Názor Milana Broučka

Plzeň Plzeň
e-mail: telefon:
web:

Když si vzpomenu na dětství, hned mi v mysli naskočí vzpomínka na rajskou omáčku, kterou dělávala moje babička. Ta byla nejlepší – opravdu „rajská“. Když najdu čas a vařím ji, snažím se přiblížit právě té chuti, jakou znám z dětství. Ta vzpomínka je pro mě inspirací dodnes.

Můj vztah k jídlu je i dnes velmi kladný. Mám jídlo rád a také na to vypadám😊. Ale nesním tolik, kolik by se mohlo zdát. A jaká kuchyně je mi blízká? Chuťově velmi zajímavá je pro mě asijská, mou velkou favoritkou je především ta thajská a japonská.

Do restaurací chodím rád, a jak jsem zmínil, upřednostňuji ty asijské, výborný je Nguyen fast food na Americké nebo Zeke sushi ve Smetanových sadech. A nejčastěji navštěvuji místa, kde si mohu pochutnat na polévce Pho.
Se svou kapelou jezdím hrát do Zámecké fořtovny Pauline Metternich, tam vaří fantastický kuchař pan Malina, který léta pracoval v michelinské restauraci v Německu. Vřele doporučuji! Také rád vzpomínám na některé zájezdy s Plzeňskou filharmonií, kde o nás bylo po gurmánské stránce postaráno na výbornou.

Ale všeho moc škodí a všeho se člověk přejí. Ze začátku, když jsme hráli na různých banketech či rautech, byl člověk nadšený – šunčička, rohlíček, řízeček… jé a támhle ještě dezert! Dnes, když máme zájezd s filharmonií, mi k snídani bohatě stačí houska s čerstvým sýrem a plátkem lososa.

Službu v kuchyni máme s manželkou rozdělenou velmi spravedlivě, manželka vaří častěji 😊. Když vařím já, jsou to většinou „rychlovky“, například směs se zeleninou nebo mexickou tortillu. A pokud si chci ale opravdu zakuchařit, věnovat tomu delší čas, rád udělám guláš, svíčkovou, ptáčky… zkrátka českou klasiku.

Milan Brouček, letitý houslista Plzeňské filharmonie a primáš Cimbálové muziky Milana Broučka

 

↑ zpět na začátek článku ↑

Názor Milana Broučka

Sledujte nás

na sociálních sítích:

Ikona Facebook  

Kontaktujte nás

PROPAGANDA s. r. o.
Záběhlická 3254 / 51
106 00 Praha 10 – Záběhlice

více kontaktních údajů