Názor Pavla Kikinčuka

Plzeň Plzeň
e-mail: telefon:
web:

Já jsem měl vždycky rád vinné klobásy s bramborovou kaší, a to mi vydrželo dodnes. Moje maminka kupovala vynikající vinné klobásy v řeznictví v Hradci Králové, kde jsem vyrůstal. A je pravda, že není řezník jako řezník, a i v té chuti vinných klobás je veliký rozdíl. A pak si ještě vzpomínám, že nás v mateřské školce, kam jsem chodil, nutily učitelky jíst rajskou polévku a já jsem ji začal úplně nesnášet. A tento můj negativní vztah k ní mi vydržel také dodnes. Ale je zvláštní, že třeba po rajské omáčce se můžu utlouct.

Rád si dám také svíčkovou anebo sám doma připravuju grilované kuře na česneku. Vím, že bych to asi neměl říkat, ale třeba takový dobrý smažený sýr s bramborem, na tom si taky pochutnám. Klasikou je u nás pak vepřo, knedlo, zelo nebo špenát, ten opravdu miluju. Špenátu s knedlíkem a vepřovými výpečky neodolám, i když vím, že mi pak po tom třeba bude těžko. Moje manželka Jindřiška vaří opravdu dobře. Nedávno jsme například měli řízky, a na chalupě udělala před časem vynikající, ale fakt vynikající svíčkovou, že mám pocit, že takovou jsem ještě nikdy předtím nejedl.

Prostě mám rád českou kuchyni. Ale rád občas zajdu i na kuchyni čínskou. Čemu jsem ale teda na chuť nepřišel, to jsou mořské plody. I u moře raději sáhnu po nějaké klasice, než abych někde krájel chapadlo kdejaké chobotnici.
S manželkou rádi navštěvujeme Egypt, a pokaždé, když tam přijedeme, tak první dva dny protrpím a v jednom kuse zvracím. A protože se vracíme pořád na stejné místo, tak ti Egypťané už mě tam znají a mají pro mě už připravený takový prášek, který si vezmu, a další dny už pak jím bez problémů. Také se v poslední době osvědčilo, že si s sebou vezeme nějaké jídlo z domova jako základ, a pak tam nakupujeme v jejich marketech a všechno je v absolutním pořádku.

Chodím rád i do restaurací. Například v Plzni se velmi dobře najím U Mansfelda a občas zajdeme s kolegy z Divadla Pluto do Kozlovny na Doubravce, která sídlí přímo pod naším divadlem, takže to je nejrychlejší způsob, jak se dobře najíst. Ale je pravda, že restaurace využívám hlavně, když není čas si uvařit doma. Takže třeba na zájezdech s divadlem nebo mezi zkouškami.

Kde mě naopak moc nepotkáte, to jsou kavárny. Občas někam zajdu, když třeba někdo někde naplánuje nějakou pracovní schůzku, ale sám je nevyhledávám. Ale musím říct, že třeba dobrou kávu a koláčky si rád dám u nás v baru U Alenky v Plutu.

Pavel Kikinčuk, herec Divadla Pluto

↑ zpět na začátek článku ↑

Názor Pavla Kikinčuka

Sledujte nás

na sociálních sítích:

Ikona Facebook  

Kontaktujte nás

PROPAGANDA s. r. o.
Záběhlická 3254 / 51
106 00 Praha 10 – Záběhlice

více kontaktních údajů