
e-mail: hotel@parkhotel-czech.eu telefon: +420 608 111 702
web: http://www.parkhotel-czech.eu/

Plesová sezona je v plném proudu a ani letos nebude chybět tradiční reprezentační ples Plzeňského kraje. Uskuteční se v pátek 1. března v Parkhotelu v Plzni. Vstupenky zakoupíte již nyní na www.GoOut.net za cenu od 450 korun.

Velkou společenskou událost ozdobí svým vystoupením Helena Vondráčková, kterou doprovodí kapela Charlie Band. Atmosféru první republiky, v níž se bude ples odehrávat, dokreslí také červený koberec, taneční vystoupení, stepařská show či hudba v podání kapely Blue Caravan. Salónek Emporio se promění v kavárnu s voňavou kávou a výtečnými zákusky.

Večer bude moderovat sám hejtman Plzeňského kraje Rudolf Špoták. Ten také návštěvníky plesu osobně přivítá před vstupem do sálu a nabídne příchozím sklenku kvalitního sektu. Jde o milou tradici, kterou Plzeňský kraj drží již několik let. Hostesky budou oblečeny ve stylu první republiky, zrovna tak bude laděna i výzdoba. Před vstup do hlavního sálu se vrátí oblíbený fotokoutek, který pro letošní rok nabídne i jednu novinku.

„Zavítejte na 19. reprezentační ples Plzeňského kraje a zažijte večer plný stylové zábavy!“

Vrchol večera: Helena Vondráčková
Vrcholem krajského plesu bude vystoupení Heleny Vondráčkové, jejíž hvězda září na hudebním nebi už více než půl století. Její kariéru odstartovalo vítězství v soutěži Hledáme nové zpěváky, kde teprve sedmnáctiletá dívčina ohromila porotu svým podáním písní George Gershwina Summertime a The Man I Love. Na jaře tomu bude rovných šedesát let. O pár týdnů později se k posluchačům dostal její první hit, Červená řeka. Od té doby natočila stovky písní a objevila se v řadě filmů či televizních projektů. Nejznámější z nich je určitě pohádka Šíleně smutná princezna, kde hrála s Václavem Neckářem.

Nalaďte se na první republiku
V období první Československé republiky, které trvalo od roku 1918 do roku 1938, se v oblasti módy, atmosféry, hudby a tance odehrávaly fascinující proměny. Byla to doba, kdy mladá republika hledala svou identitu a obracela se od tradic monarchie směrem k modernějšímu a kosmopolitnějšímu životnímu stylu.
Ženy začaly opouštět tradiční šaty a korzety ve prospěch volnějších a pohodlnějších oděvů, které zrcadlily emancipační hnutí. Do jejich šatníků pronikaly kalhoty nebo čím dál kratší šaty s odvážně odhalenými rameny. Módní návrháři se inspirovali uměním a architekturou, což vedlo k vzniku unikátních a progresivních designů.

Atmosféra ve městech byla ovlivněná kulturní rozmanitostí a politickými změnami. Večerní společenské události a taneční večírky se staly nedílnou součástí života, stejně jako nové hudební žánry, jazz a swing. Těm podléhali hlavně mladí lidé, zatímco ti starší se nad nimi (jak už to starší generace dělávají) pohoršovali jak soukromě, tak i na stránkách novin.

Nalaďte se tedy na noblesu a eleganci kombinovanou se živočišnou radostí, kterou symbolizoval třeba charleston a rozpustilé šaty s dlouhými třásněmi.

↑ zpět na začátek článku ↑

Na plese Plzeňského kraje zazáří Helena Vondráčková

Sledujte nás

na sociálních sítích:

Ikona Facebook  

Kontaktujte nás

PROPAGANDA s. r. o.
Záběhlická 3254 / 51
106 00 Praha 10 – Záběhlice

více kontaktních údajů