Nenechte si ujít ITEP 2019

TJ Lokomotiva Úslavská 75, Plzeň
e-mail: info@tjloko-plzen.cz telefon: +420 377 444 827
web: https://www.tjloko-plzen.cz/
Za několik málo dní se otevřou brány 15. ročníku veletrhu cestovního ruchu Plzeňského kraje ITEP 2019. Plzeňský kraj srdečně zve všechny ve dnech od 19. – 21. září do nových prostor TJ Lokomotiva v Plzni, kde se ITEP uskuteční a představí se návštěvníkům v nové kompaktně řešené koncepci a přitažlivém designu.
Na novinky se mohou návštěvníci těšit i v doprovodném programu. Zejména děti si užijí širokou škálu zábavy po celé tři dny veletrhu během pohybových aktivit, interaktivního rozptýlení, divadla, tvoření, zkoumání...
Turistické novinky a informace z tuzemska i zahraničí nabídnou informační centra, města a obce, muzea, turistické cíle a vystavovatelé z různých koutů světa. Mezi zahraničními hosty budou např. zástupci regionu Banát z oblasti Župa Timiș a s nimi tradiční řemeslníci a pokrmy. Mezi novými vystavovateli je státní muzeum porcelánu v Hohenbergu, které je největším evropským muzeem tohoto zaměření.
V určených časech se budou konat autogramiády a Křeslo pro hosta, kde usednou a vyprávět cestovatelské příběhy ze mnoha koutů světa, veselé historky ze života budou známé osobnosti, sportovci a cestovatelé. Jedním z hostů bude Martin Macík, profesionální závodník, který v Rallye Dakar 2019 zajel neuvěřitelný 3. nejrychlejší čas v poli kamionů.
K radostem cestovatelů patří neodmyslitelně gurmánské zážitky. Na veletrhu se budou plnit chuťové pohárky labužníkům při degustacích jídla, českého a bavorského piva. Milovníci vína si přijdou na své z nabídky českých, moravských a rakouských vín. Veškeré chuťové smysly rozvášní Zmrzlinářství Kolombina svými originálními, přírodními, ovocnými a smetanovými zmrzlinami. Nejen filmové melodie zahrají tradičně Junior Orchestr, ZUŠ Plasy a návštěvníci uslyší další hudební skupiny rozličných žánrů.
Hvězdárna v Rokycanech a v Plzni představí výstavu k 50. výročí od přistání člověka na Měsíci. První krok po měsíčním povrchu udělali kosmonauti Neil Armstrong a Buzz Aldrin při misi Apollo 11. Historické ohlédnutí nabídne i expozice Muzea řemesel a techniky z Kolovče s kompletně vybaveným kadeřnickým salonem z 30. let 20. století.  V Zahradě u malíře plné zeleně a vůní bylin si každý vyzkouší vytvořit vlastní sušený čaj.
Místy téměř nedotčená příroda, nádherné až ohlušující ticho, vůně lesa, zpěv ptactva a sluncem zalitý den. Ano, i to je možné zažít během putování na pěších dálkových turistických trasách Zlaté stezky. Obrazně se projít přírodou po trasách a hrát o skvělé ceny a nové podrobné turistické mapy je možné v rámci zábavné soutěže „Putujte lehce po Zlaté stezce“.
Během dnů veletrhu ITEP se budou konat zážitkové jízdy historickým autobusem, které budou vyjíždět přímo od výstaviště. Kaolin je hlavním tématem komentované trasy, jejímž vrcholným zakončením bude v Nevřeni nově otevřený a jediný přístupný podzemní kaolinový důl v České republice. Podrobné informace k připravovaným jízdám naleznete na www.turisturaj.cz. Vstupenky v předprodeji je možné zakoupit na www.plzenskavstupenka.cz .
V zářijovém vydání měsíčníku Plzeňského kraje bude otištěn poukaz, při jehož předložení bude vydána na ITEPu jedna pamětní mince z limitované edice k 30. výročí pádu komunistického režimu a 15. ročníku veletrhu.
Posílejte své příběhy a fotografie z dovolené z dob před Sametovou revolucí na FB profil Plzeňského kraje www.facebook.com/turisturaj.

↑ zpět na začátek článku ↑

Nenechte si ujít ITEP 2019

Sledujte nás

na sociálních sítích:

Ikona Facebook  

Kontaktujte nás

PROPAGANDA s. r. o.
Záběhlická 3254 / 51
106 00 Praha 10 – Záběhlice

více kontaktních údajů