Názor Jana Šmuclera

Plzeň Plzeň
e-mail: telefon:
web:

Jako dítě jsem neměl rád plíčky na smetaně ve školní jídelně. Můj vztah k jídlu ale hodnotím jako rozhodně kladný. Rád vařím, ale také rád poznávám nová jídla. Naposledy jsem znovu objevil sekanou svíčkovou. Když jsme jeli letos na vodu, tak jsme si právě tohle jídlo uvařili. Nevěřili byste, jak je to skvělý. V podstatě je to klasická omáčka ke svíčkové, ale jako maso je tam kvalitní sekaná. Zavzpomínal jsem tak na mladá léta a připomněl si, že to chutná fakt dobře.

Také mám rád středomořskou kuchyni a vyhledávám i ostřejší jídla. Nicméně, když cestuji, tak v dané zemi vyzkouším rád cokoliv z místních specialit. Nebojím se ničeho a s jídlem rád experimentuji. Nikdy nezapomenu na kuřecí pařátky, které jsem ochutnal na mých cestách po Číně. Chtěl jsem vyzkoušet jen jeden kousek a zdvihnutým palcem jsem ukazoval prodavači, že to chci ochutnat a že chci jen jeden kousek. Ten ale nechápal a pořád mi podával plnou mísu. Až za chvíli mi došlo, že jsem palcem ukazoval, že to je dobré. To, že chci jeden kus bylo potřeba ukázat zdviženým ukazováčkem😊.
Velmi rád vařím, a dokonce jsem absolvoval kurzy vaření pod vedením Romana Vaňka, což mě hodně bavilo. Menu vždy přizpůsobuji ročním období. Jednak s ohledem na suroviny, které jsou k dostání, ale také v souvislosti s počasím. V létě upřednostňuji lehčí jídla a středomořskou kuchyni, v zimě něco hutnějšího a typicky staročeského.
Do restaurací moc nechodím, když už vyrazím, tak je to s návštěvou nebo na pracovní oběd a podle toho, s kým jdu, tak vybíráme restauraci. Nemám žádného favorita. Rád ale vařím doma. Mojí specialitou jsou krevety, ty dělám na několik způsobů a vždycky sklidí úspěch.
Naopak do kaváren nechodím vůbec. Kávu mám ale rád, piju ji hlavně v práci při jednáních a schůzkách. Dokonce jsem si pořídil několik knížek o kávě, abych se o ní víc dozvěděl.

Jan Šmucler, majitel autosalonu

 

↑ zpět na začátek článku ↑

Názor Jana Šmuclera

Sledujte nás

na sociálních sítích:

Ikona Facebook  

Kontaktujte nás

PROPAGANDA s. r. o.
Záběhlická 3254 / 51
106 00 Praha 10 – Záběhlice

více kontaktních údajů